Paikallisosastojen kuulumiset
12.6.2015
Hilperi-nimi on kuulemma keksitty aikoinaan itse leirillä. Leirejähän on pidetty vuodesta 1983 alkaen. Leirillä on on ollut niin hilpeä tunnelma, että siitä lapset ovat nimen keksineet.

Näin kertoi leirivaari Tauno Mäkinen, joka oli kuullut asian "vanhalta" tuon ajan aktiivijäseneltä hiljattain.

Poikkesin perjantaina 5.6. leirillä Hilperiin ottaakseni kuvia ja päästäkseni leiritunnelmaan.

Olympialaisia ja lettuja

Ei mennyt aikaakaan, kun olin seuraamassa leirin olympialaisia. Lajina oli mm. pussijuoksu ja palikan heittoa koriin . Kepin ympärillä pyörittiin niin, että tultiin pyörryksiin ja sen jälkeen juostiin kiertämään keppiä.

Jokainen sai kilpailun päätteeksi kaulaansa Hilperin olympialaisten kultamitalin.

Leirivaari Tauno paistoi muurinpohjalettuja. Minäkin pääsin vatkaamaan kermavaahtoa lettujen lisukkeeksi.

Lettujen valmistumista odotellessa lapset saivat leikkiä varjon kanssa.

Välillä pojat saivat juosta varjon alle. Sitten oli tyttöjen vuoro. Tuo varjo näyttää olevan hyvin monipuolinen vempele, jonka kanssa voi keksiä ihan mitä vaan. Lopuksi lapset makoilivat varjon päällä mielivärinsä kohdalla.

Eräs poika jäi istumaan keskelle pyöreää varjoa. Ohjaaja kysyi: "Miksi jäit siihen kohtaan? Etkö löytänyt mieluista väriä?" Poika vastasi, että tässä keskellä on ainoa kohta, missä on mustaa väriä.

Käpylehmiä ja oikeita lampaita ja kaneja

Lapset olivat tehneet hiekkalaatikkoon pienen maatilan. Maatilan yheyteen oli rakennettu järvi. Tilalla tallusteli käpylehmiä.

Kaksi lammasta Munkki ja Suklaa ovat omassa aituksessaan. Sateen sattuessa ne pääsevät suojaan vanhaan navettarakennukseen. Aika uteliaansorttisia ovat tänä vuonna, mutta rauhallisia.

Kanit olivat hiukan arkoja. Musta kani meni koppiin enkä päässyt sitä näkemään, mutta valkoinen sen sijaan tuli tervehtimään vierailijaa. Lapset tuovat kaneille ruohoa ja tietenkin voikukkia, jotka ovat kanien suurta herkkua.

Leirin emännällä riittää puuhaa

Henna on toiminut emäntänä jo useana kesänä. Häneltä onnistuuvat vaivatta herkulliset aamupalat, lounaat ja välipalat. Hennan ja lasten apuna on toiminut Juulia.

Pellon kulmalla on tuomi, josta kuuluu ruisrääkän laulu. Se on niin kantava ja erikoinen ääni, että sitä ei voi olla kuulematta.

Pojat pelaavat jalkapalloa ja tytöt keinuvat ja kiipeilevät leikkitelineissä.

On siellä vaan leppoisaa viettää kesäpäiviä. Kaikki näyttävät viihtyvän ja letut maistuvat.

Leiri jatkuu vielä kesäkuun loppuun

Leiri jatkuu vielä kolme viikkoa, välissä juhlitaan myös leikkimielisiä juhannushäitä. Olemme saaneet Hilperiin lahjoituksena aitoja häähattuja, huntuja ja hiuskoristeita. Lahjoitettu hääpuku on keltainen. Miehustaa koristaa keltainen ruusu.

Teksti ja kuvat Seija Nyman