Blogi

Aino Raiskinmäki
Aino Raiskinmäki
21.7.2021

Lähdin ensimmäiselle leirilleni kesäkuussa huomattavan jännittyneenä. Mieleeni nousivat lapsuuden leirikesät ja se pieni ääni takaraivossa, joka mietti, miten kaikki tulisi sujumaan. Jopa leirivastaavana kuitenkin rentouduin bussin lähtiessä liikkeelle kohti Lomakeskus Pukkilaa: Meillähän on upea jengi kasassa ja hieno viikko edessä! Tästä kiitän kaikkien leiriläisten lisäksi myös jokaista mukana olevaa ohjaajaa. 

Kiitos teille jokaiselle, että olette mukana: Teette mittaamattoman arvokasta työtä! 

Annamaria Märsynaho
Annamaria Märsynaho
Laura Hynönen
Laura Hynönen
5.7.2021

Pitkän, ja joillekin jopa raskaan, kouluvuoden jälkeen kesäloma tulee monelle todellakin tarpeeseen. Lomaa saattaa usein tulla miettineeksi aikuisten näkökulmasta, mutta loma on myös koululaisille tärkeää aikaa akkujen lataamiseen sekä pitkään syksyyn ja talveen valmistautumiseen. Kesälomalla saa laittaa luvan kanssa oppikirjat pölyttymään kaapin päälle sekä haudata laskimen ja harpin vetolaatikon nurkkaan. Oppimista voi kuitenkin tapahtua kirjojen ja laskinten puutteesta huolimatta, esimerkiksi kesäleireillä.

Tiia Kolstela
Tiia Kolstela
Tiia Kolstela
Tiia Kolstela
23.6.2021

Lähteminen mukaan Parasta lapsille ry:n leiritoimintaan oli melko yllättävä harjoittelupaikkavalinta minulle. Siitä huolimatta se oli yksi parhaimmista päätöksistä, joita olen opiskelupolullani tehnyt. Sain leiritoiminnasta melko kattavan kokemuksen, sillä osallistuin lasten sekä perheiden leireihin.

Leirien aikana tutustuin mahtaviin uusiin lapsiin, aikuisiin sekä muihin ohjaajiin. Samalla pääsin itse myös vaihtamaan maisemia, sillä matkustin Helsingistä Tampereelle, josta matka jatkuin yhteiskuljetuksella Lomakeskus Pukkilaan.

Helena Junnonaho
Helena Junnonaho
16.6.2021

Huhtikuussa olin ensimmäistä kertaa matkalla Koivuhakaan Haukiputaalle.

Aikaisempia leirikokemuksia minulla oli vain kaksi kappaletta, ja vähän jännitin millaista tällä leirillä tulisi olemaan. Sen kyllä tiesin, että aika ei ehtisi käydä pitkäksi, niin kuin ei koskaan lasten kanssa.

Olen ollut eläkkeellä jo tovin ja tehnyt vapaaehtoishommia eri järjestöissä. Parasta Lapsille -järjestöön tutustuin pari vuotta sitten Poppoo-hankkeen puitteissa. Nyt olin lupautunut kolmelle Aikaa ilolle -viikonloppuleirille ohjaajaksi.

Kati Eskman-Reima
Kati Eskman-Reima
Minni Viitanen
Minni Viitanen
18.5.2021

Kun tuore tiimimme tutustui talvikuukausien leiripaikkaan Lomakeskus Onnelaan Oulun Haukiputaalla, kuulimme että ensimmäisten Parasta Lapsille -leirien onnistuminen vuonna 1945 mitattiin vaa’alla. Jos lapsen paino oli leirillä noussut, leiri oli onnistunut tavoitteessaan.

Nykyisin Näe Hyvä Mussa -leirien tavoitteena on lasten hyvinvoinnin lisääntyminen. Miten lapsen hyvinvoinnin lisääntymistä mitataan?

Lasten hymyt lisääntyvät.

Helmi Mehtonen
Helmi Mehtonen
10.5.2021

Miksi kannattaa hakea Parasta lapsille ry:n leireille?
Leireillä on monipuolista tekemistä ja saa uusia kavereita. Leireillä on kivat ohjaajat. Leireillä saa ehdottaa tekemistä. Leireillä on hyvää ruokaa.

Saako kavereita, jos on ujo?
Varmasti saa. Jos ei uskalla puhua toisille lapsille, ohjaajat auttavat saamaan kavereita ja tutustumaan muihin leiriläisiin.

Minkälaisia ohjaajat ovat?
Ohjaajat ovat tosi kivoja. Leireillä on kiusaaminen ankarasti kielletty. Eli ei ole pelkoa, että ketään kiusattaisiin.

Asta
Asta Eerikäinen
4.5.2021

Terkut täältä Tampereelta. Olen Asta ja kirjoittelen kokemuksista vapaaehtoisena ohjaajana Parasta lapsille ry:n perhe- ja lastenleireillä. Kuten elämässäni usein muutenkin, hakeuduin leiriohjaajaksi aika suunnittelematta ja nopealla aikataululla.

Usein parhaat päätökset syntyvät juuri liikaa miettimättä ja näin kävi nytkin.

Opiskelen viimeistä vuotta fysioterapeutiksi ja maaliskuussa 2020 alkanut koronavuosi on riepotellut opintojeni edistymistä oikein urakalla. Vaikka valmistuminen onkin hieman siirtynyt, olen tyytyväinen, että tilanteen myötä päädyin tekemään harjoittelua leiriohjaajana.