Järjestöuutiset
1.11.2022
Tule tekemään vaikuttavaa, ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä 

Haemme leirijohtajia ja leiripedagogeja Näe hyvä mussa -viikonlopputoimintaan keväällä 2023.  Rakennamme lapsille positiivisen pedagogiikan keinoin leiriryhmän, johon on turvallinen tulla ja jossa on hyvä olla.  Viikonloppuleirien myönteinen ilmapiiri sekä onnistumisen kokemukset tukevat lasta kohti positiivisempaa minäkuvaa ja vahvempaa itsetuntoa. 

Osallistujat ovat 9–13-vuotiaita lapsia, joiden perheet ovat tuen tarpeessa. Leiriryhmässä on 25 lasta ja sama ryhmä kokoontuu leirikeskukseen viitenä viikonloppuna kevään aikana.   

Järjestämme 4 leirikokonaisuutta eri alueilla. Katso ryhmien aikataulut: Hämeenlinna, Riihimäki, Tampere ja Oulu. Leirikeskuksiin on bussikuljetus.

 Näe hyvä mussa -toiminnassa leirijohtajan ja leiripedagogin tehtäviin sisältyy:    

 • leiriviikonloppujen suunnittelu- ja arviointitapaamiset vapaaehtoisten ohjaajien kanssa    
 • raportointi ja viestintä 
 • lapsihavainnointi   
 • aloitus- ja päätöstapaaminen perheiden kanssa 
 • 5 leiriviikonloppua kevään aikana tammi–toukokuussa, 1 viikonloppu kuukaudessa sekä perehdytysviikonloppu tammikuussa. 

Leirijohtaja   

Näe hyvä mussa -toiminnan leirijohtajana vastaat leirikauden kokonaisuudesta. Suunnittelet ryhmän toimintaa sekä asetat, toteutat ja arvioit tavoitteita yhdessä leiripedagogin ja vapaaehtoisten ohjaajien kanssa.  Johdat vapaaehtoisten ohjaajien tiimiä ja tarvittaessa ohjaat alan opiskelijoita harjoitteluissa. 

Teet yhteistyötä viranomaisten ja perheiden kanssa koko kauden ajan. Vastaat toiminnan raportoinnista ja arvioinnista sekä onnistumisen mittaamisesta. Tehtäviin kuuluu myös viestinnällisiä vastuita.    

  Onnistuaksesi tehtävässä tarvitset:   

 • sosiaali-, kasvatus-, nuoriso-, taide- tai liikunta-alan tutkinnon   
 • pedagogista osaamista   
 • lastensuojelun ja perhetyön tuntemusta 
 • kehitysmyönteisyyttä. 

Sinulla on myös kokemusta johtamisesta, lasten ja lapsiryhmän kanssa toimimisesta sekä yhteistyöstä vanhempien kanssa. Olet myönteinen ja kannustava ja omaat hyvät vuorovaikutustaidot. Osaat organisoida ja tehdä yhteistyötä.   

Työotteesi on reipas ja innostava. Tulet toimeen myös sähköisten järjestelmien, kuten Office 365:n kanssa. Leirille lähdön edellytyksenä on käyty ensiapukurssi ja alkusammutuskurssi (AS1) tai sitoutuminen niiden omakustanteiseen suorittamiseen.   

Leiripedagogi  

Näe hyvä mussa -toiminnassa vastaat leirien pedagogisen sisällön suunnittelusta ja toteuttamisesta. Vastaat leireillä lapsihavainnoinnista. Ohjaat, motivoit ja tuet vapaaehtoisia ohjaajia sekä kehität heidän osaamistaan toiminnassa. Osallistut raportointiin, toiminnan onnistumisen mittaamiseen ja arviointiin. Tehtäviin kuuluu myös käytännön järjestelyjä ja viestinnällisiä vastuita.    

 Onnistuaksesi tehtävässä tarvitset:    

 • sosiaali-, kasvatus-, nuoriso-, taide- tai liikunta-alan tutkintoa tai loppuvaiheen opintoja    
 • pedagogista osaamista   
 • kokemusta lapsihavainnoinnista ja lapsen yksilöllisestä tukemisesta.   
 • kehitysmyönteisyyttä. 

Sinulla on myös kokemusta ryhmänohjaamisesta ja ryhmäprosesseista. Olet myönteinen ja kannustava ja omaat hyvät vuorovaikutustaidot. Osaat organisoida ja tehdä yhteistyötä.   

Työotteesi on reipas ja innostava. Tulet toimeen myös sähköisten järjestelmien, kuten Office 365:n kanssa.    

 Me tarjoamme leirijohtajille ja leiripedagogeille   

 • mielenkiintoisen ja itsenäisen työnkuvan   
 • paikan innostavassa ja osaavassa Näe hyvä mussa -tiimissä   
 • kokemuksen vaikuttavasta ennaltaehkäisevästä lastensuojelutyöstä   
 • hienon työskentelymiljöön luonnon äärellä   

  Tehtävät ovat määräaikaisia ja osa-aikaisia. Työsuhteen kesto on noin 6 kuukautta. Se sisältää laadukkaan perehdytyksen ja koulutuksen työhön ja tarjoaa tilaisuuden kehittää Näe hyvä mussa -toimintaa. Tukenasi on Parasta Lapsille -keskustoimiston työntekijät ja kollegasi toisissa leirikeskuksissa. 

Palkka määräytyy yksityisen sosiaalipalvelualan TES:n, työkokemuksen ja koulutuksen mukaan. Palkkaus on kokonaispalkkana.     

Ennen työsuhteen alkua hakijan on esitettävä rikosrekisteriote.  (Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 14.6.2002/504).    

Odotamme hakemustasi!  

Lähetä hakemuksesi ja CV: rekry@parastalapsille.fi  viimeistään 15.11. Kirjoita sähköpostin otsikkokenttään oma nimesi ja Näe hyvä mussa -toiminta / Alue, johon haet. Hakijoista valitaan haastatteluihin kutsuttavat. Haastattelut pidetään etäyhteyksin viikolla 

Kysy tehtävästä:     

Lasten, nuorten ja perheiden toiminnan koordinaattori Ida Luojukoski, ida.luojukoski@parastalapsille.fi , puh. 050 430 6664.          

Tutustu toimintaan: www.näehyvämussa.fi  

Parasta Lapsille ry on 1945 perustettu valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Vahvistamme lapsiperheiden arjessa jaksamista ja hyvinvointia. Järjestämme leiri- ja viikonlopputoimintaa lapsille ja lapsiperheille.