Järjestöuutiset
3.7.2015
Leirikeskus Koivuhaan nuorten leireillä työskentelee yövalvoja Sara. Hän valvoo yöt ja huolehtii leiriläisten ja ohjaajien yörauhasta. Sara valmistelee yön aikana myös tulevan leiripäivän asioita.

Olen Sara, työskentelen leirikeskus Koivuhaan nuorten leireillä yövalvojana.

Tehtävänäni on valvoa öisin muiden nukkuessa. Tulen paikalle iltaseitsemältä ja poistun nukkumaan aamuseitsemältä. Ensimmäisenä päivänä tulin paikalle poikkeuksellisesti jo yhdeltä eli samaan aikaan kuin muutkin ohjaajat. Näin pääsin nuorten kanssa tutuksi jo heti leirin alkaessa. Kävin nukkumassa päiväunet, jotta jaksoin valvoa koko yön. Koivuhaka on minulle tuttu paikka jo muutaman vuoden ajalta, sillä olen neljänä edellisenä kesänä toiminut leireillä ohjaajana.

Ensimmäisen yön tapahtumia

Ensimmäinen yö sujui pääosin rauhallisesti; osalla oli nukahtamisvaikeuksia, mutta se on ymmärrettävää uudessa paikassa kesälomarytmiin tottuneelle. Muutama nuori halusi jo alkuyöstä ohjaajien huoneisiin nukkumaan, jotta saa nukuttua yönsä rauhassa.

Mitäs muuta teinkään, kun valvoin muiden unta?

Klo 0.30 kahvitauko
Klo 2.00 tulostin päivällä otettuja kuvia Koivuhaan seinille.
Klo 4.30 jaoin leiriläiset kakkurallijoukkueisiin. Kakkurallissa joukkueet kisaavat erilaisissa kilpailuissa ja kisa huipentuu joukkueiden itse kasaamien kakkujen syönnillä.

Kukonlaulun aika

Leirin yöt sujuivat häiriöittä. Nuoria on varmasti osaltaan helpottanut pelkästään jo tieto yövalvojan läsnäolosta. Naapurin kukko kiekui joka aamu neljältä eli ehkä se on kukonlaulun aika. :)
Mutta kuvat kertovat varmasti enemmän yöllisistä tekemisistäni!