Blogi

Timo Kuusijärvi
Timo Kuusijärvi
18.5.2022

Tulipahan sanomista vapaaehtoistyöstä lasten ja nuorten kanssa!

Vapaaehtoistyö lasten parissa antaa valtavasti.

Usein minulta kysytään vapaaehtoistyöstäni "miten sinä jaksat" ja "saatko siitä mitään". Minun täytyy valitettavasti myöntää, että se antaa paljon enemmän kuin ottaa! Olen tehnyt vapaaehtoistyötä Parasta Lapsille -järjestön leireillä lähes neljännesvuosisadan ajan. Koivuhaan leirikeskuksesta on tullut kuin yksi koti minulle.

Marianne Roponen
Marianne Roponen
5.5.2022

Neljännelle vuoden 2022 Tampereen Näe hyvä mussa -leirille lähdettiin bussilla köröttelemään 8.4. Bussimatka Virroille kestää noin 1,5 tuntia ja tunnelma bussissa on melko rauhallinen. Äänimaisema bussissa muodostuu vaimeasta puheensorinasta, lasten kiljahteluista ja kännyköiden peleistä ja videoista.

Hieman ennen leirikeskukseen saapumista lapsilta kerätään puhelimet pois koko viikonloppuleirin ajaksi. Sitä myötä, kun puhelimet sulkeutuvat, alkaa myös desibelitaso ja touhukkuus bussissa lisääntyä. Kuuluu huutelua, naurua, ja lisääntynyttä puhetta muiden kanssa.

Sannamari Jokisaari
Sannamari Jokisaari
Veera
Veera Katajamäki
Christina Nenonen
Christina Nenonen
3.3.2022

Vuoden ensimmäinen Sano ääneen! Parasta Lapsille –foorumi järjestettiin 1.3.2022. Keskustelun aiheena oli tällä kertaa kiusaaminen. Aihe on vakava ja myös vaikea, mutta saimme aiheesta aikaiseksi mielenkiintoisen keskustelun. Foorumissa katsoimme yhdessä animaation, jossa oli esitetty yhdenlainen kiusaamistilanne. Animaation pohjalta keskustelimme muun muassa kiusaamiseen puuttumisesta ja sen ennaltaehkäisystä. Keskustelu oli osa järjestömme osallistumista Ylen Hyvin sanottu -hankkeeseen.

Tässä koottuna kymmenen plus yksi pointtia keskustelusta:

Ida Tsatloglou
Ida Tsatloglou
25.2.2022

Olin viime syksyn leirivastaavana Rovaniemen lasten Aikaa Ilolle -leirillä. Olen yhteisöpedagogiopiskelija ja suoritan myös harjoittelua järjestössä. Sen myötä olen päässyt tutustumaan järjestön eri puoliin ja kehittämään omaa osaamista. On ollut hienoa saada kokonaiskuvaa järjestön toiminnasta ja olla osana hyvinvoinnin luontia.  

Jäin pohtimaan miten järjestön toiminta vaikuttaa sinne kodin arkeen. Niinpä kysyin haluaisiko leiriläisen äiti Marjo-Riitta Leskinen jakaa kokemuksiaan. Hänen 9-vuotias poikansa Jose oli mukana Rovaniemen syysleireillä.  

Paula Saarela
Paula Saarela
Hilkka Hyttinen
Hilkka Hyttinen
19.1.2022

Viime syksyn aikana sainleirijohtajana elää ja kokea läpi viisi Näe Hyvä Mussa -leiriä Hauhon lomakeskuksessa. Suunnittelimme leirejä elokuussa ja silloin päätimme, että olisimme mahdollisimman paljon ulkona säässä kuin säässä. Lapset ovat omassa arjessaan paljon sisällä niin koulussa kuin sen jälkeen. Luontokokemukset jäävät silloin aika kapeiksi.

Ulkoilmassa ihmisellä on tilaa hengittää, liikkua ja päästää ääntä.

Suvi Tikkanen-Koskinen
Anna Kollanus
4.1.2022

Toimin leiriohjaajana Lomakeskus Pukkilassa järjestetyllä viikonloppuleirillä, jolle osallistui erikokoisia perheitä nauttimaan yhteisestä ajasta mukavan tekemisen parissa. Näe hyvä meissä -leirit ovat tarkoitettu perheille, joissa on tuen tarvetta tai kriisiytymisuhkaa.

Leirin tarkoituksena ei kuitenkaan ole keskittyä haasteisiin, vaan nauttimaan tästä hetkestä yhdessä.

Nimensä mukaisesti leirillä havainnoimaan perheen vahvuuksia ja positiivisia puolia sen tavoissa, sekä jokaisessa siihen kuuluvassa ainutlaatuisessa jäsenessä.

Ella Mäki
Ella Mäki
21.12.2021

Vuoden lopun häämöttäessä on aika palata vauhdikkaan syksyn leiritunnelmiin. On ollut ilo tutustua kolmeen eri lapsiryhmään, kuunnella heidän juttujaan ja seurata kaverisuhteiden syntymistä  Syksyn vanhat ja uudet leiriohjaajat ovat tuoneet todella ison osuuden leiriohjelmaan omilla persoonillaan ja osaamisellaan. Tämä on mahdollistanut monenlaista leiriohjelmaa – taikatempuista ja korunteosta kuvasuunnistukseen ja meditointiin. Aika Koivuhaassa on siis vienyt ihan omaan maailmaansa, ja antanut paljon ideoita, joita lähteä kehittämään edelleen.