Järjestöuutiset
7.11.2016
Parasta Lapsille -vapaaehtoisista 20 % on miehiä. Meillä on iso haaste löytää joka vuosi tämänkin verran näitä supermiehiä toimintaamme. Miesten viikon kunniaksi kysyimme muutamalta, miten ja miksi he tulivat mukaan.

Parasta Lapsille -vapaaehtoinen MattiMatti Ekola 27-vuotias kiteenkasvattaja Etelä-Haagasta

Frendini kertoi järjestöstä tietäessään kiinnostukseni kasvatustieteitä ja psykologiaa kohtaan. Ajatus järjestöön liittymisestä myytiin minulle kesäleirien avulla ja vastinetta tälle saatiin menneenä kesänä ensimmäiseltä PL-leiriltä.

Miksi suosittelisit Parasta Lapsille -toimintaa miehille?

Suositan ihmisiä rohkeasti tekemään mitä haluavat ja mistä ovat kiinnostuneita ilman ennakkoluuloja ja pelkoa tuomituksi tai leimatuksi tulemisesta. Järjestö tarjoaa vaihtelua tyypillisiin arjen toimintoihin ja itsestään on mahdollista löytää täysin uusia ajatuksia tärkeän asian siivellä. Eikä hetkessä elämisen opettajaksi välttämättä ole parempia kandidaatteja kuin lapset.

 

Parasta Lapsille -vapaaehtoinen VilleVille Jämsén, 29, metallimies (koneistaja) Tampereelta

Järjestön toiminassa olen ollut mukana ensin leiriläisenä, siitä sitten siirtynyt apuohjaajaksi ja sillä tiellä ollaan edelleen. Olen toiminut ohjaajana kesäleireillä ja viikonlopputoiminnassa, varapuheenjohtajana ja valtuuston varajäsenenä.

Miksi suosittelisit Parasta Lapsille -toimintaa miehille?

Suosittelisin toimintaa, koska tästä saa mukavaa tekemistä ja toiminnassa tapaa uusia ihmisiä.

 

Parasta Lapsille -vapaaehtoinen KariKari Kemppainen, 44, veturinkuljettaja 
Kajaanista

Tulin järjestöön vähän sattuman kautta, kun törmäsin kerran Piiponniemen Vuokkoon ja hän sai minut mukaan tutustumaan toimintaan. Olen ollut aiemmin mm. partiotoiminnassa, mutta paikkakunnanvaihdoksen myötä partiotoiminta jäi vähemmälle ja PL:n toimintaan tarttumiselle oli sopiva elämäntilanne. Olen ollut mukana jo monena vuonna Kajaanin lasten leirin ohjaajana ja myös perheiden viikonlopputoiminnan vapaaehtoisena. Olen järjestellyt usein myös eri tapahtumiin liittyviä kuljetuksia. Kun ei ole osannut tarpeeksi painokkaasti sanoa ei, niin kajaanilaiset ovat menneet nimeämään osaston varapuheenjohtajaksi. Myös yhdistyksen hallituksen toimintaan olen päässyt mukaan.

Miksi suosittelisit Parasta Lapsille -toimintaa miehille?

Parasta Lapsille vapaaehtoistoiminta on tuottanut paljon hyvää mieltä ja ollut vastapainoa arkisiin rutiineihin. Varsinkin kesäleireillä toimiminen on irtautumista muusta kavalasta maailmasta. Lapset ovat aina niin vilpittömiä ja tartuttavat elämäniloa myös aikuisiin. Vapaaehtoistoimijat taas ovat mahtavaa porukkaa. Kyllä toimintaan lähteminen kannattaa; pysyy pois muusta pahuudenteosta ja pääsee välillä itseään parempaan seuraan! :D

 

Parasta Lapsille -vapaaehtoiset Timo ja Riku

Timo Kuusijärvi, 60, agrologi Haukiputaalta

Olin ennen nuorten riita- ja rikosasioiden sovittelijana Haukiputaalla. Käräjäoikeus tajusi, että meidän tarvitsee mennä ruohonjuuritasolle toimintaan ja niin päädyin ensimmäistä kertaa Koivuhakaan leirille. Alun perin piti mennä vain yhtenä kesänä, mutta nyt vierähtänyt jo 14 kesää leireillä.

Miksi suosittelisit Parasta Lapsille -toimintaa miehille?

Minusta tuntuu, että olen saanut enemmän kuin olen pystynyt antamaan. Nuoret on niin tosissaan ottanut vastaan ja tuntuu siltä, että on saanut olla osa sitä nuorten porukkaa. Lämpimästi suosittelen miehille leiriohjaajaan hommaa, ei siinä mieheys mene, vaikka tulisi leiriohjaajaksi. Ikää ainakin on saanut lisää leirillä, jos pitää paikkansa sanonta, että nauru pidentää ikää.

Riku Kuusijärvi, 15, Kiimingistä

Opiskelen lukiossa ensimmäistä vuotta. Olen ollut leiriläisenä jo kymmenen vuoden ajan ja halusin nähdä leirielämän toisen puolen. Toimin kesällä 2016 vapaaehtoisena ohjaajaharjoittelijana kahdella lasten leirillä Koivuhaassa.

Miksi suosittelisit Parasta Lapsille -toimintaa miehille?

Jos on aikaa niin siitä vain kokeilemaan. Ei siinä mitään menetä, päinvastoin. Siinä oppii toimimaan myös isojen lapsiryhmien parissa.

Kuvat: Marjukka Kähönen