Vuoden 2021 blogikirjoitukset

Ella Mäki
Ella Mäki
21.12.2021

Vuoden lopun häämöttäessä on aika palata vauhdikkaan syksyn leiritunnelmiin. On ollut ilo tutustua kolmeen eri lapsiryhmään, kuunnella heidän juttujaan ja seurata kaverisuhteiden syntymistä  Syksyn vanhat ja uudet leiriohjaajat ovat tuoneet todella ison osuuden leiriohjelmaan omilla persoonillaan ja osaamisellaan. Tämä on mahdollistanut monenlaista leiriohjelmaa – taikatempuista ja korunteosta kuvasuunnistukseen ja meditointiin. Aika Koivuhaassa on siis vienyt ihan omaan maailmaansa, ja antanut paljon ideoita, joita lähteä kehittämään edelleen.

Janette Hiltunen
Janette Hiltunen
16.12.2021

Meneillään olevista buumeista ja ajankohtaisista ilmiöistä on kätevä ottaa inspiraatiota leiritoimintaan. Niiden pohjalta voi kehittää sellaisia leikkihetkiä ja työpajoja, ettei lapsi itsekään välttämättä huomaa, että nyt ollaan tärkeiden asioiden äärellä, mutta kuin varkain oppii tärkeitä taitoja ja omaksuu kullanarvoista tietoa. Kuten tällä kertaa esimerkiksi pakohuonepeleistä ja lähdekritiikin ja sananvapauden tärkeydestä.

Kuulostaa ajankohtaisilta, eikö totta?  

Tiina Damoiseaux
Tiina Damoiseaux
13.12.2021

Yhteenkuuluvuuden tunne ja sen voima olivat merkittävimpiä syitä, miksi kiinnostuin perheleirien vetämisestä. Olen tehnyt töitä ihmisten parissa parisenkymmentä vuotta. Ihmisten tarinat ja merkitykselliset kohtaamiset kiinnostavat minua vuosi vuodelta enemmän.

Ennen ensimmäistä leiriä minuun iski kuitenkin paniikki.

Olisi tehnyt mieli hautautua kotiin peiton alle. Onneksi lähdin kuitenkin matkaan. Leiribussissa näin leiriläisten, aikuisten ja lasten, iloiset katseet ja tunsin heti helpotuksen. Yhdessä teemme tästä leirin.

Ida Tsatloglou
Ida Tsatloglou
15.11.2021

Syksy on jo loppupuolella ja talvi häämöttää edessä. Kolme leiriä takana ja viimeiseen on vielä hetki aikaa. Innolla odotan, mitä viimeiseen leiriin mahtuu mukaan – paljon suunnitelmia ja ideoita kyllä on.  

Olen leirivastaavan pestin ohella tehnyt muitakin yhteisöpedagogiopintoihini liittyviä hommia järjestössä.  

Olen ollut aktiivinen somevaikuttaja, mikä on ollut minulle uutta. Huomasin jo heti alussa, että somessa aktiivinen kommentoiminen oli vähäistä. Mietin, miten saataisiin asiaan muutos, kun koordinoijamme Milla luki ajatukseni ja lähestyi minua ratkaisulla.  

Laura Raitala
Laura Raitala
1.11.2021

Osallisuudesta puhutaan paljon. Jo lapsen oikeuksien sopimus luo pohjan lapsen osallisuuden huomioimiselle. Lapsille järjestettävän toiminnan tulee olla yhdenvertaista ja toiminnassa tulee erityisesti huomioida syrjäytymisvaarassa olevat lapset ja perheet.

Koronapandemia sulki pitkäksi aikaa lapsiperheille suunnattuja matalan kynnyksen palveluja ja ajoi alas harrastustoimijoita. Pitkään kestäneen poikkeusajan vaikutuksia lapsiperheiden hyvinvointiin voidaan vielä vain arvailla, mutta tärkeää on, että lasten osallisuutta pystyttäisiin vahvistamaan ja sitä kautta lisäämään perheiden hyvinvointia.

Milla Kouri
Milla Kouri
21.10.2021

Parasta Lapsille -järjestö kohtaa vuosittain satoja lapsia, perheitä sekä vapaaehtoisia. Syntyy ainutlaatuisia kohtaamisia ja merkityksellisiä hetkiä leirillä.  

Ja siitä se idea sitten lähtikin.  

Ajattelimme työntekijöiden kesken, että meillä on iso mahdollisuus omassa toiminnassamme tukea ja vahvistaa keskustelukulttuuria.  

Tiina Rusanen
Tiina Rusanen
Henna Ala-Mikkula
Henna Ala-Mikkula
29.9.2021

Aloitin heinäkuussa luontopainotteisen toiminnan suunnittelijana osana Metsäkarkkia-hanketta. Hankkeen tavoitteena on tehdä luontoympäristö ja kestävä kehitys näkyviksi Parasta lapsille -toiminnassa. Neljä kuukautta kestävän työsuhteeni aikana tehtäväni on toteuttaa materiaalipaketti, jonka avulla luontotoimintaa on helppo järjestää niin tulevilla leireillä kuin järjestön muussakin toiminnassa.

Katja
Katja Timlin
Ida Tsatloglou
Ida Tsatloglou