Järjestöuutiset
8.3.2016
Lasten viikonloppuryhmän ekalla viikonloppuleirillä Kotorannassa aamuvirkut heräsivät lauantaiaamuna jo kuudelta!

Pääkaupunkiseudun viikonlopputoiminnan ensimmäiselle leirille startattiin perjantaina Helsingistä kohti Kotorantaa. Bussissa oli kutkuttava tunnelma ja heti matkalla tehtiin tuttavuutta toisiimme. Perjantai-iltana laadimme lasten kanssa sääntöjä ja lapset kertoivat, mitä ei saa tehdä ja me ohjaajat käänsimme kiellot seuraavanlaisiksi:

Liikutaan sisällä kävellen, ollaan kilttejä toisille, kuunnellaan toisia, muistetaan hyvät käytöstavat ja saa pitää hauskaa.

Toisinaan osa säännöistä meinasi unohtua, mutta viimeistä sääntöä ”saa pitää hauskaa”, muistimme toteuttaa seuraavana päivänä!

Ylös kello kuusi ja siitä se sitten lähti...

Lauantaipäivä oli vauhdikas ja tapahtumarikas. Ensimmäiset aamuvirkut pomppasivat sängyistä kello kuuden jälkeen ja osallistuivat pirteinä piirtelemään, pelaamaan lautapelejä sekä rakentamaan legoilla.

Aamupalan jälkeen lähdimme koko porukka Kiljavan opiston liikuntasaliin, jossa liikuimme lasten toiveiden mukaisesti: "kuka pelkää mustekalaa”, kaupunkisotaa, koripalloa, sählyä ja hyppynaruhyppelyä. 

Kaikki lapset ja ohjaajat osallistuivat leikkeihin sekä peleihin. Ohjaajat jo huohottivat ja kaipasivat pientä taukoa, kun taas lapset toivoivat lisää liikettä ja juoksua. Puolentoista tunnin reippaan liikkumisen jälkeen palasimme leirikeskukseen lounaalle, jolloin kalapuikot ja perunat maistuivat.

Pulkkamäkeä ja avantouintia

Lounaan jälkeen järjestimme muutamaksi tunniksi ”pajatoimintaa”, josta lapset saivat valita mieluista tekemistä lautapelien, askartelujen, hamahelmien ja rakenteluiden parista. Tämän jälkeen suuntasimme Kotaan grillaamaan välipalaksi makkaraa. Makkarat maistuivat erittäin hyvin ja seuraavaksi ryntäsimmekin pulkkamäkeen. Jokainen ohjaajakin näytti uskaltavan laskea ainakin kerran mäen.  Riemua ja kiljumista riitti mäessä ja joillain ohjaajista taisi kiljahdukset olla hieman paniikinomaista, kun vauhti kiihtyi. Rohkeimmat laskijat tekivät hyppyreitä mäkeen ja eipä näyttänyt heitä haittaavan, vaikka hieman sukelsivat kinosten kautta.

Sisälle saapui muutaman tunnin mäenlaskun jälkeen iloinen ja väsynyt porukka. Keräsimme hetken voimia huoneissa omaohjaajien kanssa, toiset kirjoja lukien, toiset pelaten ja jutellen. Voimien keräämisen jälkeen jaksoimme taas lähteä syömään, vai jaksoimmeko? Lapsille ainakin maistui spaghetti ja kastike. Tämän jälkeen puolet leiriläisistä lähti muutaman ohjaajan kanssa rantasaunaan ja avantoon, toiset jäivät leikkimään. 

Lähes kaikki leiriläiset, muutamaa lasta ja ohjaajaa lukuun ottamatta pulahtivat avantoon. Lapset hullaantuivat rohkeimpien uimisesta avannossa ja halusivat myös näyttää kavereille, että hekin uskaltavat. Välillä piti tietysti ottaa kovat löylyt. Innokkaimmat avantouimarit kävivät kuusi kertaa avannossa. Ensimmäisen porukan tunnin saunottua ja uitua, vaihdoimme uudet saunojat. Kun saunomiset oli hoidettu, söimme iltapalan ennen nukkumaanmenoa.

Vauhdikkaan päivän päälle hyvät yöunet

Uni taisi tulla kaikille leiriläiselle helpommin kuin perjantai-iltana? Ohjaajat hoitivat sujuvasti iltapalaverin kun lapset olivat nukkumassa. Todettiin, että olemme väsyneitä, mutta iloisia ja että meillä on aivan mahtava porukka. Onneksi on vielä kolme leiriä edessä!

Niitä innolla odottaen: leirijohtaja Sanna ja ohjaajat; Mira, Taija, Matias ja Lari

Teksti: Sanna Paronen
Kuvat: Lari Nylund

Lue lasten ryhmän toisesta viikonlopusta!
Lue lisää lasten viikonlopputoiminnasta.