Järjestöuutiset
20.3.2017
Millainen on perheiden viikonloppu vapaaehtoisen näkökulmasta? Ekakertalainen Markus kirjoitti raportin perheiden viikonloppuleiristä Kisakeskuksessa 10.–12.3.2017.

Perjantaina bussilla Kisakeskukseen

Viikonloppuleiri alkoi perjantaina bussimatkalla Kampista Urheiluopisto Kisakeskukseen Raaseporiin. Bussissa meillä oli muutamia leikkejä ja matkan lopussa pysähdyimme hakemaan avaimet mökkeihin Kisakeskuksen päärakennuksesta. Vapaaehtoiset näyttivät perheille mökit ja muistuttivat että iltapiiri alkaa klo 19.30.

Iltapiirissä vapaaehtoiset ja perheet esittelivät itsensä, jonka jälkeen syötiin vielä iltapalaa ennen kuin perheet vetäytyivät mökkeihinsä yöpuulle. Tämän jälkeen alkoi ohjaajien kokous leirijohtaja Maijan majapaikassa. Kokouksessa käytiin läpi menneen päivän sekä tulevan päivän tapahtumat. 

Lauantaina lumiukkoja ja saunomista

Lauantai alkoi aamupalalla klo 8, jonka jälkeen käytiin aamupiirissä läpi päivän ohjelma sekä yhteiset pelisäännöt. Tämän jälkeen tehtiin vielä kaikille nimikyltit. Aamupäivästä lähdettiin tutustumaan Kisakeskuksen alueeseen ja samalla käytiin läpi turvallisuusasioita. Klo 11.30 oli lounas, jonka jälkeen oli päivälepo ja samaan aikaan ulkoleikkejä halukkaille.

Kello 14.15 kokoonnuttiin Kodalle paistamaan makkaroita. Tämän jälkeen oli vanhempien oma hetki sekä lasten oma hetki. Lasten kanssa oltiin ulkona ja tehtiin kaikkea kivaa, mm. laskettiin pulkkamäessä ja tehtiin muutama lumiukko.

Päivällisen jälkeen oli vuorossa saunomista ja uimista. Illemmalla luettiin vielä lapsille iltasatu Robin Hood. Lapset tykkäsivät sadusta tosi paljon.

Perheet siirtyivät mökkeihinsä noin kahdeksalta, ohjaajilla oli tämän jälkeen vielä oma kokous.

Sunnuntaina leikkiä ja geokätköilyä

Sunnuntai alkoi taas aamupalalla klo 8, jonka jälkeen leikittiin muutama leikki yhdessä ja perheet saivat kertoa mikä oli parasta leirillä. Sen jälkeen siirryttiin aamupäiväksi geokätköilyn pariin. Perheet ja ohjaajat metsästivät yhdessä erilaisia aarteita.

Vielä syötiin yhdessä lounas, jonka jälkeen lähdettiin kotimatkalle.

Teksti Markus Lal, kuvat Sonja Peltokangas.