Vuoden 2022 blogikirjoitukset

Krista Kuusisto
Krista Kuusisto
Susanne Kuikka
Susanne Kuikka
25.5.2022

Olen aina viihtynyt luonnossa, syynä tähän voi olla se, että olen aina asunut luonnon läheisyydessä. Lapsena luonto toimi ennemmin leikkipaikkana, jossa vain mielikuvitus oli rajana.  Nykyisin luonto toimii minulle paikkana, jossa voin liikkua ja rauhoittua. Hyödynnän luontoa nykyisin lenkkeilemiseen, sillä se tarjoaa monipuolisen ympäristön liikkumiseen ja upeat maisemat. 

Kävin Parasta Lapsille ry:n vapaaehtoisille leiriohjaajille tarkoitetussa lisäkoulutuksessa, jossa aiheena oli Metsämatka-niminen leiriohjelmapaketti.

Koulutuksen kautta opin tarkastelemaan luontoa myös ohjaamisympäristönä.

Timo Kuusijärvi
Timo Kuusijärvi
18.5.2022

Tulipahan sanomista vapaaehtoistyöstä lasten ja nuorten kanssa!

Vapaaehtoistyö lasten parissa antaa valtavasti.

Usein minulta kysytään vapaaehtoistyöstäni "miten sinä jaksat" ja "saatko siitä mitään". Minun täytyy valitettavasti myöntää, että se antaa paljon enemmän kuin ottaa! Olen tehnyt vapaaehtoistyötä Parasta Lapsille -järjestön leireillä lähes neljännesvuosisadan ajan. Koivuhaan leirikeskuksesta on tullut kuin yksi koti minulle.

Marianne Roponen
Marianne Roponen
5.5.2022

Neljännelle vuoden 2022 Tampereen Näe hyvä mussa -leirille lähdettiin bussilla köröttelemään 8.4. Bussimatka Virroille kestää noin 1,5 tuntia ja tunnelma bussissa on melko rauhallinen. Äänimaisema bussissa muodostuu vaimeasta puheensorinasta, lasten kiljahteluista ja kännyköiden peleistä ja videoista.

Hieman ennen leirikeskukseen saapumista lapsilta kerätään puhelimet pois koko viikonloppuleirin ajaksi. Sitä myötä, kun puhelimet sulkeutuvat, alkaa myös desibelitaso ja touhukkuus bussissa lisääntyä. Kuuluu huutelua, naurua, ja lisääntynyttä puhetta muiden kanssa.

Sannamari Jokisaari
Sannamari Jokisaari
Veera
Veera Katajamäki
Christina Nenonen
Christina Nenonen
3.3.2022

Vuoden ensimmäinen Sano ääneen! Parasta Lapsille –foorumi järjestettiin 1.3.2022. Keskustelun aiheena oli tällä kertaa kiusaaminen. Aihe on vakava ja myös vaikea, mutta saimme aiheesta aikaiseksi mielenkiintoisen keskustelun. Foorumissa katsoimme yhdessä animaation, jossa oli esitetty yhdenlainen kiusaamistilanne. Animaation pohjalta keskustelimme muun muassa kiusaamiseen puuttumisesta ja sen ennaltaehkäisystä. Keskustelu oli osa järjestömme osallistumista Ylen Hyvin sanottu -hankkeeseen.

Tässä koottuna kymmenen plus yksi pointtia keskustelusta:

Ida Tsatloglou
Ida Tsatloglou
25.2.2022

Olin viime syksyn leirivastaavana Rovaniemen lasten Aikaa Ilolle -leirillä. Olen yhteisöpedagogiopiskelija ja suoritan myös harjoittelua järjestössä. Sen myötä olen päässyt tutustumaan järjestön eri puoliin ja kehittämään omaa osaamista. On ollut hienoa saada kokonaiskuvaa järjestön toiminnasta ja olla osana hyvinvoinnin luontia.  

Jäin pohtimaan miten järjestön toiminta vaikuttaa sinne kodin arkeen. Niinpä kysyin haluaisiko leiriläisen äiti Marjo-Riitta Leskinen jakaa kokemuksiaan. Hänen 9-vuotias poikansa Jose oli mukana Rovaniemen syysleireillä.  

Paula Saarela
Paula Saarela
Hilkka Hyttinen
Hilkka Hyttinen
19.1.2022

Viime syksyn aikana sainleirijohtajana elää ja kokea läpi viisi Näe Hyvä Mussa -leiriä Hauhon lomakeskuksessa. Suunnittelimme leirejä elokuussa ja silloin päätimme, että olisimme mahdollisimman paljon ulkona säässä kuin säässä. Lapset ovat omassa arjessaan paljon sisällä niin koulussa kuin sen jälkeen. Luontokokemukset jäävät silloin aika kapeiksi.

Ulkoilmassa ihmisellä on tilaa hengittää, liikkua ja päästää ääntä.