Järjestöuutiset
29.9.2016
Parasta Lapsille ry:n puheenjohtajapäiville Lappeenrantaan kokoontui iso joukko osastojen aktiiveja 24.–25.9.2016. Hauska ja antoisa viikonloppu kauniissa kaupungissa!

Parasta Lapsille ry:n puheenjohtajapäivät on aiemmin pidetty talvella, mutta nyt päivät järjestettiin ensimmäistä kertaa syksyn valtuuston yhteyteen. Siirto syksyyn oli kyllä loistava idea! Lappeenrantaan oli kuin tilauksesta saatu sopivasti upea ruska, ja väriloisto toivotti tulijat kauniisti tervetulleiksi. 

Lauantaiaamu... ja suoraan asiaan!

Harvoin on sellaista iloista puheensorinaa ja naurunremakkaa kuultu, kuin Lappeenrannassa kuultiin lauantaina.

Fasilitaattori Lari Karreinen ja toiminnanjohtaja Sari Nikula-Heino avaamassa PJ-päiviä.Kovin virallisiksi ei päästy ollenkaan heittäytymään, heti avaussanojen jälkeen fasilitaattori Lari Karreinen nosti kuulijat liikkeelle. Tehtävänä oli tutustua vähintään yhteen uuteen ihmiseen ja jokaiselle löytyikin heti joku uusi tuttavuus.

Tutustutaan aluksi uusiin ihmisiin!Tämän jälkeen valtuuston väki siirtyi kokoustamaan, me muut jatkoimme Larin kanssa iltapäivään asti.

Vapaaehtoisten rekrytointiin potkua

Lari viritti kuulijat aluksi "10 askelta parempaan vapaaehtoistoimintaan" -koulutusvireeseen mielenkiintoisten esimerkkien kautta.

 pyydetään henkilökohtaisesti.Aamupäivän ja iltapäivän aikana tehtiin yhdessä voimavara-aurinkoja, mietittiin uusien vapaaehtoisten mukaansaamista ja kehiteltiin reseptiä, jolla ylläpidetään ja vahvistetaan innostusta paikallisyhdistyksissä.

Pohdintaa pienryhmissä puheenjohtajapäivillä. Tuntui siltä, että koko joukko oli saumattomasti ja innostuneesti mukana. Se varmisti sen, että uusia hyviä ideoita syntyikin päivän aikana! Tärkeää oli tietysti myös kokemusten vaihto: mikä toimii toisella, saattaa olla siirrettävissä yhdistyksestä toiseen.

Voimavara-aurinkoja syntyy pienryhmissä.

Yhteistyön äärellä – näyte Kajaanin ja Pietarsaaren paikallisyhdistysten yhteistyöstä.Iltapäivällä paikallisyhdistykset suunnittelivat myös yhden lyhyen aikavälin kokeilun, jonka toteuttavat omassa osastossaan. Loimme samantien Facebook-ryhmän, jossa voidaan ajatuksia vaihtaa näiden hankkeiden tiimoilta.

Ja toki välissä syötiinkin hyvin. 

Lounaalla. Tässä pöydässä on mm. Lappeenrannan, Haukiputaan, Kajaanin, PK-seudun osaston ihmisiä.Päivän aikana naurettiin paljon. Varsinkin kun puhuttiin vapaaehtoisten rekrytoinnista osastoihin, Kemppaisen Kari Kajaanista nauratti koko joukkoa kertomalla, että he ovat päättäneet rekrytoida henkilön, joka rekrytoi sen henkilön, joka alkaa tehdä sitä varsinaista toimintaa. Siinäpä on paketti kasassa – ei meinannut naurusta tulla loppua!

PJ-päivillä nauru oli herkässä.Välillä päivää vedettiin yhteen Larin johdolla.Illalla herkullista ruokaa ja taikuutta

Järjestömme on kuulu siitä, että meillä syödään paljon ja hyvin. Ainakin se viisi kertaa päivässä leirityyliin, eikä tämä tapahtuma ollut poikkeus.

Inna-Mari, Maikki, Sari ja Anu matkalla Kehruuhuoneelle.Illalla suuntasimme Kehruuhuoneelle, missä nautittiin notkuvien pöytien antimista. Lappeenrannan osaston vetämä Lappeenranta-aiheinen tietovisa viihdytti vieraita, samoin Sirkuskoulu Estradin taikurin hauskat temput.

n puheenjohtajapäivien illallisella.Parasta Lapsille puheenjohtajapäivien illallinen Kehruuhuoneella Lappeenrannassa.n puheenjohtajapäivien illallisella.Taikurin ohjelmanumero käynnissä illallisella.Kahvin ja jälkiruoan kera kuultiin myös Kehruuhuoneen historiasta. Harva tiesi, että illallista syötiin entisessä naisvankilassa.

Sunnuntaiaamuna risteilylle

Matkalla Lappeenrannan satamaan.Sunnuntaina joukko suuntasi Lappeenrannan satamaan, missä odottikin jo laiva miehistöineen. Hyppäsimme laivaan ja menomatkalla kanavalle kuulimme kapteenin tarinoita Lappeenrannasta. Sulkujen ohitus oli muuten monelle ennenkokematon elämys!

n puheenjohtajapäivien vieraat valmiina nousemaan Saimaa Margaretan kyytiin.Saimaan kanavalle!Menomatkalla kanavalle kuunnellaan kapteenin tarinoita.Kanavaristeilyllä se odotetuin kohta!Sulkuporttien avaamista oli useampikin seuraamassa laivan kannella.Paluumatkalla puheenvuoro annettiin Lappeenrannan osaston yhteistyökumppanille. Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Liisa Kiukas oli kertomassa meille Lappeenrannan osaston kanssa tekemästään yhteistyöstä. Innostava puheenvuoro!

Liisa Kiukas kertoo yhteistyöstä järjestöjen välillä.Ääneen pääsivät myös paikallisyhdistykset: joka osaston edustaja kertoi vuorollaan muille ajankohtaiset kuulumiset oman osaston tekemisestä. Yhteenvetona todettakoon, että paljon monenlaista toimintaa järjestetään vapaaehtoisvoimin lapsille ja perheille!

Tampereen osaston Pirjo Sillman äänessä.Kiitokset ja ensi vuoteen!

Paluumatkalla hotellille osa joukosta poikkesi Lappeenrannan makasiinien ihaniin puoteihin ostoksille.

Lounaalla laulettiin yhdessä onnittelulaulu Lappeenrannan osaston puheenjohtajalle Anne Mäelle, joka täyttää pyöreitä ensi kuussa. 

Lappeenrannan puheenjohtajan Anne Mäen kukitus ja onnittelusanat toiminnanjohtaja Sarilta ja valtuuston kokouksen johtaneelta Maikilta.Kiitokset Lappeenrannan osastolle ikimuistoisista puheenjohtajapäivistä ja vieraanvaraisuudesta. Kiitos myös kaikille osallistujille, lystiä oli! 

Ensi vuonna nähdään taas, silloin Kajaanissa :)

Kiitos ja hei! Ensi vuonna Kajaaniin!Kuvat ja teksti: Marjukka Kähönen