18.2.2019
/
Inna-Mari Simola, lasten ja nuorten toiminnan kehittäjä
Inna-Mari Simola
Parasta Lapsille ry:n lasten ja nuorten toiminnan koordinaattori. Lapsuutta ja vanhemmuutta liippaavista ilmiöistä innostuva ja huolestuva. Tykkää yksinkertaisista asioista. Unohtuu usein omiin ajatuksiinsa. Twiittaa: @SimolaInnamari

Koululaisten hiihtolomaviikot ovat meneillään. Kysyin 9-vuotiaalta tyttäreltäni mielipidettä, mitä asioita sisältää onnistunut hiihtoloma. Sain harkitun vastauksen:

Löhöilyä, urheilua ja karkinsyöntiä.

Hetken pohdittuani oivalsin, että näissä kolmessa asiassa on viisautta.

Löhöile ja liiku ulkona!

Loman ensisijainen tarkoitus on virkistää ja kerätä voimia arkeen. Tässä mielessä löhöily ja urheilu on hyvä kombo! Liikunnan suositukset ja vaikutukset tiedämme. Jos liikumme luonnossa, vielä parempi! Tutkimusten mukaan luonnossa oleskelulla on terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Jos et ole hiihtolomalla reissussa, kannattaa hyödyntää paikallinen tarjonta. Mitä omassa kunnassasi tapahtuu hiihtolomalla? Ja itsekin voi keksiä tekemistä. Pulkkamäkeen tai luistelemaan pääsee kohtuullisen helposti missä vain eikä maksa mitään, jos luistimet tai pulkka löytyy kotoa tai saat lainaksi. Tänä talvena lunta löytyy ja jos on suojakeli, lumiukkojen teko onnistuu!

Pakkaskelillä voi tehdä jäälinnan. Tässä upea idea jäälinnan tekoon, joka vaatii hieman vaivannäköä, mutta lomalla on aikaa! Muista somepostaus: #jäälinna

Kurkkaa tästä myös vinkit talvisiin pihaleikkeihin.

Herkuttele!

Jos karkit ei ole sun juttu, myös muut herkut käy! Pääasia, että herkuttelet itsellesi mieleisillä herkuilla ja kohtuudella. Katsopa tästä ideoita eväsretken järjestämiseen!

Miltä kuulostaa? Löytyikö näistä ideoista sinulle tai perheellesi hiihtolomatekemistä tai tuliko sinulla muita ideoita mieleen? Kysy myös lapselta, mitä odotuksia hänellä on hiihtolomalleen, sillä Lapsella on oikeus lepoon ja vapaa-aikaan.

Terkuin

Inna-Mari Simola
lasten ja nuorten toiminnan koordinaattori, Parasta Lapsille ry

PS Hiihtolomaleireille kannattaa vielä kysellä vapaita paikkoja, jos yhtäkkiä leirikärpänen puraisi. Lasten lomajärjestöjen yhteiseltä sivustolta www.kesaleiri.fi löydät hiihtoloman ja kevätkauden leirejä! Ja nyt voi jo hakea kesäleiripaikkoja!