Järjestöuutiset
11.7.2016
Hilperin päiväleirille osallistui tänä kesänä kaksikymmentä lasta. Säät vaihtelivat, mutta vesisateellakin riitti mukavaa tekemistä yhdessä.

Hilperin leirillä kesäkuussa 2016 vietettiin neljä viikkoa vaihtelevassa säässä. Vesisateella askarreltiin sisätiloissa ja aurinkoisella säällä riitti pihamaalla puuhastelua.

Olympialaisia, käpyhahmoja, jalkapalloa ja altaassa pulikointia

Perinteisiä Olympialaisia Hilperissä vietettiin tänäkin vuonna. Olympialaisissa oli lajeina säkkijuoksu, tunnelipullo, kynä pulloon ja ilmapallojuoksu parin kanssa. Kaikilla oli hauskaa ja mitalit jaettiin.

Metsästä etsittiin innokkaasti käpyjä, joista askarreltiin sadepäivänä käpyhahamoja. Aarretta etsittiin, jalkapalloa pelattiin ja pidettiinpä leirillä jopa festaritkin. Paakarin tuvassa discoiltiin ja lautapelien parissa vietetiin myös aikaa. Paisteltiin muurinpohjalettuja.

Uima-allas täytettiin helteisinä päivinä vedellä ja lapset pääsivät nauttimaan vesileikeistä.

Juhannusviikolla leirihäät

Juhannusviikolla aloitettiin valmistelut juhannushäitä varten.

Askarreltiin koristeita häihin ja arvottiin roolit hääväelle. Katseltiin videota edellisen vuoden häistä, jotta kaikille selviäisi millaisesta näytelmästä on kyse. Häitä myös harjoiteltiin vielä häiden aattona ja harjoitukset menivätkin hyvin, sillä lapset muistivat hyvin häiden kulun. Häiden aatto on ollut myös hemmottelupäivä: tehtiin kampauksia ja lakattiin kynsiä.

Uima-allas oli käytössä ja taustalla soi musiikki, hääpäivä oli aurinkoinen. Paikallinen televisio oli kuvaamassa häitä ja ohjelma tulee telkkarista syyskuussa. Lapset olivat pukeutuneet juhla-asuihin ja esittivät roolinsa hyvin.

Vihkimisen ja hääajelun jälkeen oli häälounas. Lounaalla syötiin lihamureketta ja perunoita lisukkeiden kera. Hääkakkua syötiin jälkiruuaksi.

Leirin onnistuminen vaatii monien panosta: myös lampaiden, kanien ja koirien!

Hennan valmistama ruoka leirillä on ollut maukasta kotiruokaa.

Jälkiruuat, aamupalat ja välipalat kuuluivat joka leiripäivään. Riitta oli leirimummona ja Tauno leirivaarina.

Lerillä oli tänä vuonna myös kaksi lammasta, kaksi kania ja kaksi leirikoiraa. Lampaat saivat nimet Lakko ja Laku. Ne pääsivät kerran karkuun läheiseen metsikköön, mutta onneksi Tauno sai houkuteltua ne takaisin ruuan avulla. Lapset keräsivät lampaille ja kaneille ruohoa.

Koirat olivat myös monessa leikissä mukana.

Lopuksi vielä huvittelua huvipuistossa

Leirin viimeisenä päivänä Hilperin pihasta tehtiin huvipuisto. Lapset saivat rannekkeet ja pääsivät eri laitteisiin, kuten mustekalaan ja viikinkilaivaan.

Leirillä on ollut tänäkin vuonna hyvä henki ja ilmapiiri.

Kiitokset kaikille jälleen kivasta leiristä!

Teksti ja kuvat: Seija Nyman