Järjestöuutiset
13.9.2017
Parasta Lapsille ry on aloitti vuosi sitten koulutusyhteistyön monikulttuurisen lastensuojelujärjestön Yhteiset Lapsemme ry:n kanssa.

Yhteiset Lapsemme ry kouluttaa vapaaehtoisia ohjaamaan Ole rohkea ja reilu -työpajoja, joissa käsitellään moninaisuutta, ennakkoluuloja, ystävyyttä sekä välittämistä taidelähtöisten ja toiminnallisten menetelmien sekä ohjatun keskustelun kautta.

Parasta Lapsille ry:n vapaaehtoisten on mahdollista osallistua näihin koulutuksiin. Seuraava maksuton koulutus järjestetään la 30.9. ja su 1.10.2017 klo 10–16 Yhteiset Lapsemme ry:n keskustoimistolla Helsingissä. Parasta Lapsille ry maksaa omille vapaaehtoisilleen matkakulut koulutukseen (sovittava vapaaehtoistoiminnan kehittäjän kanssa etukäteen).

Kaksipäiväisessä koulutuksessa tutustutaan rasismiin käsitteenä ja ilmiönä, harjoitellaan ryhmänohjausta ja käydään läpi valmiit työpajasuunnitelmat. Koulutuksen jälkeen vapaaehtoinen pääsee ohjaamaan työpajoja päiväkoteihin, kouluihin ja vapaa-ajanryhmiin yhdessä työparin kanssa. Vapaaehtoisilta ei vaadita erityistaitoja, vaan ohjaaminen onnistuu kaikilta koulutuksemme käyneiltä. 

Hauskaa toimintaa lapsille

Parasta Lapsille ry:n vapaaehtoinen Leena Rauhala kävi koulutuksen keväällä 2016 ja on sen jälkeen ohjannut työparin kanssa Leikin ja liikkeen -työpajoja erilaisille lapsiryhmille. 

Koulutuksessa vapaaehtoiset pääsevät itse kokeilemaan kaikki harjoitteet läpi ja näin he saavat itse vastaavan kokemuksen kuin pajaan osallistuvat lapset. 

– Koulutus oli hyvin suunniteltu ja kouluttajat olivat asiansa osaavia. Myös materiaalit ovat selkeitä ja niiden avulla työpajat on helppo toteuttaa.

Leena kehuu kokemustaan myös pajojen vetämisestä.

– Pajat ovat olleet lasten mielestä hauskoja!

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu seuraavaan Ole rohkea ja reilu -työpajaan.