Paikallisosastojen kuulumiset
4.6.2015
Parasta Lapsille Tampereen osaston kesä on tavanomaista tapahtumarikkaampi. Lasten leirin ja perheleirin lisäksi Hervannassa kokoontuu kesällä lasten puuhakerho.

Viime viikolla kokoontui ensimmäistä kertaa Parasta Lapsille Tampereen osaston Puuhakerho. Kerho on tarkoitettu 6–10-vuotiaille lapsille ja se kokoontuu joka toinen torstai-ilta Toimelassa (Ruovedenkatu 7).

Toiminnan organisaattoreina toimivat Pirjo Salmi ja Sirkka Lindroos.

Toimintaa lapsille kesällä kaupungissa

Parasta Lapsille Tampereen osasto järjestää lapsille ja perheille monenlaista toimintaa Tampereen seudulla. Talvikaudella Toimelassa kokoontuu alle kouluikäisten lasten perheille tarkoitettu Iltakylä.

Pirjo Salmi kertoo, että Puuhakerhoa lähdettiin ideoimaan Iltakylän tutulla ohjaajaporukalla.

– On paljon lapsia, jotka eivät pääse leirille tai mökille eikä heillä ole mitään kivaa toimintaa kesällä, kun monet harrastuksetkin ovat tauolla. Olemme järjestäneet perheille Iltakylää talvella joka toinen torstai, niin oli luontevaa samaan kohtaan järjestää lapsille tällaista ohjelmaa.

Puuhakerhossa on joka kerta paikalla 3–4 ohjaajaa, joten mukaan mahtuu iso joukko lapsia.

Kerho on tarkoitettu 6–10-vuotiaille.

– Ikäraja ei ole kovin tarkka, mutta on tärkeää, että lapset ovat niin isoja, että osaavat kulkea kerhoon yksin kotoa, Pirjo toteaa.

Askarrellaan, ulkoillaan, leivotaan, pelaillaan…

Toimela itse ei järjestä heinäkuussa toimintaa, joten Puuhakerholle uskoisi olevan kysyntää. Tavoitteena on tehdä kerhossa sitä, mitä lapset itse haluavat tehdä.

– Viime torstaina oli ensimmäinen kerta ja heti mukaan löysi viisi lasta. Samaan aikaan oli vielä koulujen kevätjuhlia, joten ensi kerralla lapsia on varmasti enemmän, Pirjo kertoo.

Ensimmäisellä kerralla puuhakerhossa painettiin kasseja, tehtiin helmitöitä, pelattiin palloa ja syötiin iltapalaa. Toimelassa on hyvät tilat sekä ulkona että sisällä liikkumiseen.

Ensi kerralla pannaria!

Puuhakerhossa tehdään sellaisia asioita, joihin kaikki lapset voivat itse osallistua. Pirjo sanoo, että tämä koskee myös iltapalaa: sekin pyritään tekemään yhdessä.

– Lapset toivoivat, että ensi kerralla syödään pannaria hillolla. Tiedossa on siis ainakin pannukakun tekemistä!

Seuraava kerhokerta on torstaina 11.6. klo 17.30–19.30. Kerho on maksuton.