Vuoden 2021 blogikirjoitukset

Paula Rinne ja Heidi Pietiläinen
Paula Rinne ja Heidi Pietiläinen
29.3.2021

Hämeenlinnan Näe hyvä mussa -leirien teemana on tänä keväänä supersankarius ja supervoimat. "Mitä ne on?" "Mä olen Hermione ja osaan taikoa", kuului lasten suusta, kun ensimmäisen kerran tavattiin. Leiripedagogi Heidi alusti teemaa: "Jokaisella meillä on omia supervoimia, ihan jokaisella. Tällä kertaa emme siis ole mitään sarjakuva- tai elokuvahahmoja vaan ihan omina itsenämme ja etsimme omia vahvuuksiamme ja voimiamme."

"Tylsää", kuului jostain.

Onko tosiaan näin? Onko omien vahvuuksien etsiminen ja löytäminen tylsää?

Milla Kouri
Milla Kouri
25.3.2021

Viikot vierähtävät vauhdilla, kun ottaa uutta työtä haltuun, kaikilla meillä on katseet kohti kesää odottavin tunnelmin.

Näiden ensimmäisten kuukausien aikana olen saanut sukeltaa Parasta Lapsille -maailmaan, joka järjestää merkityksellisiä hetkiä lasten ja perheiden leiritoiminnan merkeissä. Olen omassa työssäni saanut nähdä kuinka sitoutuneita ja innostuneita vapaaehtoisia ohjaajia ja työntekijöitä olemme saaneet juuri meidän järjestöömme.

Työn merkityksellisyys on käsinkosketeltavaa joka päivä.

Suvi Tikkanen-Koskinen
Anna Henninen ja Susanna And
5.3.2021

Näe hyvä mussa -viikonloppuleireillä olemme päässeet perehtymään  positiivisen pedagogiikan suuntaukseen. Olemme molemmat aiemmin työskennelleet enemmän nuorisotyön leireillä, joten on ollut mahtava päästä näkemään erilaista leiritoimintaa. On myös hienoa nähdä, millaisia vaikutuksia tämän tapaisella leiritoiminnalla on lapsille.

Positiivisella pedagogiikalla tarkoitetaan kasvatusopillista suuntausta, jonka lähtökohdat tulevat positiivisesta psykologiasta. Tarkoituksena on painottaa luonteenvahvuuksien huomaamista sekä niiden kehittämistä ja myönteisten tunteiden tunnistamista sekä hyödyntämistä.

Pipsa Niskakoski
Pipsa Niskakoski
26.1.2021

Vuosina 2018–2020 Oulussa toimi Poppoo-hanke tutustuttamassa monikulttuurisia lapsiperheitä vapaa-ajantiomintaan.

Ja kyllä sitä Poppoota olikin!

Tavalla tai toisella hankkeen toimintaan osallistui hieman yli 70 perhettä 18 eri kieliryhmästä. Näin isoon määrään perheitä kuuluu paljon lapsia ihan pienistä vauvoista teini-ikäisiin. Voitte kuvitella sitä puheen sorinaa, huisketta ja hauskuutta mitä siihen sisältyy, kun mielekästä toimintaa järjestetään kaiken ikäisille osallistujille.