2.12.2019
/
Sini Nevalainen
Sini Nevalainen
Olen Sini Nevalainen ja opiskelen sairaanhoitajaksi. Asun Helsingissä ja elän tällä hetkellä todennäköisesti elämäni kiireisintä aikaa. Vaikka hetkittäin onkin ollut haastavaa yhdistää työt, perhe-elämä ja opiskelu niin olen onnellinen kaikista upeista kokemuksista ja kohtaamisista, joita olen saanut kokea opiskelun aikana. Myös Parasta lapsille ry on mahdollistanut minulle yhden näistä hienoista kokemuksista. Minulla on omakohtaista kokemusta myös leiriläisenä olemisesta ja leireistä on jäänyt minulle erittäin hyviä muistoja sekä ystäviä. Omat kokemukseni tekivät helpoksi päätöksen lähteä suorittamaan liittyvää harjoittelua Parasta lapsille ry:n Aikaa yhdessä -perheleirille. Tuntui myös luontaiselta lähteä tekemään töitä nimenomaan perheiden kanssa koska itsellänikin on lapsia ja kokemusta lapsiperheen haasteista, joita voi lapsiperheessä olla monenlaisia. Olin syksyn aikana mukana kolmella perheiden viikonloppuleirillä ja yhdellä nuorten viikonloppuleirillä. Leirit sujuivat paremmin kuin olin osannut kuvitella. Rentoa yhdessäoloa, ulkoilua, tutustumista, saunailtoja ja grillailua kodalla. On ollut huikeaa tutustua toisiin leiriohjaajiin sekä upeisiin leiriläisiin. Leiriviikonloput tarjosivat kaikille kahden vuorokauden rentouttavan pysähdyksen arjen kiireisiin. Leireillä oli mahdollisuus ottaa aikaa itselleen ja perheelle, nauttia ympäröivän luonnon rauhasta ja valmiin ruokapöydän tarjoiluista. Oli myöskin hienoa huomata kuinka nopeasti leiriläiset ryhmäytyivät keskenään ja olivat kuin yhtä perhettä leirin ajan. Syksyn kokemukset olivat niin hienoja että minut nähdään myös jatkossa vapaaehtoisena Parasta lapsille ry:n leireillä.

11–13.10 vietimme syksyn toisen Aikaa yhdessä-viikonloppuleirin Kisiksessä Raaseporissa. Perheet ja leiriohjaajat tapasivat toisensa kolmen viikon tauon jälkeen. Kuinka mahtavaa olikaan tavata sama tuttu porukka! Perjantai-ilta sujui tyypilliseen tapaan nopeasti perheiden majoittuessa mökkeihin. Sitten nautittiin porukalla herkullinen iltapala, jonka kokit olivat meille loihtineet.

Sateinen syyslauantai startattiin tottakai aamupalalla, samalla keskusteltiin perheiden viimeisten viikkojen tapahtumista. Aamupäivällä purettiin energiaa sisäliikuntasalissa. Pompittiin trampoliinilla, pyöriteltiin hulavannetta ja hurjimmat pyörittelivät useampaa vannetta yhtä aikaa. Rakennettiinpa myös jäätelökioski isoista rakennuspalikoista ja otettiin leiriläisistä mittaa juoksuradalla.

Leireillä on hyvä olla myös hieman aikaa lepäämiseen ja rauhoittumiseen. Lounaan jälkeen perheet saivat yhdessä rentoutua haluamallaan tavalla.

Ohjaajat olivat valmiit puuhailemaan lasten kanssa, jos vanhemmat halusivat ottaa hieman aikaa myös itselleen.

Iltapäivällä grillailtiin kodalla makkaraa. Tunnelma oli mukava ja hyvin lämminhenkinen ja sadepilvetkin jo hieman väistyivät. Vanhemmat jäivät vielä leirijohtajan kanssa kodalle keskustelemaan aikuisten kesken ja lapset lähtivät ohjaajien kanssa suorittamaan erilaisia aktiviteetteja.

Lauantai saatiin onnistuneeseen päätökseen rantasaunalla. Saunottiin, naurettiin väsyneille vitseille, juotiin lämmintä kaakaota ja rohkeimmat uskalsivat käydä kastautumassa lokakuiseen viileään järviveteen.

Loistavasti sujuneen viikonlopun päätöspäivä sujui rauhallisissa tunnelmissa geokätkeilyn, ponileikkien, lautapelien ja piirtämisen merkeissä. Lounaan jälkeen bussikyyti saapuikin jo ja oli kotiinlähdön aika. Kotimatkalla oli hiljaista, kun perheiden pienimmät ottivat pienet unoset - ja niin taisi ottaa muutama isompikin.