29.3.2019
/
Amanda Simpson
Amanda Simpson
Amanda on 29-vuotias sairaanhoitajaopiskelija, jonka intohimona on liikunta, aurinko ja matkustelu. Haaveissa on joskus saada oma koira!

”Jee, kiva oli tulla!” Raikuu lapsen jos toisenkin suusta, kun vapaaehtoinen ohjaaja kysyy miltä tuntui tulla Kisakeskuksen toiselle perheleirille. Tämä kertoo jo hyvin tiivistetysti sen, minkälainen fiilis lapsilla on leirille tultaessa.

Bussimatka Raaseporiin taittui hyvin ja oli ilo huomata, miten osa lapsista olivat jo saaneet ystäviä ensimmäiseltä leiriltä muiden perheiden lapsista ja istuivat bussissa vierekkäin herkutellen tai pelejä pelaillen. Matkan aikana pelasimme pareittain nimi bingoa, joka osoittautuikin hyvin suosituksi peliksi lapsien ja toki aikuistenkin kesken. ”Otetaan uudestaan!” kantautui bussin takaa, kun BINGO oli jo moneen kertaan huudettu. Pienet palkinnot toivat hyvää mieltä voittajille.

Lasten ilo näkyi leirin aikana useaan otteeseen. Kisakeskuksen tarjoamat ruuat olivat monen mieleen ja kehuja sateli niin lasten kun aikuistenkin suusta.

Herkullista ruokaa haettiin myös lautaselle lisää.

Ruokaa oli yllin kyllin ja usein tarjolla.

Yksi erityinen ilon aihe oli uinti ja saunominen. Kun kysyttiin aamupiirin aikana, kuinka moni lapsista aikoo mennä uimaan ja saunomaan, niin suurin osa käsistä nousi pystyyn innokkaana.

Kun lauantai-illan ohjelmana oli uinti, niin huolimatta maaliskuun hyisen kylmästä vedestä lapset kävivät saunassa ja uimassa hurjimmat jopa kymmenen kertaa!

Onnistumisen ilo kantautui myös lauantai päivän rastiradalla. Yhtenä rasti tehtävänä oli ”pallon kuljettaminen pareittain omalla tyylillä ilman käsiä” Onnistumisen huudot maaliviivalla ja oman perheenjäsenten kannustaminen oli huikeaa nähdä. Kilpailuhenkinen rasti oli monen lapsen mieleen. Toinen lasten kohokohta oli saliin pääsy. Polttopallo, mustekala ja muut yhteiset leikit ja pelit tuo kaikki lapset yhteen samalla kun aikuiset viettivät omaa hetkeään kuntosalilla.

Kevään toinen leiri on nyt onnistuneesti takanapäin ja seuraavaa leiriä odotellaan jo. Lasten ilo kantautui kerta toisensa jälkeen ilon pilkahduksina, nauruna ja innostuksena.

Parasta leirillä ohjaajan näkökulmasta onkin, että näkee niin lasten kun ylipäätään perheiden ilon yhdessä olosta ja yhdessä tekemisestä.

Lasten hymy tuo hymyn omillekin kasvoille ja laittaa odottamaan jo seuraavaa leiriä!