Vuoden 2019 blogikirjoitukset

Kaisa Lindström
Kaisa Lindström
20.12.2019

Syksyinen perjantai-ilta, kello lähestyy 18:aa. Linja-autoaseman hämärän kelmeässä valossa näkyy kymmenien ihmisten rykelmä. Lähestyn tuota äänekkäästi vellovaa joukkoa. Tarkkailen, näkyykö tuttuja lapsia tai aikuisia. Lähestyn ja huomaan yksittäisiä iloisia lapsia mukavasti jutellen ja ilakoiden toistensa kanssa.

Suvi Tikkanen-Koskinen
Näe hyvä mussa -tiimi
20.12.2019

Leiripäivä tamperelaisten lasten Näe hyvä mussa -leirin aikuistiimin kirjoittamana:

klo 7.30            Piirrettyjä pyjamissa tv-huoneessa pehmolelu kainalossa. Tänään kaikki leiriläiset koisasivat poikkeuksellisen pitkään.

klo 9.15            Aamuisin haukkaamme happea koko porukalla. Siten leiripäivä käynnistyy parhaiten: ”Polttopallo on ihan paras peli ikinä!”

Sini Nevalainen
Sini Nevalainen
18.12.2019

Olen Sini Nevalainen ja opiskelen sairaanhoitajaksi. Asun Helsingissä ja elän tällä hetkellä todennäköisesti elämäni kiireisintä aikaa. Vaikka hetkittäin onkin ollut haastavaa yhdistää työt, perhe-elämä ja opiskelu niin olen onnellinen kaikista upeista kokemuksista ja kohtaamisista, joita olen saanut kokea opiskelun aikana. Myös Parasta Lapsille ry on mahdollistanut minulle yhden näistä hienoista kokemuksista.

Katja
Katja Timlin
Peppi Turunen
Peppi Turunen
11.12.2019

Kävin pari viikkoa sitten leirivierailulla lasten Aikaa ilolle  sekä Näe hyvä mussa -leireillä. Se oli minulle kaikin puolin antoisa kokemus. Kaikki se, minkä eteen teemme töitä täältä toimistolta käsin konkretisoituu ihan uudella tavalla, kun sitä pääsee näkemään käytännössä. Samoin ne sanat joilla kuvailemme toimintaamme alkoi yhtäkkiä tuntua vielä luontevammalta omaankin suuhun. Toiminnassa näkyi todella yhdessäolon ilo ja riemu sekä kunnioittava ja lämmin kohtaaminen. Tunsin ylpeyttä meidän vapaaehtoisten sekä työntekijöiden työstä, jota pääsin todistamaan.

Noora Steenvoorden
Noora Steenvoorden
9.12.2019

Ensimmäinen syksy leirivastaavana Parasta Lapsille -perheleireillä on leireilty läpi. Neljä viikonloppua ihanien, monimuotoisten ja hienojen perheiden ja vapaaehtoisten kanssa on tuonut ja luonut taitelijan syksyyn rytmin ja vastuun, jonka olen ottanut, omaksunut ja halunnut kantaa meitä kaikkia ajatellen. Luoden ja tuoden jotain todellista, tärkeää ja konkreettista ihmisten arkeen ja omaanikin.

Sini Nevalainen
Sini Nevalainen
2.12.2019

11–13.10. vietimme syksyn toisen Aikaa yhdessä -viikonloppuleirin Kisiksessä Raaseporissa. Perheet ja leiriohjaajat tapasivat toisensa kolmen viikon tauon jälkeen. Kuinka mahtavaa olikaan tavata sama tuttu porukka! Perjantai-ilta sujui tyypilliseen tapaan nopeasti perheiden majoittuessa mökkeihin. Sitten nautittiin porukalla herkullinen iltapala, jonka kokit olivat meille loihtineet.

Meri Hirvonen
Meri Hirvonen
22.11.2019

Oulun Näe hyvä mussa -toiminta käynnistyi elokuun lopussa tunelmallisessa Koivuhaan leirikeskuksessa. Ensimmäiset kerrat menivät tutustuessa, kun me aikuiset opimme tuntemaan lapsia ja lapset oppivat tuntemaan aikuisia. Meille oli tärkeää, että lapset voisivat tuntea olonsa turvalliseksi NHM-leireillä. Turvallisuudentunnetta vahvistettiin selkeillä säännöillä ja rutiineilla, kuten iltasadulla ja -laululla sekä aamupiirillä. Hyvän näkemistä harjoiteltiin aluksi meidän ohjaajien sanoittaessa lasten vahvuuksia ja istuttaessa hyvän näkemisen siemeniä esimerkiksi erilaisten harjoitusten muodossa. 

Inna-Mari Simola, lasten ja nuorten toiminnan kehittäjä
Inna-Mari Simola
Lauri Rimaaja
Lauri Rimaaja