Järjestöuutiset
15.1.2020

Hei Reija, onnea uuteen tehtävään. Kerro vähän itsestäsi!

Olen Reija Kangasluoma, asun Laihialla miehen ja 12-vuotiaan lapseni kanssa. Viimeiset 14 vuotta olen työskennellyt Vaasan kaupungin tehostetussa perhetyössä. Nyt päivitän opintojani, toukokuussa valmistun sosionomiksi.

Parasta Lapsille -järjestöön tulin vapaaehtoiseksi jo vuonna 1994, aluksi leiriohjaajana. Parhaimpana kesänä leireilin jopa 7 viikkoa! Taustaani kuuluu myös aktiivijäsenyys ja puheenjohtajuus Vaasan osastossa. Parasta Lapsille -hallituksen varsinainen jäsen olen ollut vuodesta 2006 alkaen. Järjestö on siis kovin tuttu! Puheenjohtajuus tuli nyt yllättäen, mutta pesti ei pelota: tiedän että en ole yksin, vaan koko hallitus tekee yhdessä töitä.

Olen nähnyt järjestön kehittyvän ja pääsevän eteenpäin. On uskallettu tehdä ja kokeilla. Pienessä järjestössä ei ole niin isoa laivaa käännettävänä, vaan voidaan nopeastikin vastata kohderyhmien tarpeisiin. Esimerkiksi viikonlopputoiminnan vakiintuminen ympärivuotiseksi, Näe hyvä mussa spesiaalitoimintana ja Aikaa ilolle perustoimintana ovat hyvä asia. 

Kesäleiritoimintaakaan ei saa silti unohtaa, se täytyy pitää pinnalla ja puheenaiheena! Teen itse töitä perheiden kanssa, jotka ovat kohderyhmäämme ja näen sen, että tätä toimintaa tarvitaan. Monella perheellä ei ole muuten mahdollisuutta lomaan ja virkistykseen.

Hallituksen tärkein tehtävä on strateginen johtaminen. On myös tärkeää tukea työntekijöitä, varmistaa työhyvinvointi. Se vaikuttaa suoraan siihen, kuinka vapaaehtoiset ja asiakkaat vastaanotetaan järjestössä. Yhteisöllisyys on kantava voima ja järjestön uusista arvoista itselleni ehdottomasti läheisin. Tässä järjestössä se mielestäni toteutuu, itse olen kokenut vapaaehtoisuuden todella vahvistavaksi, järjestössä on hyvä olla.

On upeaa, että täytämme jo 75 vuotta. Juhlavuotemme saa näkyä koko vuoden viestinnässä ja kaikessa toiminnassamme, erityisesti leireillä ja viikonlopputoiminnassa. Toimintaan osallistuvat lapset ja perheet ovat meidän sanansaattajia, joiden varassa toimintamme on seuraavatkin 75 vuotta.