Järjestöuutiset
5.4.2023
Tule näkemään hyvä lapsessa

Haemme yhtä leirijohtajaa ja yhtä leiripedagogia Näe hyvä mussa -viikonlopputoimintaan toukokuulle 2023 Ouluun. Näe hyvä mussa -toiminnassa rakennamme lapsille positiivisen pedagogiikan keinoin leiriryhmän, johon on turvallinen tulla ja jossa on hyvä olla. Viikonloppuleirien myönteinen ilmapiiri sekä onnistumisen kokemukset tukevat lasta kohti positiivisempaa minäkuvaa ja vahvempaa itsetuntoa.

Osallistujat ovat 9–13-vuotiaita lapsia, joiden perheet ovat tuen tarpeessa. Leiriryhmässä on enintään 25 lasta ja sama ryhmä kokoontuu leirikeskukseen kahtena viikonloppuna toukokuun aikana. Näissä kahdessa viikonlopussa käynnistämme Näe hyvä mussa -toiminnan polun lapsille.

Leiriviikonloput ovat 5.–7.5. sekä 26.–28.5.
Leirikeskukseen on kuljetus Oulusta.

Näe hyvä mussa -toiminnassa leirijohtajan ja leiripedagogin tehtäviin sisältyy:

 • leiriviikonloppujen suunnittelu- ja arviointitapaamiset vapaaehtoisten ohjaajien kanssa
 • raportointi ja viestintä
 • lapsihavainnointia
 • 2 leiriviikonloppua toukokuussa, sekä perehdytykseen osallistuminen ennen leirikauden alkua

Tehtäväkuvaukset:

Leirijohtaja

Näe hyvä mussa -toiminnan leirijohtajana vastaat kokonaisuudesta. Suunnittelet ryhmän toimintaa sekä asetat, toteutat ja arvioit tavoitteita yhdessä leiripedagogin ja vapaaehtoisten ohjaajien kanssa. Johdat vapaaehtoisten ohjaajien tiimiä ja tarvittaessa ohjaat alan opiskelijoita harjoitteluissa.

Teet tarvittaessa yhteistyötä viranomaisten ja perheiden kanssa. Vastaat toiminnan raportoinnista ja arvioinnista. Tehtäviin kuuluu myös viestinnällisiä vastuita.

Onnistuaksesi tehtävässä tarvitset:

 • sosiaali-, kasvatus-, nuoriso-, taide- tai liikunta-alan tutkinnon tai loppuvaiheen opiskelija
 • pedagogista osaamista
 • lastensuojelun ja perhetyön tuntemusta
 • kehitysmyönteisyyttä

Katsomme eduksi kokemuksen lasten ja lapsiryhmien kanssa toimimisesta, johtamisesta sekä yhteistyöstä vanhempien kanssa. Olet myönteinen ja kannustava ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot. Osaat organisoida ja tehdä yhteistyötä.

Työotteesi on reipas ja innostava. Tulet toimeen myös sähköisten järjestelmien, kuten Office 365:n kanssa. Leirille lähdön edellytyksenä on käyty ensiapukurssi ja alkusammutuskurssi (AS1) tai sitoutuminen niiden omakustanteiseen suorittamiseen.

Leiripedagogi

Näe hyvä mussa -toiminnassa vastaat leirien pedagogisen sisällön suunnittelusta ja toteuttamisesta. Vastaat leireillä lasten havainnoinnista ja vahvuuksien huomaamisesta. Ohjaat, motivoit ja tuet vapaaehtoisia ohjaajia sekä kehität heidän osaamistaan toiminnassa. Osallistut raportointiin ja arviointiin. Tehtäviin kuuluu myös käytännön järjestelyjä ja viestinnällisiä vastuita.

Onnistuaksesi tehtävässä tarvitset:

 • sosiaali-, kasvatus-, nuoriso-, taide- tai liikunta-alan tutkintoa tai loppuvaiheen opintoja
 • pedagogista osaamista
 • kokemusta lapsihavainnoinnista ja lapsen yksilöllisestä tukemisesta.
 • kehitysmyönteisyyttä.

  Katsomme eduksi kokemuksen ryhmänohjaamisesta ja ryhmäprosesseista. Olet myönteinen ja kannustava ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot. Osaat organisoida ja tehdä yhteistyötä.
  Työotteesi on reipas ja innostava. Tulet toimeen myös sähköisten järjestelmien, kuten Office 365:n kanssa.

Me tarjoamme leirijohtajille ja leiripedagogeille

 • mielenkiintoisen ja itsenäisen työnkuvan
 •  kokemuksen merkityksellisestä työstä, jossa vahvuudet ovat voimavara
 • hienon työskentelymiljöön luonnon äärellä

  Tehtävät ovat määräaikaisia ja osa-aikaisia. Se sisältää perehdytyksen ja tukenasi ovat Parasta Lapsille -keskustoimiston työntekijät.

  Palkka määräytyy sosiaalialan järjestön TES:n, työkokemuksen ja koulutuksen mukaan. Palkkaus on kokonaispalkkana. Leirijohtajan palkan vaativuusryhmä on 4 ja leiripedagogin vaativuusryhmä on 3.
  Ennen työsuhteen alkua hakijan on esitettävä rikosrekisteriote.
  (Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 14.6.2002/504).

Odotamme hakemustasi

Lähetä hakemuksesi ja CV:si osoitteeseen: rekry@parastalapsille.fi viimeistään 21.4. Haastattelemme hakijoita jo hakuaikana. Kirjoita sähköpostin otsikkokenttään oma nimesi ja Näe hyvä mussa -toiminta / Oulu. Paikka täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä.

Kysy tehtävästä:

Lasten, nuorten ja perheiden toiminnan koordinaattori jaana.ritola@parastalapsille.fi
puh. 050 4410900