Järjestöuutiset
10.1.2017
Tutustu monikulttuuriseen perheleiriin kuvien kautta! Yhtenä päivänä leirillä ehditään kalastaa, paistaa lättyjä, laskea vesiliukumäkeä, saunoa ja leikkiä.

Perheleiripäivä alkaa aamulla herätyksellä ja aamupalalla klo 8. Päivän ohjelmaa rytmittävät ruokailut: ruokaa saadaan viisi kertaa päivässä!

Aamupäivällä leikitään ensin jättivarjolla, se on varsinkin lasten suosikki ja taipuu monenlaiseen leikkiin.

n perheleirillä leikitään jättivarjolla.Lounaan jälkeen lähdetään metsäretkelle. Kun otetaan purkit mukaan, saadaan kerättyä retkellä myös marjoja. Mustikoiden lisäksi löytyy vadelmia, joista Pukkilan keittiöväki leipoo herkullista piirakkaa.

Pukkilan metsissä voi poimia retkellä marjoja.Mustikkasaalista!Polttopallo on perheiden lempilaji. Sitä pelataankin tällä leirillä lähes joka päivä. Köysi maassa merkitsee pelialueen.

Polttopallopelit käynnissä perheleirillä.Innokkaat ja huimapäiset vapaaehtoiset virittelevät Pukkilan pihaan iltapäivällä vesi- (tai oikeastaan) mutaliukumäen. Jostain syystä liukumäki on erityisesti lasten mieleen. :)

Pukkilan vesiliukumäki on ihan hirmuhauska.

Huikea vauhti Pukkilan vesiliukumäessä!Perheiden kestosuosikkeja ovat uinti ja soutelu. Avovedessä pulikointi on monelle maahanmuuttaneelle perheelle ihan uusi kokemus. Leirillä treenataan myös uimataitoa, ja veneessä on aina vähintään yksi soututaitoinen aikuinen. 

Pulikointia Pukkilan rannassa.Soutelua perheleirillä Lomakeskus Pukkilassa.Rannassa vietetään paljon aikaa myös saunan ja kalastuksen merkeissä. Pukkilan rantasauna on koko leirin sydän.

Lomakeskus Pukkilan rantasauna on leirikeskuksen sydän.Lomakeskus Pukkilan rannassa kalastusta.Yhteisen ohjelman lisäksi aikuisille ja lapsille on myös omaa ohjattua ohjelmaa. Tänään ohjelmassa on unelmakarttojen tekemistä. Sekä lapset että aikuiset tekevät omassa ryhmässään unelmakartat. Sen jälkeen koitetaan arvata puolin ja toisin, mikä on oman lapsen ja mikä oman vanhemman kartta. Hauskaa! Lapset tuntuvat tietävän vähän paremmin omien vanhempiensa unelmia, mutta vanhemmat eivät ihan yhtä hyvin tunnista lastensa karttoja.

Unelmakarttoja perheleirillä.Tytöt tykkäävät leikkiä Pukkilan makuutilan käytävällä. Taustalla näkyy porukkaa myös olohuoneessa.Tyttöjä Lomakeskus Pukkilan käytävällä.Iltapalaa syödään tänään kodalla. Nam! Lättyjä :)

Iltapalalla Lomakeskus Pukkilan kodassa lättyjä.Hae kesän 2017 perheleirille, lue lisää ja täytä hakemus!

Kuvat Annika Sahlberg, Ronja Kulmala, Aku Rissanen. Teksti Annika Sahlberg ja Marjukka Kähönen