2.12.2019
/
Sini Nevalainen
Sini Nevalainen
Kahden lapsen äiti ja sairaanhoitajaopiskelija. Energinen ja iloinen tapaus jolla huumori on herkässä. Mieleisiä asioita ovat metsässä kävely, tuntemattomien asioiden googlettaminen ja suihkussa laulaminen. Ensikokemukseni Parasta lapsille ry:llä oli syksyn 2019 Aikaa yhdessä -perheleirit Kisakeskuksessa.

11–13.10. vietimme syksyn toisen Aikaa yhdessä -viikonloppuleirin Kisiksessä Raaseporissa. Perheet ja leiriohjaajat tapasivat toisensa kolmen viikon tauon jälkeen. Kuinka mahtavaa olikaan tavata sama tuttu porukka! Perjantai-ilta sujui tyypilliseen tapaan nopeasti perheiden majoittuessa mökkeihin. Sitten nautittiin porukalla herkullinen iltapala, jonka kokit olivat meille loihtineet.

Sateinen syyslauantai startattiin tottakai aamupalalla, samalla keskusteltiin perheiden viimeisten viikkojen tapahtumista. Aamupäivällä purettiin energiaa sisäliikuntasalissa. Pompittiin trampoliinilla, pyöriteltiin hulavannetta ja hurjimmat pyörittelivät useampaa vannetta yhtä aikaa. Rakennettiinpa myös jäätelökioski isoista rakennuspalikoista ja otettiin leiriläisistä mittaa juoksuradalla.

Leireillä on hyvä olla myös hieman aikaa lepäämiseen ja rauhoittumiseen. Lounaan jälkeen perheet saivat yhdessä rentoutua haluamallaan tavalla.

Ohjaajat olivat valmiit puuhailemaan lasten kanssa, jos vanhemmat halusivat ottaa hieman aikaa myös itselleen.

Iltapäivällä grillailtiin kodalla makkaraa. Tunnelma oli mukava ja hyvin lämminhenkinen ja sadepilvetkin jo hieman väistyivät. Vanhemmat jäivät vielä leirijohtajan kanssa kodalle keskustelemaan aikuisten kesken ja lapset lähtivät ohjaajien kanssa suorittamaan erilaisia aktiviteetteja.

Lauantai saatiin onnistuneeseen päätökseen rantasaunalla. Saunottiin, naurettiin väsyneille vitseille, juotiin lämmintä kaakaota ja rohkeimmat uskalsivat käydä kastautumassa lokakuiseen viileään järviveteen.

Loistavasti sujuneen viikonlopun päätöspäivä sujui rauhallisissa tunnelmissa geokätkeilyn, ponileikkien, lautapelien ja piirtämisen merkeissä. Lounaan jälkeen bussikyyti saapuikin jo ja oli kotiinlähdön aika. Kotimatkalla oli hiljaista, kun perheiden pienimmät ottivat pienet unoset - ja niin taisi ottaa muutama isompikin.