Paikallisosastojen kuulumiset
24.10.2017
On kulunut jo 15 kokonaista vuotta, kun Pateniemen osaston järjestämä iltaryhmä kokoontui ensimmäisen kerran. Tätä huikeaa tapahtumaa juhlistettiin 27.9.2017 iltaryhmässä monien perheiden ja vapaaehtoisten voimin. Myös perhetoiminnan kehittäjä Eija Rieppola saapui vieraaksemme Parasta Lapsille ry:n toimistolta.

Juhlan aloitti Pateniemen koulun musiikkiluokan kaunis lauluesitys. Lauluesityksen jälkeen oli ohjelmassa ilmapalloilla leikkimistä sekä kakun koristelua. Jokainen perhe saivat oman kakkupohjan, jonka lapset ja aikuiset koristelivat yhdessä. Lasten mielikuvituksella kakuista tuli huikean kauniita ja makean näköisiä!

Iltaryhmän merkkipäivän lisäksi myös Tiina Salmijärvi vietti merkkipäivää, sillä Tiina on toiminut tänä vuonna tasan kymmenen vuotta iltaryhmän vetäjänä. Hänen mukaansa iltaryhmä ei ole muuttunut viidentoista vuoden aikana, sillä toiminnan ydin ja runko ovat erittäin toimiva. Myös perheet ovat olleet tyytyväisiä toimintaan.

Iltaryhmätoiminta on tärkeä aktiviteetti koko perheelle. 

Tiinan paras muisto iltaryhmän vetäjänä on, kun eräs lapsi kertoi odottaneensa todella paljon iltaryhmää ja keskiviikkoiltaa. Myös lapsen vanhempi yhtyi tähän ja sanoi iltaryhmän olevan tärkeä yhteinen juttu koko perheelle. 

Iltaryhmä tuo hyvää mieltä myös toiminnan järjestäjille. Sivustaseuraajana voi nähdä lasten ilon ja kuinka he pitävät ryhmän toimista, kuten askartelusta, leikeistä ja leipomisesta yhdessä vanhempien kanssa. Iltaryhmä on pullollaan myös hauskoja sattumia.

Tiinan hauskin muisto ajaltaan on, kun eräs pieni tyttö tuli hymyillen juoksujalkaa eteisessä hänen luokseen ja sanoi:

Tiina, sun pitäis kyllä joskus käydä parturissa!

Ilmeisesti pitkät hiukset voivat kasvaa liian pitkiksi.

Vapaaehtoisvoimin järjestettävää toimintaa

Tiina itse on kolmen lapsen äiti. Myös hänen lapsensa osallistuvat iltaryhmätoimintaan isänsä kanssa. Perheille iltaryhmätoiminta merkitsee yhteistä tekemistä, mutta se tarjoaa myös omaa aikaa vanhemmille.

Iltaryhmä on vapaaehtoisten järjestämä hyvä teko perheille. Siellä lapset saavat nauttia touhuistaan ja hyvistä ruoista, kun taas vanhemmat saavat mahdollisuuden hengähtää.

Tiina haluaakin muistuttaa kaikkia tekemään pieniä hyviä tekoja läheisille ja tuntemattomille ihmisille – se tuo hyvän mielen sekä itselle että toiselle! 

Kuvat ja teksti Anna-Kaisa Parviainen