4.8.2020
/
Iida Juntunen
Iida Juntunen
IIda on lastenohjaajaopiskelija, joka teki luonto- ja elämystoiminnan ohjaamisen kurssin näyttöharjoitteluna Aikaa ilolle -leirillä Leirikeskus Koivuhaassa kesällä 2020.

Perjantai 31. heinäkuuta 2020. Viimeinen kokonainen leiripäivä.

Heräsin puoli kahdeksan.  Leiriväsymystä tuntui, mutta sain nukuttua hyvin. Lapset tsemppasivat, eivätkä metelöineet viime yönä. Kahdeksan maissa alettiin herätellä lapsia aamutoimiin ja aamupalalle. Aamupiirissä kiitimme lapsia hyvin menneestä yöstä ja leikittiin hedelmäsalaattia ja lännen nopeinta.

Ja sitten alkoi kakkuralli.

Ai mikä se on? Kilpailu, jonka on osakilpailuissa joukkueet kisaavat kakun eri osista. Meillä oli viisi kisaa: legopalikkaviesti, pingispallon kuljetus lusikalla -viesti, höyhenen puhallus, tikan heitto ja lötköpötkön heitto. Bonuksena oli siistein huone -kisa ja minun Tiikeritähdet-joukkueeni voitti sen, eli saivat strösselimixin kakun päälle. Pisteet laskettiin ja ennen välipalaa joukkueet saisivat koota kakut. Jollain joukkueella saattaa olla paljon pohjaa, mutta vähän hilloa.

Lounaan jälkeen oli vapaata leikkiä ja puolen tunnin puhelinaika. Johanna lähti viemään muutaman pojan kalaan. Sekin on lapsille elämys.

Kakkujen kasaaminen alkoi yhden jälkeen ja välipalalla ne kakut syötiin.

Uintiryhmä lähti uimaan ja suppailemaan. Matti ohjasi nikkarointia ja minä tein muun muassa toivebiisilistaa illan diskoon. Johanna teki vielä toisen reissun poikien kanssa kalastamaan.

Seuraavaksi oli päivällinen ja sen jälkeen järjesteltiin disko valmiiksi ja sitten aloitettiin. Siellä oli ongintaa, josta saatiin kierrätysdiplomit. Toivebiisit soi, limbottiin ja pelailtiin.

Iltaohjelmassa kirjoitettiin kaikkien sydämiin positiivisia asioita. Sitten päästiin iltapalalle ja iltatoimiin.

Kohta pääsee kotiin. Hyvää yötä :)