Järjestöuutiset
6.4.2023
Tule näkemään hyvä lapsessa! Olisitko sinä etsimämme leirijohtaja tai -pedagogi leiritoimintaan syyskaudeksi 2023? 

Rakennamme lapsille positiivisen pedagogiikan keinoin leiriryhmän, johon on turvallinen tulla ja jossa on hyvä olla. Viikonloppuleirien myönteinen ilmapiiri sekä onnistumisen kokemukset tukevat lasta kohti positiivisempaa minäkuvaa ja vahvempaa itsetuntoa. Ylläpidät kauden ajan viikonlopun kestäviä leiriryhmiä, joihin lapsen on turvallista tulla ja jossa on hyvä olla. 

Osallistujat ovat 9–13-vuotiaita lapsia, joiden perheet ovat tuen tarpeessa. Leiriryhmässä on 25 lasta ja sama ryhmä kokoontuu leirikeskukseen viitenä viikonloppuna syksyn aikana.   

Järjestämme 4 eri leirikokonaisuutta: 2 kanta-hämäläisille lapsille, 1 pirkanmaalaisille lapsille ja 1 oululaisille lapsille. Leirikeskuksiin on kuljetukset Hämeenlinnasta, Riihimäeltä, Tampereelta ja Oulusta. 
 

Haemme nyt leirijohtajia ja leiripedagogeja Hämeenlinnan- ja Riihimäen-leireille. 

 Näe hyvä mussa -toiminnan kokonaisuuteen leirijohtajalla ja leiripedagogilla sisältyy:    

 •  leiriviikonloppujen suunnittelu- ja arviointitapaamiset vapaaehtoisten ohjaajien kanssa    
 • raportointi ja viestintä 
 • lapsihavainnointi   
 • 5 leiriviikonloppua syksyn aikana elo–joulukuussa, 1 viikonloppu kuukaudessa 
 • perehdytys työtehtäviin: 1 päivä sovitusti kesäkuussa 2023 sekä perehdytysviikonloppu 11.–13.8.2023.  

  Leirijohtaja   

Näe hyvä mussa -toiminnan leirijohtajana vastaat leirikauden kokonaisuudesta. Suunnittelet ryhmän toimintaa, lisäksi asetat, toteutat ja arvioit tavoitteita yhdessä leiripedagogin ja vapaaehtoisten ohjaajien kanssa. Johdat vapaaehtoisten ohjaajien tiimiä ja tarvittaessa ohjaat alan opiskelijoita harjoitteluissa. Teet yhteistyötä viranomaisten ja perheiden kanssa koko kauden ajan. Vastaat toiminnan raportoinnista ja arvioinnista sekä onnistumisen mittaamisesta. Tehtäviisi kuuluu myös viestintää.    

Onnistuaksesi tehtävässä tarvitset:   

 • sosiaali-, kasvatus-, nuoriso-, taide- tai liikunta-alan tutkintoa   
 • pedagogista osaamista   
 • lastensuojelun ja perhetyön tuntemusta 
 • kehitysmyönteisyyttä 

Sinulla on myös kokemusta johtamisesta, lasten ja lapsiryhmien kanssa toimimisesta sekä yhteistyöstä vanhempien kanssa. Olet myönteinen ja kannustava ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot. Osaat organisoida ja tehdä yhteistyötä.   

Työotteesi on reipas ja innostava. Tulet toimeen myös sähköisten järjestelmien, kuten Office 365 kanssa. Leirille lähdön edellytyksenä on käyty ensiapukurssi ja alkusammutuskurssi (AS1) tai sitoutuminen niiden omakustanteiseen suorittamiseen.   

Leiripedagogi  

Näe hyvä mussa -toiminnassa vastaat leirien pedagogisen sisällön suunnittelusta ja toteuttamisesta. Vastaat leireillä lapsihavainnoinnista. Ohjaat, motivoit ja tuet vapaaehtoisia ohjaajia sekä kehität heidän osaamistaan toiminnassa. Osallistut raportointiin, toiminnan onnistumisen mittaamiseen ja arviointiin. Tehtäviin kuuluu myös käytännön järjestelyjä ja viestinnällisiä vastuita.    

 Onnistuaksesi tehtävässä tarvitset:    

 • sosiaali-, kasvatus-, nuoriso-, taide- tai liikunta-alan tutkintoa tai loppuvaiheen opintoja    
 • pedagogista osaamista   
 • kokemusta lapsihavainnoinnista ja lapsen yksilöllisestä tukemisesta.   
 • kehitysmyönteisyyttä. 

Sinulla on myös kokemusta ryhmänohjaamisesta ja ryhmäprosesseista. Olet myönteinen ja kannustava ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot. Osaat organisoida ja tehdä yhteistyötä.   

Työotteesi on reipas ja innostava. Tulet toimeen myös sähköisten järjestelmien, kuten Office 365:n kanssa.    

  Tarjoamme leirijohtajille ja leiripedagogeille  
  

 • merkityksellisen, lasten hyvinvointia lisäävän työtehtävän  
 • mielenkiintoisen ja itsenäisen työnkuvan   
 • paikan innostavassa ja osaavassa Näe hyvä mussa -tiimissä   
 • työskentelymiljöön luonnon helmassa 

 Tehtävät ovat määräaikaisia ja osa-aikaisia. Työsuhteen kesto on noin 6 kuukautta. Se sisältää laadukkaan perehdytyksen ja koulutuksen työhön ja tarjoaa tilaisuuden kehittää Näe hyvä mussa -toimintaa. Tukenasi ovat Parasta Lapsille -keskustoimiston työntekijät sekä kollegasi toisissa leirikeskuksissa. 

Palkka määräytyy sosiaalialan järjestöjen TES:n, työkokemuksen ja koulutuksen mukaan. Palkkaus on kokonaispalkkana. Leirijohtajan palkan vaativuusryhmä on 4 ja leiripedagogin vaativuusryhmä on 3.    

Ennen työsuhteen alkua hakijan on esitettävä rikosrekisteriote.    

(Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 14.6.2002/504).    

Innostuitko? 

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV:si osoitteeseen rekry@parastalapsille.fi  viimeistään 31.5. Kirjoita sähköpostin otsikkokenttään oma nimesi ja Näe hyvä mussa -toiminta / Alue, johon haet. Hakijoista valitaan haastatteluihin kutsuttavat. Haastattelut pidetään etäyhteyksin. 

Kysy tehtävästä:     

Jaana Ritola

Lasten, nuorten ja perheiden toiminnan koordinaattori050 441 0900 / jaana.ritola@parastalapsille.fi

            

Tutustu toimintaan: www.näehyvämussa.fi  

Parasta Lapsille ry on 1945 perustettu valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Vahvistamme lapsiperheiden arjessa jaksamista ja hyvinvointia. Järjestämme leiri- ja viikonlopputoimintaa lapsille ja lapsiperheille.