Järjestöuutiset
31.8.2018
Kesä oli aurinkoinen, helteinen ja kuuma. Hiki virtasi, paarmat pörräsivät ja vesi roiskui. Leiripalautteen mukaan parasta oli ”kaverit, hyvä sää, kivat ohjaajat”

 Lapsia ja nuoria oli omilla leireillään yhteensä 400, perheleireillä heitä oli vielä 243 lisää.

Leirien tavoitteena on tarjota kavereita ja kivaa tekemistä

”leiriohjelmat oli mukavia ja oli kiva ystävystyä muiden kanssa”

”soutaminen, olympialaiset, uiminen ja vapaa-aika”

”Kämppikset, kiva tekeminen ja ruoka. Ohjaajat”

Perheleireillä oli 100 äitiä ja 36 isää

Vanhemmille halusimme tarjota mahdollisuuden keskinäiseen vertaistukeen ja iloiseen aikaan yhdessä perheen kanssa ilman arjen askareita.

”Yhteinen tekeminen ilman arjen kuvioita, pystyin keskittymään vain lapsiin ja mieli rauhoittui olennaiseen”

”Leirielämä oli vaivatonta ja tuntui itsellekin oikealta lomalta ensi kertaa yli 5-vuoteen. Ts. ei tarvinnut yhtään miettiä mitä tehdä tai mitä syödä tms.”

”Yhteinen leirikokemus & yhdessä tekemisen kokemus”

Leiriohjelmaa pyörittämässä oli kesän aikana 110 vapaaehtoista ohjaajaa.

Ohjaajat ovat opiskelijoita, työikäisiä, eläkeläisiä, naisia, miehiä, monenlaisia taitajia. Kaikki saivat peruskoulutuksen leirielämään. Tavoitteemme on että kaikkien moninaiset taidot tulevat esiin ja pääsevät oikeuksiinsa.

”Huumori, nopea yhteen hitsautuminen, loistava ja luotettava suhde. Kuultiin ja otettiin toisilta koppia vaivattomasti, mitä tuli ohjelmia / leikkien / pelien jne. vetämiseen. Hyvätahtoisuus ja rakkaudellinen syke toimintaan yhdistää aina lähes välittömästi.”

”En keksi mitään mikä kyseisessä vapaaehtoistiimissä ei olisi toiminut. Kommunikointi sujui, muita jaksettiin tsempata ja ilmapiiri oli hyvä aina leirin alusta loppuun saakka. Omat hommat ja vastuualueet hoidettiin, mistä toki kiitos kuuluu myös leirin johtajalle, joka delegoi hommat hyvin ja piti huolen siitä, että jokainen tiesi missä olla mihinkin aikaan.”

”Ryhmämme ohjaajia tuntui hyvin tiiviiltä ja missään vaiheessa kenenkään yli ei kävelty. Kaikki pääsivät vaikuttamaan toimintaan sekä jakamaan ajatuksiaan leirin toiminnasta. Muutenkin koko viikon ajan vallitsi erityisen hyvä henki ja oli mahtava päästä tutustumaan näihin ihmisiin.”

”Vapaaehtoistiimi oli leirin aikana täydellinen. Kaikki ohjaajat olivat vastuullisia, ja juttu toimi vapaaehtoisten välillä hyvin. Tiimi toimi niin helpoissa kuin vaikeissakin tilanteissa yhdessä.”

Kiitos iloisesta kesästä!

Leirit lukuina