Vuoden 2021 blogikirjoitukset

Ida Tsatloglou
15.11.2021

Syksy on jo loppupuolella ja talvi häämöttää edessä. Kolme leiriä takana ja viimeiseen on vielä hetki aikaa. Innolla odotan, mitä viimeiseen leiriin mahtuu mukaan – paljon suunnitelmia ja ideoita kyllä on.  

Olen leirivastaavan pestin ohella tehnyt muitakin yhteisöpedagogiopintoihini liittyviä hommia järjestössä.  

Olen ollut aktiivinen somevaikuttaja, mikä on ollut minulle uutta. Huomasin jo heti alussa, että somessa aktiivinen kommentoiminen oli vähäistä. Mietin, miten saataisiin asiaan muutos, kun koordinoijamme Milla luki ajatukseni ja lähestyi minua ratkaisulla.  

Laura Raitala
1.11.2021

Osallisuudesta puhutaan paljon. Jo lapsen oikeuksien sopimus luo pohjan lapsen osallisuuden huomioimiselle. Lapsille järjestettävän toiminnan tulee olla yhdenvertaista ja toiminnassa tulee erityisesti huomioida syrjäytymisvaarassa olevat lapset ja perheet.

Koronapandemia sulki pitkäksi aikaa lapsiperheille suunnattuja matalan kynnyksen palveluja ja ajoi alas harrastustoimijoita. Pitkään kestäneen poikkeusajan vaikutuksia lapsiperheiden hyvinvointiin voidaan vielä vain arvailla, mutta tärkeää on, että lasten osallisuutta pystyttäisiin vahvistamaan ja sitä kautta lisäämään perheiden hyvinvointia.

Milla Kouri
21.10.2021

Parasta Lapsille -järjestö kohtaa vuosittain satoja lapsia, perheitä sekä vapaaehtoisia. Syntyy ainutlaatuisia kohtaamisia ja merkityksellisiä hetkiä leirillä.  

Ja siitä se idea sitten lähtikin.  

Ajattelimme työntekijöiden kesken, että meillä on iso mahdollisuus omassa toiminnassamme tukea ja vahvistaa keskustelukulttuuria.  

Tiina Rusanen
Henna Ala-Mikkula
29.9.2021

Aloitin heinäkuussa luontopainotteisen toiminnan suunnittelijana osana Metsäkarkkia-hanketta. Hankkeen tavoitteena on tehdä luontoympäristö ja kestävä kehitys näkyviksi Parasta lapsille -toiminnassa. Neljä kuukautta kestävän työsuhteeni aikana tehtäväni on toteuttaa materiaalipaketti, jonka avulla luontotoimintaa on helppo järjestää niin tulevilla leireillä kuin järjestön muussakin toiminnassa.

Katja Timlin
Ida Tsatloglou
Hanna Sinkko
Mimmu Pietilä
7.9.2021

Kun kuulin ensimmäistä kertaa Näe hyvä mussa -toiminnasta, yllätyin ettei se ollut osunut tielleni aiemmin. Toiminnan arvot vastasivat täysin oman toimintani arvoja ja mukaan päästyäni tunteeni vahvistui.

Näe hyvä mussa -toiminnan keskiössä ovat lasten minäkuvan ja itsetunnon vahvistaminen sekä onnistumisten kokemusten mahdollistaminen positiivisen pedagogiikan avulla ja siinä me aikuiset, niin työntekijät kuin vapaaehtoiset ja opiskelijatkin olemme avainasemassa. Positiivinen pedagogiikka ei tarkoita ongelmien lakaisua maton alle tai haasteiden peittelyä hattaralla vaan

Kaisa Eräpuro
31.8.2021

Leiriviikkoon mahtuu monia hetkiä, jotka jäävät mukaviksi muistoksi ja jotka kantavat pitkälle syksyyn. Kysyin Tanhuvaaran perheleirin jälkeen leiriohjaaja Liinalta, mitkä ovat hänen kolme parasta muistoaan leiriltä. Innostuin kirjaamaan myös omat kolme muistoani!

Ainakin seuraavat muistot ovat siis jääneet leiriohjaajan ja leirivastaavan sydämiin Tanhuvaaran perheleiriltä:

Leiriohjaaja Liinan kolme muistoa leiriltä: