Järjestöuutiset
24.10.2016
Lasten ryhmän toinen viikonloppu Kotorannassa 14.10.–16.10.2016

Perjantaina illalla lähdettiin Helsingin keskustasta kohti Kotorantaa. Viikonloppua oli jo kovasti odotettu, oli kiva nähdä kaikkia jo ennestään tuttuja!

Kun bussi kaarsi Kotorannan pihaan, pikaisesti heitettiin tavarat huoneisiin ja siirryttiin iltapalalle. Iltapalalla oli tarjolla kaikkien odottamaan riisipuuroa.

Ehdittiin vielä leikkiä muutama tutustumisleikki, lännen nopein ja nimi+eläin-leikki ennen iltatoimia.

Vesilajit ovat lasten mieleen!

Lauantai alkoi herätyksellä kello 8, osa lapsista oli taas hereillä jo aikaisemmin. Marssijärjestys: aamutoimet, piirrettyjä ja aamupalalle. 

Aamupalan jälkeen ensimmäinen ryhmä lähti uimaan Kiljavan uimahalliin, toinen ryhmä jäi Kotorantaan pelaamaan ja leikkimään. Lapset tykkäsivät kovasti uimisesta, millään ei olisi lähdetty altaasta pois!

Uinnin jälkeen lounaalla saatiin ”jee ranskalaisia!” Lounaan jälkeen mentiin rantaan soutamaan ja pelattiin pihalla jalkapalloa. Soutu oli iso hitti laji, lapset haluavat ehdottomasti sitä lajia uudestaan, vaikka saappaat vähän kastuivatkin.

Jalkapallo oli myös hauskaa.

Illalla kodassa yhteislauluja

Välipalan jälkeen oli tarjolla erilaisia pajoja. Askartelupajassa päästiin painamaan kangaskassiin erilaisia kuvia + värittämään värityskuvia, legopajassa rakennettiin ja ulkona pääsi hyppimään trampoliinilla.

Päivällisen jälkeen pelattiin pelejä ja väritettiin värityskuvia omissa huoneissa. Illalla leikittiin sisällä erilaisia leikkejä, rikkinäistä puhelinta, lakana-Kimiä, nukkumattia, jonoja ja polttopalloa.

Iltapalaa syötiin kodalla, makkaraa sai itse paistaa ja jälkiruuaksi oli vaahtokarkkeja. Matias-ohjaajalla oli mukana kitara ja sen säestyksellä laulettiin yhteislauluja, esimerkiksi Päivänsädettä ja menninkäistä. Kodalla laulettiin myös onnittelulaulu syntymäpäiväsankarille.

Sauna, uinti ja lasagnea

Aamurytmi samalla kaavalla kuin lauantaina. Aamupalan jälkeen oli vihdoinkin vuorossa suosittu sauna ja uinti, osa lapsista tosiaan uskalsi mennä uimaan, vaikka vesi oli hirmukylmää! Saunan jälkeen pakattiin ja syötiin vielä lounasta. Lasagnen päälle saatiin jälkiruuaksi syntymäpäiväkakkua.

Lounaan jälkeen lastattiin tavarat ja ryhmä bussiin, ja matka takaisin Helsinkiin alkoi.

Viikonloppu meni taas nopeasti, kun oli kaikkea kivaa tekemistä!

Teksti: Annika Sahlberg, kuvat Annika Sahlberg ja Sami Moilanen