Järjestöuutiset
11.4.2016
Lasten toisella viikonloppuleirillä Kotorannassa päästiin aarrejahtiin. Pääsiäisen jälkeen oli pupu piilottanut lapsille mukavan yllätyksen Kotorannan maille!

"Pääsiäinen meni jo, mutta olin vähän tumpelo.
Osan herkuistani unohdin lapsille jakaa,
nyt vihjeitä seuratkaa ja aarteestani nauttikaa"

Näillä sanoilla alkoi lasten viikonlopputoiminnan sunnuntainen aarrejahti Kotorannassa. Lapset ja vapaaehtoiset lähtivät pienissä ryhmissä seuraamaan vihjeitä löytääkseen pääsiäispupun piilottaman aarteen.

Rasti rastilta kohti aarretta!

Ensimmäinen vihje oli piirretty kuva. Mutta mitä ihmettä siinä on? "Hei toi on leikkipaikka, liukumäki ja keinut!" äkkäsivät lapset pian. Sateisesta säästä huolimatta liikkuminen ensimmäiselle rastille tapahtui kiiren vilkkaa.

Leikkimökin takaa löytyi seuraava vihje, jossa pupu kehoitti siirtymään paikkaan jossa "tulisijoja on useampi". Sen on kyllä pakko olla Kotorannan rantasauna! Naisten saunan ovelta löytyikin seuraava lappu: "En aivan ylhäälle halua, mutta en myöskään alimmalle. Kas, nyt paikan sopivan löysin, vihjeen piilotan häntäni alle!" Se tarkoittaa lauteita, tiesivät lapset. Nopea kurkkaus keskimmäisen lauteen alle paljastikin seuraavan rastin löytyvän leluvarastolta.

Tämä rasti vaati jo vähän miettimistä, kun sanatehtävän perusteella piti muodostaa uusi sana. "K-O-T-A. Kota! Seuraava vihje on kodalla! Äkkiä sinne!"

Aarteen löytäminen vaatii yhteistyötä 

Perillä odottikin yllätys, kun pääsiäispupu oli jättänyt kotaan kymmenittäin kirjekuoria, joista vain yhdessä oli seuraava vihje. Lasten piti ratkaista numerokoodi, jonka avulla löytää oikea kuori. Hyvällä tiimipelillä kuori löytyi kuitenkin yllättävän nopeasti. Viimeinen vihje laittoi ryhmän miettimään ensimmäistä leiriviikonloppua, sillä pupun käskynä oli mennä etsimään aarre metsästä, jossa silloin oltiin lumisotaa.

Kumisaappaat jalassa ei haitannut kulkea märkiä metsäpolkuja pitkin. Mutta miten ihmeessä metsästä voi löytää aarteen? "Hei tuolla puun alla näkyy jotain!"

Ja siellä se oli – aarre, eli pussillinen pääsisäismunia! Kiitos pääsiäispupu!

Teksti: Taija Kosonen, kuvat: Lari Nylund

Lue lasten viikonloppuryhmän kolmannesta viikonlopusta.
Lue lisää lasten viikonlopputoiminnasta.