15.3.2019
/
Laura Miinalainen
Laura Miinalainen
Laura on sairaanhoitajaopiskelija Metropoliasta. Hän suorittaa ensimmäistä työharjoitteluaan Parasta Lapsille -perheleirillä.

Ensimmäisen kevään leiri oli aivan ihana kokemus. Jännityksellä odotettiin kaikki vapaaehtoiset leirin alkua ja perheisiin tutustumista. Mukana leirillä oli muutama konkari sekä muutama ensikertalainen vapaaehtoisina ohjaajina. Leirillä oli upea huomata miten iso ryhmä perheitä, erilaisista taustoista huolimatta, ryhmäytyivät ja tutustuivat toisiinsa erilaisten pelien, leikkien sekä muun ohjelman avuin.

Leirin kohokohdiksi nousivat makkaranpaisto kodassa, pulkkamäki sekä saunominen ja uiminen. Hurjimmat kävivätkin monta kertaa uimassa hyisessä vedessä.

Laatuaikaa lasten kanssa

Leirillä teimme kaiken perheiden ja vapaaehtoisten kanssa yhdessä ja olimme kaikki samaa porukkaa. Monet sanoivatkin, että ovat saaneet uusia kavereita ja ”ei malta odottaa tulevia leirejä”. Hienoa leirissä oli, että ketään ei jätetty yksin leikkien ulkopuolelle vaan kaikki otettiin avoimin sylin vastaan.

Yhdessä oleminen oli monelle ihana kokemus ja vanhempien mielestä leirillä oli ”hyvä ohjelma”, ”rentoa meininkiä”, ”paljon kivaa tekemistä” sekä siellä sai olla ”iloinen ihmisistä”. Leikkeihin ja ohjelmaan myös lähdettiin hyvillä mielillä mukaan ja se rikkoi jäätä, jolloin oli helpompi tutustua toisiin perheisiin.

Jee kiva olla täällä

Leirillä oli myös lasten sekä vanhempien oma hetki, mikä osoittautui hitiksi. Vanhemmat saivat pohtia rentoutumisen merkeissä omaa vanhemmuuttaan ja mikä tekee heistä hyviä vanhempia. Lapset puolestaan saivat olla lapsia ja leikkiä yhdessä polttopalloa ja kuka pelkää mustekalaa. Lasten oma hetki olisi voinut jatkua vaikka kuinka pitkään ja monet lapset olivatkin sitä mieltä, että ”ei vielä lopeteta, pelataan vielä!”

Leirillä myös kuunneltiin perheiden ja lapsien toiveita ohjelmien suunnittelussa. Leirin viimeisenä päivänä teimme rastikierroksen kisiksen alueella ja rasteilla oli kysymyksiä perheille, mitä ensileireiltä toivotaan. Näin perheet tulivat kuulluksi ja saivat vaikuttaa ensileirien ohjelmaan. Oli kiva myös huomata, että ehdotuksia tuli todella monipuolisesti ja into seuraaviin leireihin näkyi kaikkien kasvoilta, kun puhuttiin mitä kaikkea seuraavilla leireillä voidaan tehdä. Kaiken kaikkiaan leiri oli ihana kokemus ensikertalaisen silmin. Innolla odotan tulevia leirejä ja perheiden kanssa yhdessäoloa!