Vuoden 2019 blogikirjoitukset

Peppi Turunen
Peppi Turunen
17.5.2019

Keskustelin kerran erään vanhemman kanssa kesäsuunnitelmista. Työskentelin silloin lastentarhanopettajana. Ihanat kesäiset ja kuumat ilmat olivat jo saapuneet ja kaikilla tuntui olevan kova kiire suunnitella kesäreissuja ja touhuja. Vanhempi kertoi minulle, kuinka oli ensin ajatellut mennä kahden lapsensa kanssa mökille, mutta suunnitelmat peruuntuivat.

Kysyin mielenkiinnosta, että miksi näin? Hän vastasi: ”Koska tämän vuokramökin lähellä ei oo leikkipuistoa, mihin voitais mennä lasten kanssa leikkimään. Lapsethan tylsistyy. Mitä me sitten tehtäisiin.”

Amanda Simpson
Amanda Simpson
9.5.2019

Suoritin opiskelukaverini kanssa sairaanhoitotyön lasten harjoittelun Parasta Lapsille ry:n kevään 2019 perheleireillä. Kun sain syksyllä hyväksynnän harjoittelupaikasta, jäin odottamaan innolla, mitä leirit tulevat pitämään sisällään. Minulle selvisi, että pääsen osallistumaan kevään aikana neljään perheleiriviikonloppuun Kisakeskuksessa Raaseporissa. Olin innoissani siitä, että toteutus tulisi poikkeamaan normaaleista viiden viikon yhtäjaksoisista harjoitteluista. 

Tiina Korpi
Tiina Korpi
Laura Miinalainen
Laura Miinalainen
29.4.2019

Perheleirien ideana on antaa perheille aikaa yhdessä, samalla tutustuen muihin lapsiin sekä perheisiin. Leirit antavat voimavaroja perheille arkeen ja niin sanotun ”irtioton” arjesta ja sen kiireistä. Toiminta leireillä on suunniteltu niin, että se tukee ryhmäytymistä, voimaantumista ja antaa iloa perheille. Mistä sitten voi huomata sen, että leiri on onnistunut ja perheet ovat iloisia yhdessä olemisesta?

Tätä havainnoin viimeisimmällä perheleirillä Kisakeskuksessa. Jo leirille lähtiessä huomasin, että perheet ovat innoissaan tullessaan taas leirille viettämään aikaa yhdessä.

Outi Kuikka
Outi Kuikka
18.4.2019

Näin kysyi minulta kerran yksi nuorimies, kun en osannut perustella, miksei hän saanut koskea sammakonkutuun paljain käsin.

Se oli herättävä kysymys. Niinpä! Miksi me aikuiset luomme sääntöjä ja rajoja, joita emme itse noudata ja joita emme itsekkään osaa perustella.

Miksi emme uskalla neuvotella lasten kanssa ja jopa joskus myöntää olleemme väärässä. Pelkäämmekö, että menetämme uskottavuuden auktoriteettina? Kasvaako lapsi vinoon, jos annankin hänen käyttää itsemääräämisoikeuttaan?

Valtaan kuuluu aina myös vastuu.

Amanda Simpson
Amanda Simpson
Laura Miinalainen
Laura Miinalainen
15.3.2019

Ensimmäisen kevään leiri oli aivan ihana kokemus. Jännityksellä odotettiin kaikki vapaaehtoiset leirin alkua ja perheisiin tutustumista. Mukana leirillä oli muutama konkari sekä muutama ensikertalainen vapaaehtoisina ohjaajina. Leirillä oli upea huomata miten iso ryhmä perheitä, erilaisista taustoista huolimatta, ryhmäytyivät ja tutustuivat toisiinsa erilaisten pelien, leikkien sekä muun ohjelman avuin.

Leirin kohokohdiksi nousivat makkaranpaisto kodassa, pulkkamäki sekä saunominen ja uiminen. Hurjimmat kävivätkin monta kertaa uimassa hyisessä vedessä.

Laatuaikaa lasten kanssa

Katja
Katja Timlin
Inna-Mari Simola, lasten ja nuorten toiminnan kehittäjä
Inna-Mari Simola
Tiina Korpi
Tiina Korpi