26.3.2014
/
Sirpa Kerman, Parasta Lapsille toiminnanjohtaja 2015 asti.
Sirpa Kerman
Sirpa Kerman on Parasta Lapsille ry:n entinen toiminnanjohtaja. Sirpa jäi eläkkeelle tammikuussa 2015. Parasta Lapsille -järjestöön Sirpa tuli töihin jo 1986 ja toiminnanjohtajana hän työskenteli 1989–2015.

Lapsilisäjärjestelmä luotiin vuonna 1947 aikana, jolloin Suomessa elettiin aivan toisenlaisessa taloudellisessa ympäristössä kuin nyt. Lapsilisälaki otettiin aikanaan vastaan myönteisesti ja siitä on tullut perhekustannusten tasauksen runko. Järjestelmän uudistuksen tarve on ollut puheissa miltei kaikissa vaaleissa, mutta sen kaltaista päätöstä kuin hallituksemme nyt on mennyt tekemään, tuskin kukaan kansalainen on osannut odottaa.

Lapsilisäasia on aiemmin ollut kaikkien poliittisten piirien suojeluksessa. Se on nähty valtion puolelta panostuksena tulevaisuuteen, ja monelle perheelle lapsilisä tuo konkreettista helpotusta arkeen. Hallitusta on muistutettava siitä, että meillä on yli 120 000 lasta, jotka elävät köyhissä perheissä. Lasten edun toteutumista päätös ei palvele.

Koskeminen myös kehitysyhteistyörahoihin on käsittämätöntä ottaen huomioon, että Suomi oli sitoutunut tavoittamaan 0.7 % osuuden bruttokansantuotteesta vuonna 2015.