Järjestöuutiset
21.8.2017
Parasta Lapsille -leireille osallistui kesällä n. 900 leiriläistä ja n. 120 ohjaajaa. Leiripalautteita käydään parhaillaan läpi ja katseita suunnataan sen pohjalta tulevaan.

Kylmähkö kesä ei menoa haitannut Parasta Lapsille ry:n kesäleireillä 2017! 

Tämäkin selviää leiriläisten palautteista, joita on nyt elokuussa analysoitu ja joiden pohjalta toimintaa jatkosuunnitellaan ja kehitetään. Lasten leirisuosikit olivat tuttuun tapaan uinti ja saunominen. Vesilajit olivat lasten mieleen muutenkin, sillä myös kalastus ja soutelu saivat paljon mainintoja. 

Parasta leirillä: Mäkihuuto, kalastus, soutaminen, hamahelmet, ranta, uiminen, sauna, nuotion sytyttäminen, kaarnan heittäminen tuleen. (Palaute lasten leiristä 2017)

Perheleiripalautteissa mukavimpina asioina mainittiin ohjaajat, ruoka ja vasta sitten ohjelmallinen sisältö kuten sauna, kalastus, kävelyretket ja leirin yhteinen ohjelma.

Tavoitteemme on leiritoiminnassa tarjota kivaa tekemistä lapsille ja perheille, niin että jokainen osallistuja tulee kuulluiksi. Tuemme toiminnassa ryhmäytymistä ja yhteisöllisyyttä. Nämä tavoitteet näkyvät myös kesän leiripalautteissa.

Kun sai itsekin vaikuttaa siihen, mitä tehtiin. Vapaa leikki. Käsityöt. Ohjaajat. Kaverit. Perheen omat tehtävät. (Palaute perheleiristä 2017)

Kesän 16:lle lasten leirille osallistui 533 lasta ja yhdeksälle perheleirille 96 perhettä: 229 lasta ja 142 vanhempaa.

25 leiriä, yli sata vapaaehtoista ohjaajaa!

Leireillä on leirijohtajan lisäksi 5–7 vapaaehtoisia leiriohjaajaa tai ohjaajaharjoittelijaa. Tänä kesänä 118 vapaaehtoista antoi viikon kesästään lasten tai perheiden hyväksi. Noin 30 ohjaajaa leireili kesän aikana useamman kuin yhden leirin verran, eräs jopa viisi leiriä.

Ohjaajien & perheiden välinen yhteishenki koko leirin ajan mahtava! Samoin ohjaajien keskinäinen sekä perheiden keskinäinen yhteishenki. (Vapaaehtoisen palaute perheleiriltä 2017)

Vapaaehtoisten ohjaajien palautteessa korostui tänäkin kesänä auttamisen ilo. Moni kehui saaneensa arvokasta kokemusta joko työhön tai opiskeluihin liittyen tai koki leirin antoisaksi kohtaamisen ja yhteisöllisyyden kokemuksen kautta.

Sain elämyksiä ja itsevarmuutta. Lapsien vilpitön ilo on syy, että jaksan ja haluan tulla tänne vuosi toisensa jälkeen. (Vapaaehtoisen palaute lasten leiriltä 2017)

n leirikesä 2017 lukuina.Kiitokset hienosta kesästä lapsille, perheille ja ohjaajille!