24.5.2021
/
Kati Eskman-Reima
Kati Eskman-Reima
Kati on loppuvaiheen sosionomiopiskelija ja sairaanhoitaja, joka pitää siitä, että ympärillä on iloa ja naurua, elämän ääniä. Kati toimi Aikaa ilolle -viikonloppuleirien vastaavana keväällä 2021 Lomakeskus Pukkilassa.

Työpaikkailmoituksissa haetaan usein jo kokemusta omaavia työntekijöitä, ei keltanokkia. Mutta minkälaista on olla keltanokkana liikenteessä? Minäpä kerron!

Kevään Aikaa Ilolle -leirikokonaisuuden Pukkilassa kirjavaan ohjaajajoukkoomme mahtui toinen toistaan erilaisemmista taustoista tulevia ohjaajia. Joukostamme löytyi toimintaterapia- ja yhteisöpedagogiopiskelija, lukiolainen, nuoriso-ohjaaja sekä sairaanhoitaja/sosionomi. Tämän lisäksi valtavasti elämän varrella opittuja taitoja niin musiikista liikuntaan kuin kädentaidoista erätaitoihin. Tämä kertoo vahvasti siitä, kuinka eri taustoista voi ja kannattaa lähteä leiriohjaajaksi, sillä tässä tehtävässä erilaisuus todella täydentää kokonaisuutta!

Vaikka meillä oli erilaista osaamista runsaasti, olimme kaikki kuitenkin Parasta Lapsille ry:n leiritoiminnassa keltanokkia ja se saikin jännityksen pintaan ensimmäiselle leirille mentäessä. Jännitys kuitenkin laantui pian, kun aiemmin Pukkilassa leireilleet lapset kertoivat tarinoitaan ja kokemuksiaan leirikeskuksesta. Mahtavaa vertaisuutta!

Leirien edetessä pyrimme ylläpitämään tätä vertaisuuden ja vastavuoroisuuden ilmapiiriä lasten ja ohjaajien välillä, jotta leiri olisi kaikille osallisille kivoin mahdollinen. Leiriläiset nostivat rohkeasti esiin omia toiveitaan leiriohjelman suhteen ja me ohjaajat pääsimmekin hyödyntämään monipuolista osaamistamme järjestääksemme kivaa ja leiriläisten toiveiden mukaista tekemistä.

Mitäkö kaikkea me sitten tehtiin? No; leivottiin, askarreltiin, pelattiin lautapelejä niin pöytä- kuin liveversioina sekä lasten ideoimaa Among us leirikeskuksessa -livepeliä, discoiltiin, retkeiltiin kansallispuistossa, rentouduttiin, luettiin yhdessä, herkuteltiin, pidettiin leffailtoja, urheiltiin, saunottiin, uitiin (järvessä ja lumihangessa!), opeteltiin tunnetaitoja, musisoitiin, lumikenkäiltiin ja rakennettiin vaikkapa Pukkilan piha täyteen lumiukkoja.

Ennen kaikkea leirillä kuitenkin saatiin uusia ystäviä ja koettiin kaikki kiva ohjelma yhdessä.

<3 HUH! Tulisitko sinäkin?

Ohjaajien erilaisten taitojen ja lasten toiveiden hyödyntämisen lisäksi Pukkilan leiriympäristö on omiaan tukemaan monipuolisen ja luonnonläheisen leiriohjelman suunnittelua. Luonto alkaa heti ulko-ovelta ja erityisesti tämän leirikokonaisuuden aikana pääsimme nauttimaan kunnon talvesta, mutta myös lämpimästä ja kuivasta keväästä. Ihan parasta!

Vaikka kaikki me ohjaajat olimme keltanokkia Pukkilaan lähtiessä ja taustoiltamme sekä persooniltamme erilaisia, syntyi upean leiriläisten ja ohjaajatiimin joukon sekä hienon leiriympäristön yhteisvaikutuksesta ikimuistoinen leirikevät ja ennen kaikkea, Aikaa Ilolle. <3

Leirivastaava Kati

---

Syksyn viikonloppuleirien haku alkaa pian! Lähtisitkö ohjaajaksi?