Vuoden 2020 blogikirjoitukset

Antti Järviniemi
Antti Järviniemi
Johanna Ollikainen
Johanna Ollikainen
18.12.2020

Noustaan ensi kertaa bussiin, kaikkia jännittää. Muut näyttävät vierailta, mutta kuitenkin kivoilta. Ohjaajat hymyilevät ja tervehtivät kaikkia, jokainen ohjataan istumapaikoille. Lasten katseet pälyilevät toisiaan, puhelimia aletaan etsiä repuista ja kasseista. Niiden kanssa tulee turvallinen olo.  

Ohjaajat tarkistavat, että kaikki ovat paikalla ja niin matka voi alkaa kohti ensimmäistä leiriä Hauholla.

Bussissa on hiljaista.

Maria Tuononen
Maria Tuononen
14.12.2020

Sillä mitä tehdään tai missä tehdään ei ole niinkään paljon merkitystä kuin sillä, miten tehdään. Sillä miten ohjataan ja osallistetaan lapsia mukaan toimintaan on suuri merkitys. On olemassa osallistavaan liikuntaan kannustava lähestymistapa, jolla pyritään edistämään lapsen omaehtoista toimintaa ja kommunikaatiotaitoja sekä sosiaalisten ja emotionaalisten oppimiskokemusten saamista. Psykomotoriikan periaatteilla toteutetun liikunnan avulla voidaan tukea lapsen motoristen, sosiaalisten, emotionaalisten ja kognitiivisten taitojen kehittymistä. (Jaakkola & Zimmer.)

Maria Tuononen
Maria Tuononen
14.12.2020

Lapsuudesta saakka arjessa toistuvan säännöllisen liikunnan tiedetään vaikuttavan terveyteen, terveellisten elämäntapojen omaksumiseen ja akateemiseen menestykseen myöhemmässä elämässä. Lapsuusajan sosioemotionaaliset taidot heijastuvat myös myöhemmän iän oppimiseen, saavutuksiin ja ihmissuhteisiin. Hyvät vuorovaikutus- ja tunnetaidot ovat ehkäiseviä tekijöitä syrjäytymisessä sekä päihde- ja mielenterveysongelmissa.

Olen toiminut tänä syksynä työharjoittelun puitteissa leiriohjaajana Aikaa Ilolle -leireillä Hauholla. Olen leireillä työskennellessäni huomannut sen mikä elämässä usein, ja etenkin tänä aikana, korostuu.

Julia Ahonen
Julia Ahonen
Aino Piekkala
Aino Piekkala
2.12.2020

Raskas työviikko takana ja reppu painaa selässä. Juna on täynnä ja maski naamalla hiostaa. Silti maskin takana piilee hymy. Leiriviikonloppu edessä!
Hymy levenee entisestään, kun näkee huikean ihanan tiimin ja innokkaita lapsia leiribussia odottamassa.

Bussissa tunnelma on katossa ja lapset kertovat innokkaina, mitä ovat tehneet, ja mitä odottavat viikonlopun tuovan tullessaan. Sisälläni on tunne, että olen oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Nämä tyypit innostuvat minun läsnäolostani, en heti keksi parempaa tunnetta.

Suvi Tikkanen-Koskinen
Johanna
Tiina Rikala
Tiina Rikala
23.11.2020

Leirikokemus oli minulle uutta, mutta hyvän perehdytyksen ja huipputiimin kanssa homma sujui kuin itsestään. Lapset tulivat suositeltuina tähän toimintaan ja hienosäädön jälkeen saimme aikaan porukan, joka toimi hyvin yhteen ja sai leiristä niitä onnistumisen ja hyväksynnän kokemuksia, jotka Näe hyvä mussa -toiminnassa ovat tärkeitä. Huipputenavia! 

Kaiken kaikkiaan leirille oli hakeutunut mukava lapsijoukko ja joustava porukka aikuisia, joille lasten hyvinvointi oli lähellä sydäntä ja yhteinen tavoite. Yhteistyö sujui. Näillä lähtökohdilla oli hyvä toimia. 

Annamaria Märsynaho
Annamaria Märsynaho
29.10.2020

Sain tänä syksynä mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa perheiden Aikaa yhdessä -viikonloppuleirit Oulussa, Koivuhaan leirikeskuksessa. Olin jo tehnyt kesällä leirivastaavan tehtäviä lasten Aikaa ilolle -leireillä, siinäkin ensikertalaisena. Olin iloinen, kun sain jatkaa Koivuhaassa vielä syksyn. Samalla koin hieman jännityksensekaisia tunnelmia. Osaisinko järjestää toimintaa, josta olisi iloa perheille?

Miten saada koko perhe innostumaan?

Mitä jos perheet ei pidäkään siitä, mitä olemme vapaaehtoisen ohjaajatiimin kanssa suunnitelleet?

Peppi Turunen
Peppi Turunen