Vuoden 2018 blogikirjoitukset

Henri Siika-aho
Henri Siika-aho
17.7.2018

Herätyskello aloittaa iloisen laulunsa joskus seitsemän ja kahdeksan välimaastossa riippuen siitä, onko tänään ollut tarpeeksi onnea saada olla päivystäjänä. Pisimmän tikun vetäjä pääsee voitelemaan leipiä ja valmistelemaan leiriläisten aamupalaa. Oman osuutensa leivistä ja puuroista pääsee nauttimaan reippaaseen tahtiin samalla kun valvoo leiriläisten ruokailua, ja keskustelee "hiljaisella" äänellä päivän tulevista tapahtumista ryhmänsä kanssa.

Laura Levä
Laura Levä
Yen Nhi Nguyen
Yen Nhi Nguyen
5.7.2018

Tänään on neljäs päivä, ja minun pitää ohjata hedelmäsalaattileikkiä aamupiirissä.
Jännittää vähän. 11–13-vuotiaat ovat meluisia, en tiedä kuuntelevatko he minua.

Hyvin se kuitenkin meni.

Olen päässyt juttelemaan ja touhuamaan tyttöjen ja poikien kanssa. Pääsin myös ohjaamaan askartelupajaa. Oli mukavaa ja hauskaa päästä tekemään kaikenlaisia uusia asioita, kuten hamahelmiä, laminointia, lätyn paistoa, avaimenperiä ja rannekkeen tekoa.

Marika Jokinen vapaaehtoisena perheleirillä Pukkilassa
Marika Jokinen
Liisa Saloheimo
Liisa Saloheimo
Emmi Teppola
Emmi Teppola
21.6.2018

Koulussa projektiharjoittelun kurssilla mainostettiin Parasta Lapsille ry:n leiriä yhdeksi mahdolliseksi paikaksi suorittaa projektiharjoittelu. Halusin tulla leirille suorittamaan projektiharjoittelun, sillä olen kiinnostunut lasten ja nuorten kanssa työskentelystä. Ajattelin myös kesäleirillä olemisen ja ohjaajana toimimisen olevan mukavaa.

Henna Tapojärvi
Henna Tapojärvi
20.6.2018

Puheensorina alkaa kuulua lasten huoneista aamulla jo ennen seitsemää, vaikka herätykseen olisi vielä puolisen tuntia aikaa. Pian koko yläkerta onkin jo hereillä, ja aamuhommat täydessä vauhdissa. Huoneiden siistimisen kautta aamupalalle, ja järjestysvuorossa olevat ohjaajat menevät päästämään yökön lähtemään ja valmistelemaan aamupalaa leiriläisille.

Aamupalalla, kuten muissakin ruokailuissa ruoka haetaan pienryhmissä, jotta pitkältä jonottamiselta pystyttäisiin välttymään.

Kia
Kia Salmela
Kia
Kia Salmela
2.5.2018

Perheiden vuorovaikutuksen tukeminen on tärkeää, sillä mitä paremmin se toimii, sitä paremmin arki perheenä sujuu. Myös lapsen kehitykselle on tärkeää myönteisen vuorovaikutuksen opettelu, sillä se vaikuttaa lapseen läpi elämän.

Myönteisen vuorovaikutuksen kehittymiseen vaikuttavat muun muassa myönteinen palaute, aikuisen läsnäolo ja ajan antaminen. Näitä elementtejä koitamme perhetoiminnassa tukea mm. kannustamalla jättämään puhelimet pois.

Jemina
Jemina Kallio