Järjestöuutiset
16.5.2017
Kesällä 2017 leirejämme luotsaavat Elina, Katariina, Lilli, Heini ja Emmi! Lue, mitä he odottavat ensi kesältä!

Elina Rajala, lasten ja nuorten leirien johtaja, Leirikeskus Koivuhaka

Olen Elina Rajala, 25-vuotias äidinkielenopettaja, ja työskentelen nyt toista kesää Parasta Lapsille ry:n leirijohtajana Oulussa Koivuhaan leirikeskuksessa. Viime kesästä mieleeni jäivät erityisesti ihanat lapset ja vapaaehtoiset, joiden kanssa oli ilo työskennellä.

Vedän tänäkin kesänä viisi leiriä idyllisessä Koivuhaassa ja odotan, että tästä kesästä tulee vielä parempi kuin viime kesästä. Toivon, että aurinko paistaa, lättyjä syödään paljon ja kaikilla on kivaa! Nähdään kesällä! :) 

Lempivärini: vaaleanpunainen 
Lempieläimeni: ruttunaamaiset mopsit ja ranskanbulldogit
Lempiruokani: ranskalaiset ja lakritsijäätelö, mutta ei yhtä aikaa :)
Lempikirjani: Harry Potterit toimivat aina!
Lempileffani: Titanic ja Leijonakuningas
Suosikkihahmoni: Nalle Puh, joka on yhtä aikaa sekä filosofinen että höpsö

Katariina Tervonen, lasten ja nuorten leirien johtaja, Leirikeskus Koivuhaka

Olen Katariina, 27-vuotias sosionomi, ja nyt toista vuotta leirijohtajana/leirikoordinaattorina Parasta Lapsille ry:ssä.

Vapaa-ajallani taidan touhuta aika paljon kaikenlaista – käyn partiossa, laulutunneilla, kuorossa, teatteriryhmässä, retkeilemässä/vaeltamassa, ryhmäliikuntatunneilla, koiran kanssa lenkeillä ja tykkään leipoa ja kokkailla.

Lapsesta asti olen osallistunut kaikenmaailman leireille ja siksipä tämä työkin on niin mukavaa – leiritunnelmaa ei voita mikään! Toivon, että tänäkin kesänä Koivuhaassa aurinko paistaa, lapset iloitsevat ja leirejä toteutetaan yhdessä maailman parhaimpien vapaaehtoisten kanssa.

Lempivärini: pinkki ja lime
Lempieläimeni: mm. isomuurahaiskarhu ja meidän whippetit
Lempiruokani: intialainen

Lilli Laamanen, lasten ja nuorten leirien johtaja, Lomakoti Kotoranta ja Lomakeskus Pukkila

Olen Lilli, loppuvaiheen sosionomiopiskelija Helsingistä. Olen aiemmin työskennellyt mm. nuorten liikuntaprojektissa, leikkipuistossa ja lastenkodissa. Lisäksi olen vapaa-ajallani mm. ohjannut kerhoja ja toiminut isosena. Olen nuorempana ollut innokas leireilijä, joten odotan innoissani kesän leirejä! 

Parasta Lapsille järjestöön löysin netistä työpaikkailmoituksen kautta ja tutustuin sitten järjestöön tarkemmin. Viikonloppu- ja leiritoiminnan johtaminen vaikutti juuri sellaiselta työltä mitä olin etsinyt ja Parasta Lapsille ry vaikutti mukavalta työpaikalta, joten laitoin hakemuksen. Tulevalta kesältä odotan ulkoilua, askartelua ja kaikkea ihanaa leiritekemistä! 

Lempivärini: punainen
Lempieläimeni: koira, erityisesti terrierit
Lempiruokani: pitsa
Lempikirjani: rakastan Agatha Christien dekkareita
Lempileffani: Marvel-elokuvat, Guardians of the Galaxy 2 oli loistava :)
Suosikkihahmoni: Vauva-Groot

Heini Karvonen, perheleirien johtaja, Lomakeskus Pukkila

Olen 28- vuotias opettajaopiskelija Helsingistä. Olen viimeiset kaksi vuotta päätoimisesti työskennellyt opettajahommissa yläasteella sekä lastensuojelujärjestössä. Vapaa-aikana rentoudun ja rötvään, mutta myös aktiivisesti liikun ja harjoittelen kesän triathlon-kilpailuun.

Edessä on nyt kolmas kesäni monikulttuurisilla perheleireillä. Veri vetää vahvasti takaisin leirelämään ja suurin syy siihen on varmasti leireillä kohtaamani ihmiset. Vapaaehtoiset ja leiriläiset tekevät minulle leireistä arvokkaita ja ainutlaatuisia kokemuksia. Yhdessä tekeminen ja uudet kokemukset leirillä synnyttävät muistoja, jotka pitkän ajan jälkeenkin saavat hymyn kirpoamaan huulille.

Odotan tulevalta kesältä aurinkoa sekä leirielämää koko kirjossaan: yhdessäoloa, leikkejä, uimista, iloa & naurua, iltanuotioita.

Emmi Ruohonen, perheleirien johtaja, Lomakeskus Pukkila ja Urheiluopisto Kisakeskus

Olen Emmi, 27-vuotias uskontotieteiden opiskelija. Tällä hetkellä kirjoittelen graduani ja toivon valmistuvani syksyllä. Olen opiskellut myös aineenopettajaksi ja muina sivuaineina muun muassa Afrikan tutkimusta ja kulttuurien kohtaamista.

Opiskelujeni ohella olen toiminut aktiivisesti järjestömaailmassa, etenkin Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry -järjestössä, jonka puheenjohtajana toimin kaksi vuotta. Olen koordinoinut Yhteistä Ymmärrystä -nimistä globaalikasvatushanketta, tehnyt erilaisia projekteja turvapaikanhakijoiden parissa ja ollut vapaaehtoisena Suomessa ja eri puolella maailmaa. Työskentelen myös ekomarketissa ja teen opettajan sijaisuuksia. Koetan päästä kovasti reissailemaan aina kun se vain on mahdollista!

Tämä on siis ensimmäinen kesäni leirijohtajana. Tulevalta kesältä odotan aurinkoa, iloista yhdessäoloa ja uusien ihmisten tapaamista.

Lempivärini: tummanvioletti ja vihreä.
Lempieläimeni: lähes kaikki eläimet ovat kivoja. Erityisesti norsut!
Lempiruokani: afrikkalainen ruoka on parhaimmillaan parasta.
Lempikirjani: vielä en ole löytänyt suurempaa lukuintoa muualta kuin joskus Harry Pottereita lukiessani.
Lempileffani: Yksi parhaista on ainakin Amèlie.