Paikallisosastojen kuulumiset
24.8.2017
Tänäkin kesänä Hilperi sai nauttia neljä viikkoa lasten naurusta! Lapsia oli Hilperin leirillä tänä kesänä kaikkiaan 32.

Eläinvieraat ja ambulanssikin mukana leirillä

Hilperissä oli perinteisesti myös kotieläimiä. Lampaille annettiin leirnimet: äitilammas oli Pippuri ja tämän kolme lasta olivat nimeltään Valko, Lumi ja Vaahto. Tämänvuotiset lampaat olivat rauhallisia. Myös kaksi pupua asusteli kopeissaan. Pupujen nimeksi tulivat Lakritsi ja Vaahtokarkki.

Hilperiä on ahkerasti remontoitu talven aikana ja hommat saatiin valmiiksi aivan loppumetreillä ennen leirin alkua. Puitteet olivat kunnossa Hilperissä ja Helenan valmistamat ruuat ja  ym.herkut maistuivat sekä lapsille että ohjaajille. Tänä kesänä leirillä ohjaajina olivat Sara, Annica, Linda ja Janette. Vapaaehtoisina olivat Taunon lisäksi Riitta ja Terttu.Kiitos leiriohjaajille ja henkilökunnalle!

Kalastusta, leikkejä ja juhlahumua

Leirin alkupäivinä Hilperissä tutustuttiin toisiimme sekä idylliseen maalaismaisemaan. Päivä alkoi lipun nostolla ja emäntä Helenan valmistamalla aamupalalla.

Aurinkoisina päivinä pihapiirissä riitti tekemistä. Takapihalla ovat kiipeilytelineet ja jalkapallokenttä. Jättivarjo oli ahkerassa käytössä ja sadettajakin oli päällä ja lapset saivat vilvoitella sadettajan alla lämpöisinä päivinä. Sadettajan todettiinkin olevan usein päivän kohokohta!

Sadesäällä lapset askartelivat ja leikkivät sisätiloissa ja pidettiin leffapäiviä ja discoa. Leirivaari Taunon kanssa tehtiin kalareissuja Hilperin sillan rannan tuntumassa. Saaliina oli muutamia pikkukaloja. Kalassa aurinkoisena päivänä.Perinteiset Hilperin kesähäät vietettiin juhannusaattoa edeltävänä päivänä. Päivää edelsi hemmottelupäivä: käsien hoitoa, kynsien lakkaamista ja hierontaa. Myös Annican koira vieraili hemmottelupäivänä Hilperissä. 

Hääjuhlaan valmistauduttiin huolella: tehtiin hääkakku ja koristeita juhlaan. Häälounaana oli lohta, mureketta, perunoita sekä erilaisia salaatteja.

Jälkiruuaksi oli luonnollisesti hääkakku, jonka valmistamisessa lapsetkin olivat olleet mukana. Hääparina toimivat Paavo (Agnes) ja Anneli (Aamu). Hääpäivä oli lämminhenkinen ja hauska, vaikka ulkona olikin koleaa.Leirihääpari Hilperissä.Kakkua – nam!Eläinvieraat ja ambulanssikin mukana leirillä

Hilperissä oli perinteisesti myös kotieläimiä. Lampaille annettiin leirnimet: äitilammas oli Pippuri ja tämän kolme lasta olivat nimeltään Valko, Lumi ja Vaahto. Tämänvuotiset lampaat olivat rauhallisia. Myös kaksi pupua asusteli kopeissaan. Pupujen nimeksi tulivat Lakritsi ja Vaahtokarkki.Valko, Lumi ja Vaahto saavat ruokaa.

Lapset keräsivät pupuille ja lampaille heiniä herkuteltaviksi. Viikonloppuisin leirivaari Tauno huolehti eläimistä.

Myös ambulanssi vieraili tuttuun tapaan Hilperin leirillä. Ambulanssin henkilökunta esitteli lapsille autossa käytettäviä hoitovälineitä.

Leikki on lasten työtä

Vanha sanonta leikki on lapsen työtä pitää edelleen paikkansa, ainakin kun on kyse Hilperin leiristä. Leirillä leikittiin mm. hännän ryöstöä, kirkonrottaa ja ”kuka pelkää pahaa sutta”. Muita suosittuja leikkejä olivat jättimuistipeli ja aarrejahti. Festareilla oli ongintaa ja huvipuistossa laitteina Viikinkilaiva, mustekala ja Typhoon. Klovneja kesäleirillä Pietarsaaressa!

Kun on ollut näin paljon hauskaa tekemistä, niin tuskin kukaan kerkiää kännykkäpelejä edes ajatella!

Leirin viimenen päivä oli lämmin ja rento. Lapset pääsivät Taunon vetämään ”possujunaan” sekä uima-altaaseen. Jotkut leikkivät vesisotaa.

Välipalaksi oli makkaranpaistoa ja Lindan järjestämää karkkisadetta. Ohjaaja Saran sanoin ”Mukava leiri takana ja nyt on kiva aloittaa kesäloma".Tikkupullan paistoa.Kiitos mahtavalle työporukalle ja lapsille!

Kuvat ja teksti Seija Nyman