10.3.2020
/
Paula Saarela
Paula Saarela
Olen Paula Saarela, Aikaa Yhdessä -viikonloppuleirien leirivastaava Lomakeskus Pukkilassa. Koulutuksiltani olen muun muassa kädentaitojen ohjaaja sekä matkailupalvelujen tuottaja. Nautin jokaisesta vuodenajasta täysillä: talvella pöllyävästä lumesta ja kirkkaasta tähtitaivaasta – suosikkini tähtikuvioista on Orion. Keväällä, kun luonto herää, hyödynnän sen antimia kasvivärjäilyjen sekä kaislanpunonnan merkeissä!

Leirivastaavan työssäni nautin siitä, kuinka monenlaista osaamista vapaaehtoisilla on.

  • Yksi on hyvä piirtämään. Kun tämä vapaaehtoinen istahtaa alas piirtämään, kerääntyy leiriläisiä ympärille piiriin piirtämään omia piirustuksiaan.
  • Toinen heittäytyy täysillä lasten tanssituokioihin tai roolileikkeihin mukaan ja saa aikaiseksi iloisia naurahduksia leiriläisissä.
  • Kolmas lukee iltasaduiksi itsekirjoittamiaan satuja ja intoutuu pitämään leiriläisille kirjoituspajaa.
  • Neljänneltä löytyy takataskusta leikkejä ja pelejä joka tilanteeseen.

Näitä esimerkkejä löytyy loputtomiin.

Jokaisella vapaaehtoisella on se oma vahvin osaamisensa, jonka hyödyntämistä leirimaailmassa on ilo katsella. Saan itsekin leirivastaavana uusia eväitä mukaan seuraaville leireille vietäväksi.

Eniten iloa tuottaa se, kun aluksi ohjaustilanteita arasteleva vapaaehtoinen toista tai kolmatta leiriviikonloppua suunnitellessa sanoo, että voisi tulevalla leirikerralla ohjata jonkin tuokion.

Se, että joku uskaltaa koettaa ylittää oman mukavuusrajansa ja kokeilla uutta. Parhaita ovat lausahdukset: "ei se ollutkaan niin kamalaa!" ja "voin kokeilla seuraavallakin kerralla jonkin tuokion ohjaamista."

Koen olevani onnekas, kun saan tehdä näin monipuolista työtä ja totettaa leirejä upeiden vapaaehtoisten kanssa. Parhaimmillaan leirin ohjaajatiimistä muodostuu tiivis kaveriporukka, jonka kanssa pidetään yhteyttä vielä leirin jälkeenkin.