Järjestöuutiset
8.3.2018
Pirkanmaan lasten talvileiriä saatiin viettää tosiaankin talvisissa merkeissä.

Leiriohjelma suunniteltiin niin, että jokaiselle löytyisi mieluista tekemistä ja suunnitelmaa muuteltiin ja sovellettiin pitkin viikkoa lasten toiveiden mukaan. Leiriviikon aikana ehdittiinkin leikkiä monia leikkejä, hiihtää, lumikenkäillä, tehdä metsäretkiä, rakennella lumesta ja jäästä sekä tietenkin viettää reilusti aikaa pulkkamäessä! Mukaan mahtuivat tietenkin lasten lempparit ja Pukkilan leirien klassikot, kakkuralli ja Pukkilan tähti sekä leiriolympialaiset.

Kovat pakkasetkaan eivät estäneet lasten jatkuvasti toivomaa mäenlaskua, kun ulkoilua jaksotettiin lyhyempiin osiin sisällä lämmittelyn ja ruokailuiden rytmittämänä. Vapaaehtoiset ohjaajammekin saivat aimo annoksen raitista ilmaa valvoessaan ja kannustaessaan lapsia turvalliseen ja reiluun pulkkailuun. Lapset järjestivät mäessä monenlaisia pulkkakisoja ja uutena lajina lanseerattiin mm. leiriolympialaisten huutojuoksun innoittamana "huutomäenlasku".

Riehakkaan mäenlaskun vastapainona leirillä retkeiltiin leirikeskuksen lähistöllä metsissä, järven jäällä sekä perinnemaisemassa aittoineen ja riihineen. Jännittävimmät kävelyreissut tehtiin illan jo pimetessä taskulamppujen kanssa. Ohjaajat retkeilyttivät leiriläisiä pienissä ryhmissä kunkin kiinnostuksen mukaisilla reiteillä ja retkillä tarjoutui mahtavat tilaisuudet leppoisiin juttuhetkiin. Mukavat juttutuokiot jatkuivat myös sisätiloissa leirien iki-suosikkien, Uno-pelin ja hamahelmiaskarteluiden, lomassa.

Muutaman leiriläisen osaamisen ja ohjeistuksen avustuksella leirikeskuksen pihalle syntyi myös hieno, eri värisistä jäätiilistä ja lumesta ja vedestä sekoitetusta laastista yhteistyönä rakennettu jäämuuri. Lapset pääsivät oppimaan toisiltaan uutta, kun veden värjäyksen, lumilaastin ja rakennelman suunnittelun tekniikoita jaettiin ja vertailtiin.

Paljon tuttua ja uutta mahtui tämän vuoden talvileiriin, parhaina asioina tietenkin kaverit, mukavat ohjaajat ja "se, kun sai uusia kokemuksia"!

Teksti ja kuvat Liisa Saloheimo