Järjestöuutiset
8.1.2014

Pääkaupunkiseudun lasten viikonlopputoiminta

Leikkiä, juoksua, naurua, pelejä, koiria, boloja, futista. Uintia, saunaa, mokkapaloja, pipareita, kuusen hakua, ruudun hyppyä ja rikkinäistä puhelinta. Tätä kaikkea ja paljon muuta on ollut pääkaupunkiseudun lasten viikonlopputoiminta syksyllä 2013 Lomakoti Kotorannassa.

Vuodenajan vaihtuessa syksystä talveen saimme kokea ja nähdä monenlaisia asioita. Syyskuussa saimme suut makeaksi mustikoista, joulukuussa pääsimme nauttimaan ensilumista lumiukkoa rakentaen ja jäätä hakaten.

Suomen eläinsuojeluyhdistyksen ELLU-kouluttajat toivat mukanaan tärkeän tiedon lisäksi paljon iloa, puhumattakaan karvaisista apuohjaajista Toivosta ja Hilpasta. Arto ja muu Kotorannan väki mahdollistivat meille mm. makkaranpaistoa, pipareiden leipomista ja pääsimmepä kaatamaan metsästä joulukuusenkin!

Tätä kaikkea emme olisi kuitenkaan päässeet kokemaan ilman huippuohjaajiamme sekä todella mukavaa ja ihanaa lapsiryhmää. Tällaisen syksyn jälkeen voi rauhoittua hyvillä mielin joulun odotukseen ja ottaa vastaan uuden vuoden. Kiitos teille kaikille,

Pääkaupunkiseudun lasten viikonlopputoiminnan johtaja
Laura Tauriainen

Parasta Lapsille Tampereen osasto ry:n lasten viikonlopputoiminta

Parasta Lapsille Tampereen osasto ry järjesti syksyllä lasten viikonlopputoiminnan ryhmän Tampereen seudulla asuville 7–10-vuotiaille lapsille. Lapsia ryhmässä oli 21 ja ohjaajia 6. Toiminta koostui kuudesta viikonlopusta.

Syksyn aikana vietimme Pukkilassa neljä viikonloppua, joiden aikana muun muassa leikittiin, ulkoiltiin, retkeiltiin ja askarreltiin kuukausittain vaihtuvien teemojen ympärillä, saunottiin, käytiin maatilavierailulla sekä pidettiin erilaisia illanviettoja – joskus nuotiotulen äärellä kodassa viettäen, joskus elokuvaa katsellen, joskus rentoutushetkessä rauhoittuen.

Yhteisen, ohjatun ohjelman lisäksi tilaa jätettiin lasten omalle toiminnalle ja vapaalle leikille sekä ohjaajien ja lasten väliselle kiireettömälle yhdessäololle.

Viikonloput tarjosivat lapsille uusia tuttavuuksia ja kokemuksia, vaihtelevaa ja virikkeellistä toimintaa, turvallisia viikonloppuja tutussa ryhmässä sekä hauskoja ja helliä yhdessäolon hetkiä. Uskomme, että viikonlopputoiminta tarjosi lasten vanhemmille mahdollisuuden lepoon, virkistäytymiseen ja oman ajan viettoon.

Joillekin perheille viikonlopputoiminta on tarjonnut tukiperheen vaihtoehdon tai apua tilanteessa, kun perheellä ei ole ollut omaa tukiverkostoa lähiseudulla. Uskomme, että viikonlopputoiminnalla on voitu tukea sen vaikutusten kautta koko lapsiperheen arjessa jaksamista.

Tampereen osaston
lasten viikonlopputoiminnan ohjaajat