Paikallisosastojen kuulumiset
4.7.2019
Kesäkuu tuo tullessaan lapsille Hilperissä monenlaista menoa ja meininkiä!

Ilmat olivat vaihtelevat, mutta se ei haitannut menoa.

Hilperin ohjaajat 2019

6–10-vuotiaiden lasten päiväleirin johtajana toimi Heidi. Ohjaajina toimivat Miska, Linda, Janette ja Annica. Leirin emäntänä Eila ja leirivaarina Tauno.

Hilperin päiväleirin lapsia

Lapsia oli leirillä kaikkiaan 40.

Hilperi on luonnonkauniilla paikalla vanhassa maalaistalossa

Piha-alueella on vanha navetta, joka on edelleen käytössä leirillä vierailevia lampaita varten. Pupuille on omat kopit ja verkoilla varustetut ulkoilualueet. Kivitaskulla on perinteisesti pesä alueen puussa, ja kukat kukkivat. Takapihalla on kiipeilyteline ja pesäkeinu. Myös maalit löytyvät jalkapallon pelaamista varten. Paakarintupa ei ollut käytössä leirin aikana home-epäilyn vuoksi. Aitoissa oli mahdollisuus leikkiä ja pelata sateisina päivinä.

Leirin ajaksi saimme lainaksi lapsia ilahduttamaan 4 lammasta. Lapset saivat keksiä niille nimet. Nimeksi tulivat Voikukka, Vaahtokarkki, Suklaa ja Salmiakki. Puput saivat nimet Lakritsi ja Karkki. Lapset pääsivät keräämään niille ruohoa ja silittelemään niitä.

Koira vieraili lerillä

Leirillä vieraili myös koira.

Polskuttelua pikkualtaassa

Helteisinä päivinä uitiin pienessä uima-altaassa. Myös sadetin oli käytössä.

Hilperin huvipuistopäivässä pompittiin pomppulinnassa

Huvipuistopäivä jäi varmasti erityisenä päivänä lasten mieleen. Takapihalla oli oikea Spiderman-pomppulinna. Siellä sai pomppia ja laskea liukumäkeä. Myös pihan keinut toimivat huvipuiston laitteina. Ulkoleikeistä mainittakoon myös viestikilpailut ja Afrikan tähti -peli. Olympialaisten lajina olivat kananmunan kuljetus, saappaanheitto, kynän pujotus pulloon, pallonheitto ja keppijuoksu. Kymmenen tikkua purkissa oli myös suosittu ulkoleikki.

Hilperin leiriläiset leipomassa

Sateisina päivinä askarreltiin hamahelmistä ja taikataikinasta jääkaappimagneetteja ja leiriläiset saivat  suunnitella oman leirikassin. Lapset pääsivät myös leipomaan kaurakeksejä ja riisisuklaamuroja. Hemmottelupäivänä lakattiin kynsiä, käytiin kampaajalla, jalkahoidossa ja pallohieronnassa. Hilperifestareilla oli ohjelmassa ongintaa, disko ja kioski. Kioskilta oli mahdollisuus ostaa leikkirahalla poppareita, suklaariisimuroja ja trippimehua.

Hilperin perinteiset häät vietettiin juhannusaaton aattona

Hääkakun koristelu

Juhlapäivään oli valmistauduttu huolella. Edellisenä päivänä valmisteltiin hääkoristeita ja hääkakkukin koristeltiin.

Hääväkeä

Hääparina olivat ”Helinä” ja ”Aarne”. Pappina toimi Luka. Hääpäivä oli sopivasti aurinkoinen aamupäivästä. Häälounas tarjoiltiin ulkona. Häälounaana tarjoiltiin porsaanfilettä, perunoita, salaattia ja vesimelonia. Jälkiruuaksi hääkakkua. Hääjuhlaan olivat myös vieraat tervetulleita.

Ihana hääpari ajelulla

Hääpari pääsi Taunon kuljettamana ”kunniakierokselle” Hilperin takapihalle.

Emäntä Eila on leiponut

Ruoka on perinteisesti tärkeä osa leiriä. Emäntänä toiminut Eila valmisti maistuvaa ja monipuolista ruokaa leirillä. Lapset saivat myös aamupalan ja välipalan päivittäin.

Taunon kanssa grillattiin tikkupullia ja käristemakkaroita.

Leirikassi 2019

Leirin viimeisenä päivänä tehtiin leirijuliste. Leirivaari Tauno ja emäntä Eila saivat lahjan avusta ja mahtavasta ruuasta. Mieli oli haikea ja kaikki toivottivat toisilleen hyvää kesän jatkoa. Miskan sanoin:

Kaikkea hyvää myös sinulle, joka luet tätä!