Blogi

Hanna Satta
17.5.2023

Aikaa erityiselle ilolle  leirin toinen leiriviikonloppu vietettiin aurinkoisessa säässä Palojärven Lomakeskuksessa. Tuttuun tapaan yhteinen viikonloppu aloitettiin bussimatkalla, tällä kertaa matka taittui iloisen odottavissa tunnelmissa, ensimmäisen leiriviikonlopun jännitys oli jätetty matkasta pois kokonaan. Edellisellä leirillä tutustuimme lasten kanssa hyvin, ja tällä viikonlopulla leikki ja tarinat jatkuivat siitä, mihin ne edellisellä viikonlopulla jäivät – ujostella ei tarvinnut!

Milla Kouri
Milla Kouri
16.5.2023

Mistä syntyy ilo? Mitä tarvitaan, jotta suu nousee hymyyn ja ilo kuplii kehossa? 

Leirillä minut teki iloiseksi leikki

Ilo on ihana tunne, joka syntyy pienistä, jopa arkisista asioista. Jokainen meistä ansaitsee ja tarvitsee ilon hetkiä, niin lapsi kuin aikuinenkin.

Ilo syntyy...

jäätelöstä

kesästä

uudesta kaverista

saippuakuplista

yhdessä tekemisestä

onnistumisesta

auringosta

Leena Lehtimäki
Leena Lehtimki
12.5.2023

Parasta Lapsille ry on tuottanut  Metsämatka-materiaalipaketin, jonka käyttöön meitä ohjaajia koulutetaan ja kannustetaan.  Pyrin ohjaajana siihen, että jokaisella leirikerralla tehdään metsässä jotakin – koko perheen voimin! 

Viimeksi metsäretkeä  vauhditti metsänpeikko. Perheet olivat saaneet tehtäväkseen kerätä 10 asiaa tai esinettä metsästä, tietenkin vain maasta. Aurinko sattui sopivasti paistamaan metsän siimekseen, vaikka muuten oli melko koleaa. Kerääminen sujui perheiltä innokkaasti.

Tanja Kanniainen
Tanja Kanniainen
20.4.2023

Uusi aamu alkaa. On mitä mainioin ilma, aurinko paistaa. Käsi hamuaa jo sängyn vierellä olevaa puhelinta kohti. Torkutat yhdesti, kahdesti, nukutaan vielä hetki.  

Nostat kännykän tyynyn vierelle. Raotat hieman toista silmääsi. Selaat vain nopeasti, mitä muut ovat ehtineet aamun minuuteilla päivittämään. Kenties jollakin on tapahtunut yön aikana jotain maagista. Samassa huomaat, että kello alkaa olla jo niin paljon, että on aika lähteä kouluun. Oikeastaan pitäisi olla jo matkalla. Aamupala jää syömättä ja laitat pikaisesti vaatteet päälle, ettet myöhästy.  

Maria Kananen
Maria Kananen
19.4.2023

Lauantaiaamupäivä Kisakeskuksessa. Leiriporukkamme on juuri purkautunut ulos vauhdikkaiden tanssi-, hippa- ja palloleikkien jälkeen kevätauringon paisteeseen ja lintujen lauluun. On aikaa hengitellä raikasta ilmaa ja tutkia kevääseen heräilevän luonnon pieniä ja suuria ihmeitä. Katsella ja kuunnella, on aikaa olla. 

Milla Kouri
Milla Kouri
6.4.2023

Vietimme 5.4. pienellä porukalla lämminhenkisen ja ajatuksia herättelevän foorumin Rahasta saa puhua! -aiheen parissa. 

Aiheesta ei ole ehkä helppo puhua, mutta sen kyllä tällä kertaa teki mahdolliseksi Takuusäätiön Talous-Tsemppari Taina, joka jakoi hyviä vinkkejä ja ajatuksia rahankäytöstä, säästämisestä ja talouden suunnittelusta. 

Milla Kouri
Milla Kouri
3.4.2023

Ulkopuolisuuden tunne. Torjutuksi tuleminen. Yksinäisyys.

Nämä voivat johtua monesta, mutta rahattomuus on erittäin voimakas syrjäyttäjä.

Kun on puute rahasta, ei ole puute vain tavaroista ja palveluista. Se sulkee ulos yhteisöistä. On sanottava ei kiitos kutsusta, lopetettava harrastus tai jätettävä se koskaan aloittamatta. Koska ei ole rahaa, jää moni yhteinen kokemus toisten ihmisten kanssa kokematta.

nalle
Virve Ylänne
22.3.2023

Leirien yksi oleellisimpia asioita on paikka, jossa leiri pidetään. Viime syksystä olemme viettäneet perheiden Näe hyvä meissä -leirejä uudessa paikassa, Leirikeskus Enä-Sepässä Vihdin Ojakkalassa. Se sijaitsee noin tunnin matkan päässä Helsingistä.  

Syksyllä tutustuimmekin blogissa paikkaan ruuan kautta – mikä sekin on jokaisen leiriläisen sydäntä lähellä oleva asia. Paikassa on erityistä se historian siipien havina, jonka ympäröiminä saamme olla leiriläisinä.   

Milla Kouri
Milla Kouri
3.2.2023

Elämässä ja arjessa yksi merkityksellisempiä asioita on tulla kohdatuksi omana itsenään. Sillä on väliä, kuinka me kohtaamme toisemme, oltiin sitten bussissa, kaupan kassalla tai työpaikalla. Kohtaaminen lisää merkityksellisyyden tunnetta meissä jokaisessa. Kohtaaminen on aitoa läsnäoloa. 

Viime aikoina maailma on mennyt aika isosti ”etäilyksi”.  Teams-kokouksia järjestetään ja ne ovat hyvinkin aikataulutettuja. Jääkö siellä aikaa kysyä ”Mitä sulle kuuluu?” Kohdataanko niissä hetkissä, katsotaanko silmiin ja hymyillään? Koetaanko aitoa läsnäoloa ja kiinnostusta toista ihmistä kohtaan?  

Reija Lehtevä-Tuulari
Reija Lehtevä-Tuulari
27.1.2023

Olen kohta vuoden toiminut leirijohtajana Näe hyvä meissä -perheleiritoiminnassa, ja sitä ennen ollut vuoden mukana ohjaajan roolissa sekä perheleireillä että lastenleireillä. Kun näin leirikausien välissä pysähdyn hetkeksi vetämään happea ja miettimään, mikä on oma päällimmäinen fiilis leiritoiminnasta, niin kyllähän mieleen tulee ihan ensimmäisenä kiitollisuus. Kiitollisuus siitä, että olen leiritoiminnassa mukana!

Kiitollisuus on hyvinvointitaito.