Jokainen lapsi tarvitsee lomaa ja lepoa, huoletonta aikaa turvallisessa ympäristössä. Vuosittain moni lapsi jää pois leiriltämme, koska leirin omavastuuosuus on perheelle liikaa. Auta meitä järjestämään lapsille leiri!

Yli 100 000 lasta elää Suomessa köyhässä perheessä. Juuri näillä lapsilla on riski syrjäytyä ja jäädä paitsi niistä asioista, jotka muille ovat itsestäänselviä. Muutaman kymmenen euron omavastuuosuuskin on monelle perheelle liikaa.

Pojat ei pääsekään leirille, kun toinen vanhempi ei osallistu leirimaksuun. En pysty yksin tätä maksamaan. – Vanhempi kesällä 2017

Auta meitä järjestämään näille lapsille huoleton leiriviikonloppu! Meidän toiminnassamme lapsi saa olla aidosti lapsi: ilman huolta perheen tilanteesta, vanhemmista tai sisaruksista. Lapsella on ympärillään kavereita, turvallisia aikuisia ja luonnonläheiset puitteet leirikeskuksessamme. Kivaa tekemistä yhdessä aamusta iltaan. 

Voit lahjoittaa tekstiviestillä tai tilisiirrolla

​Tekstiviestillä:

  • Lahjoita 1 euro, lähetä tekstiviesti 1 leiri numeroon 16588
  • Lahjoita 5 euroa, lähetä tekstiviesti 5 leiri numeroon 16588
  • Lahjoita 10 euroa, lähetä tekstiviesti 10 leiri numeroon 16588
  • Lahjoita 20 euroa, lähetä tekstiviesti 20 leiri numeroon 16588
  • Lahjoita 30 euroa, lähetä tekstiviesti 30 leiri numeroon 16588
  • Lahjoita 40 euroa, lähetä tekstiviesti 40 leiri numeroon 16588

Tilisiirrolla keräystilillemme:

  • Tilinumero: FI08 8000 1800 7605 15

Lupa on voimassa 15.5.2019 asti koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. 

Lapsen oikeus lepoon ja vapaa-aikaan

Lapsella on oikeus lepoon ja vapaa-aikaan, hänen ikänsä mukaiseen leikkimiseen ja virkistystoimintaan. – Lapsen oikeuksien sopimus, 31 artikla

Parasta Lapsille ry on vuodesta 1945 lähtien järjestänyt leiritoimintaa heikommassa asemassa oleville lapsille. Leiritoimintamme on edelleen suunnattu lapsille ja perheille, joilla ei usein ole muuta mahdollisuutta lomaan kodin ulkopuolella. Veikkauksen tukemaan leiritoimintaan tulijat valitaan sosiaalisin, taloudellisiin ja terveydellisin perustein.

Toimintamme nojautuu vapaaehtoisuuteen. Leiritoiminnan mahdollistavat järjestömme turvalliset ja luotettavat aikuiset, jotka koulutamme ohjaajan tehtäviin. Tämä yksin ei riitä toiminnan järjestämiseen, vapaaehtoistoiminta, leirikeskusten ylläpitäminen ja leiritoiminnan pyörittäminen vaatii rahaa.

Lue lisää lasten ja nuorten leiritoiminnasta tai 100 unelmaa -leiriviikonlopusta syksyllä 2016.