Järjestöuutiset
7.1.2021
Kevään mittaan vietetään taas viikonloppuleirejä! Pukkilan ja Hauhon leirikeskuksissa 7–10-vuotiaita lapsia odottavat leirivastaavat Kati ja Timo.

Kati Eskman-Reima, Lomakeskus Pukkila

Olen Kati, Hämeenlinnassa asuva 34-vuotias loppuvaiheen sosionomiopiskelija ja sairaanhoitaja sekä 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti. Harrastan polkujuoksua, maastopyöräilyä, partiota, yhdistystoimintaa sekä retkeilyä ja matkailua perheeni kanssa. Kesäisin viljelen satokauden herkkuja omassa kasvihuoneessani, syksyisin marjastan sekä sienestän, talvisin tykkään neuloa ja keväällä nautin auringosta ja lisääntyvästä lämmöstä. Luonnon hyvinvointivaikutukset ovat kiistattomia ja pyrinkin pitämään luonnon vahvasti läsnä jokapäiväisessä arjessani sekä harrastuksissani. 

Olen työskennellyt pitkään sairaanhoitajana, mutta uuden ammatillisen suunnan ja sosionomiopintojen myötä olen työskennellyt opintojen ohessa lasten parissa varhaiskasvatuksen opettajana. Vapaa-aikanani toimin niin ikään paljon lasten kanssa partiossa ja pidän siitä, että ympärilläni on iloa ja naurua, elämän ääniä. 

Leirielämä on minulle varsin tuttua, mutta olen lähdössä ensimmäistä kertaa Parasta Lapsille -leireille ja odotankin innolla, mitä Pukkilan leirikeskuksella ja sitä ympäröivällä luonnolla on meille tarjottavanaan. Toivon, että saamme yhdessä leiriläisten kanssa nauttia lumisista talviviikonlopuista sekä aurinkoisista ja lämpimistä kevätpäivistä leireillä - vaikka kelit ovatkin vain pukeutumis- ja asennekysymys! ;)  

Lemp

iväri: Tummansininen ja metsän vihreä 

Lempieläin: Englanninspringerspanielini Iines 

Lempiruoka: Pinaattikeitto 

Lempikirja: Torey Hayden, Tiikerin lapsi 

Lempileffa: Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvat 

Ketä ihailet: Ihmisiä, jotka näkevät ensimmäisenä hyvän. 

Mistä ilahdut: Luonnosta ja retkeilystä. Yhteisestä ajasta perheeni kanssa. Koskemattomasta lumihangesta. Kevään lämmöstä. Hyvästä ja ajatuksia herättävästä musiikista. 

 

 

Timo Tahkola, Hauhon leirikeskus

Olen nyt toista kertaa leirivastaavana Hauholla, jonka ihastuttavissa maisemissa voi harrastaa monenlaista aktiviteettia. Aikaisemmin olen toiminut lasten ja nuorten parissa mm. leirinvetäjänä, ohjaajana, sijaisopettajana, ja lastenhoitajana.

Harrastan monipuolisesti urheilua, kulttuuria ja retkeilyä. Olen myös kätevä käsistäni. Tykkään nikkaroida sekä askarrella asioita.

Harrastukseni näkyvät leireillä lentokoneiden ja majojen rakenteluna. Toisinaan saatan toimia myös näytelmän ohjaajana, retkenvetäjänä tai vaikka esityksen rumpalina.

Tykkään olla mukana järjestämässä leirejä, jossa kaikkien on mahdollista saada kavereita, sekä oppia uutta ja leikkiä kivassa ilmapiirissä.

Lempiväri: Sininen ja kirkkaan vihreä.

Lempieläin: Apinat ja käärmeet.

Lempiruoka: Tuoreet hedelmät.

Lempikirja: Useita. Luen paljon ja nopeasti.

Lempileffa: Lapsena nauroin paljon Ace Ventura -lemmikkidekkarille.

Ketä ihailet: Ihmisiä, jotka löytävät tiensä.

Mistä ilahdut: Uusista ja vanhoista ystävyyksistä. Oivaltavista näkökulmista tuttuihin asioihin. Liikkumisesta ja luonnosta. Yhdessä tekemisestä. Käsitöistä. Musiikista, näytelmistä ja kulttuuritapahtumista.

 

---

Lue lasten viikonloppuleireistä