Blogi

Milla Kouri
Milla Kouri
21.10.2021

Parasta Lapsille -järjestö kohtaa vuosittain satoja lapsia, perheitä sekä vapaaehtoisia. Syntyy ainutlaatuisia kohtaamisia ja merkityksellisiä hetkiä leirillä.  

Ja siitä se idea sitten lähtikin.  

Ajattelimme työntekijöiden kesken, että meillä on iso mahdollisuus omassa toiminnassamme tukea ja vahvistaa keskustelukulttuuria.  

Tiina Rusanen
Tiina Rusanen
Henna Ala-Mikkula
Henna Ala-Mikkula
29.9.2021

Aloitin heinäkuussa luontopainotteisen toiminnan suunnittelijana osana Metsäkarkkia-hanketta. Hankkeen tavoitteena on tehdä luontoympäristö ja kestävä kehitys näkyviksi Parasta lapsille -toiminnassa. Neljä kuukautta kestävän työsuhteeni aikana tehtäväni on toteuttaa materiaalipaketti, jonka avulla luontotoimintaa on helppo järjestää niin tulevilla leireillä kuin järjestön muussakin toiminnassa.

Katja
Katja Timlin
Ida Tsatloglou
Ida Tsatloglou
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Hanna Sinkko
Hanna Sinkko
Mimmu Pietilä
Mimmu Pietilä
7.9.2021

Kun kuulin ensimmäistä kertaa Näe hyvä mussa -toiminnasta, yllätyin ettei se ollut osunut tielleni aiemmin. Toiminnan arvot vastasivat täysin oman toimintani arvoja ja mukaan päästyäni tunteeni vahvistui.

Näe hyvä mussa -toiminnan keskiössä ovat lasten minäkuvan ja itsetunnon vahvistaminen sekä onnistumisten kokemusten mahdollistaminen positiivisen pedagogiikan avulla ja siinä me aikuiset, niin työntekijät kuin vapaaehtoiset ja opiskelijatkin olemme avainasemassa. Positiivinen pedagogiikka ei tarkoita ongelmien lakaisua maton alle tai haasteiden peittelyä hattaralla vaan

Kaisa Eräpuro
Kaisa Eräpuro
31.8.2021

Leiriviikkoon mahtuu monia hetkiä, jotka jäävät mukaviksi muistoksi ja jotka kantavat pitkälle syksyyn. Kysyin Tanhuvaaran perheleirin jälkeen leiriohjaaja Liinalta, mitkä ovat hänen kolme parasta muistoaan leiriltä. Innostuin kirjaamaan myös omat kolme muistoani!

Ainakin seuraavat muistot ovat siis jääneet leiriohjaajan ja leirivastaavan sydämiin Tanhuvaaran perheleiriltä:

Leiriohjaaja Liinan kolme muistoa leiriltä:

Krister Piispa
Krister Piispa
20.8.2021

Sain tietoa Parasta Lapsille ry:stä opiskelutoverini kautta ja kiinnostuin heti. Minulla oli ollut vaikeuksia saada harjoittelupaikkaa, koska oli kova koronakevät menossa, joten tämä harjoittelupaikka osui juuri sopivasti minulle. 

Vaikka opiskelu tai työnteko tuntuu joskus raskaalta, kyllä se kaikki vaiva ja hankittu tieto kantaa vielä pitkälle. Ensimmäisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelut ehdottomasti auttoivat minua, kun aloitin harjoitteluni lasten, nuorten ja perheiden kanssa Tanhuvaaran urheilukeskuksessa Savonlinnassa. 

Nona Hoviaro
Nona Hoviaro
3.8.2021

Moikka kaikille! Mun nimi on Nona Hoviaro. Opiskelen yhteisöpedagogiksi ja teen tällä hetkellä Parasta Lapsille ry:lle harjoittelua koulua varten. Kohta alkaa toinen vuosi rullata Humanistisessa ammattikorkeakoulussa! Olen 21-vuotias ja työskentelen opintojen ohella päiväkodissa ryhmäavustajana. On hetkiä, että opiskelu vahvistaa työntekoa ja toisinpäin. Välillä taas tuntuu, ettei mihinkään riitä aikaa. Uskon kuitenkin vuosien kuluessa tämän olevan kaiken vaivan arvoista!