Paikallisosastojen kuulumiset
2.7.2014
​Kesän 2014 Pietarsaaren osaston leiriin Hilperissä mahtui monta iloista ja hauskaa tapahtumaa 35 leiriläisen ja 8 ohjaajan kera.

Leiri alkoi kesäkuun toinen päivä, monelle leiriläiselle se oli ensimmäinen leiripäivä ikinä – jännää! Leirillä oli myös monta ”vanhaa” leiriläistä, jotka toimivat oppaina uusille leiriläisille. Leirin ensimmäisinä päivinä tutustuimme toisiimme ja Hilperiin. Ei kestänyt kauaakaan, kun leiriläiset löysivät yhteisen hengen ja jännitys unohtui.

Kaikki mukaan tekemään yhdessä!

Leirin pääteemana on yhdessä tekeminen ja yhdessä oleminen. Tästä leiriläiset pitivätkin huolta, sillä kaikki olivat aina tervetulleita leikkiin kuin leikkiin ja ketään ei jätetty ulkopuolelle.  Moni leiriläinen iloitsikin leirin lopussa siitä, kun oli saanut niin monta hyvää uutta ystävää leirin aikana. Leirin ensimmäisenä päivänä Hilperiin saapui kaksi lammasta ja 3 pupua, jotka leiriläiset toivottivat ilomielin tervetulleiksi. Annoimmekin eläimille heti leirinimet. Ensimmäisellä viikolla saimme nauttia hellepäivistä ja otimme esille sadettimen ja pienen uima-altaan, jossa lapset saivat käydä vilvoittelemassa.

Tänä kesänä askartelu, varsinkin erilaiset helmityöt olivat erittäin pop. Monet lapset odottivat jo innolla että pääsisivät heti aamupuuron jälkeen Paakarin tupaan askartelemaan. Lasten toiveet otettiin huomioon ja askartelimmekin paljon erilaisia juttuja tänä kesänä, kuten esimerkiksi huovutimme, teimme erilaisia hahmoja luonnonmateriaalista, muotoilimme taikataikinalla sekä nikkaroimme muun muassa mäkiauton. Kävimme myös ahkerasti ongella, vaikka saalis olikin aika vähäistä.

Ohjelmassa seuraavaksi häät, jalkapalloa, Olympialaiset ja Hilperi Talent!

Juhannusta edeltävänä torstaina vietimme leikkimielisiä juhannushäitä, kuten jo monen kymmenen vuoden ajan on ollut tapana. Sää salli viettää juhannushäämme ulkosalla ja saimme syödä maukkaan häälounaan kesän lämmössä.

Hilperiin mahtui myös paljon vauhtia ja erilaisia pihaleikkejä leikimme päivittäin koko leiriporukan voimin. Ohjelmassa oli muun muassa aarteen etsintää, pihasuunnistusta ja sekä tietysti leiriläisten ja ohjaajien välinen jalkapallo-ottelu. Kolmannella viikolla vuorossa oli Hilperin olympialaiset ja viimeisellä viikolla Hilperi Talent, jolloin saimme kuulla muun muassa taitavaa runonlausuntaa ja nähdä käsittämättömiä taikatemppuja.

Parasta leirillä ollessa on se että jokainen päivä on erilainen, toiminta vaihteli tänäkin kesänä leivonnasta metsäretkeen. Saimme myös tutustua ambulanssiin ja ensihoitajien työhön. Lapset esittivät ahkerasti kysymyksiä koskien ensiapua.

Hyvää ruokaa ja ihanat puitteet – ikimuistoinen kuukausi takana

Hilperi tarjoaa mahtavat puitteet lähes mihin vain ja eräänä päivänä vietimmekin maukkaat lättykestit. Henna loihti meille päivittäin maukkaat kotiruoat, jotka keräsivätkin kehuja sekä leiriläisiltä että ohjaajilta. Ruokailimmekin lähes joka päivä ulkona, välillä pipo ja hanskat päällä ja välillä t-paita ja shortsit. Leirivaari Tauno toimi suurena apuna leirillä tehden käytännön asioita laidasta laitaan ja pitäen muun muassa Hilperin nurmikon leikkikunnossa.

Kiitos ikimuistoisesta leirikuukaudesta!

Niina Ranta-Nieminen
leirijohtaja