Järjestöuutiset
12.12.2016
Gladiaattorirataa, päätösjuhlia, aarrejahtia, rentoutumista... viimeinen viikonloppu yhdessä Kisakeskuksessa oli antoisa ja haikea.

Neljänteen eli viimeiseen viikonloppuun lähdettiin jo tuttuun tapaan intoa puhkuen. Porukka oli aiempiin leireihin nähden pienempi, mutta tämä ei menoa haitannut.

Viikonloppuun mahtui monta erilaista rataa ja leikkiä. Lauantaina aamu aloitettiin gladiaattori-radalla, jossa toinen ryhmä yritti osua pehmopalloilla eli polttaa toisen ryhmän jäseniä kun he yrittivät selvitä esteradan loppuun. Lapset olivat erityisen hyviä väistelemään pehmopalloja ja hämäämään polttajia.

Pienten lasten päivälevon aikana isommat lapset leikkivät ensin ulkona, jonka jälkeen siirryttiin sisähalliin temppuradalle. Radan rasteina olivat mm. kuperkeikat, hyppy trampolinilta patjalle, tarkkuusheittoa, esteiden ylittämistä ja alittamista sekä ilmapallon kuljetusta. 

Baklavaa ja tanssia päätösjuhlassa

Iltapäivällä juhlittiin viimeisen leiriviikonlopun kunniaksi. Vanhemmat olivat leiponeet oman kotimaansa herkkuja, muun muassa suussasulavaa baklavaa. Juhlia vietettiin rauhassa syöden, tanssien ja rupatellen. 

Viimeiset energiansa lapset käyttivät aarrejahdissa, johon sisältyi monta pientä ja hauskaa leikkiä ja visaa. Samaan aikaan vanhempien omassa hetkessä äidit rauhoittuvat rentoutuksen ja keskusteluhetken kautta. Päivällisen jälkeen suuntasimme viettämään iltaa rantasaunalle uiden, saunoen ja syöden. 

Sunnuntaina katseltiin kaikista leireistä otettuja kuvia ja muisteltiin kaikkia hauskoja yhteisiä hetkiä. Vielä ennen lähtöä oli leiriolympialaiset, jossa kisailtiin leikkimielisesti mm. karkkinarun syömisellä ilman käsiä, tarkkuusheitto, kananmunan kantaminen lusikalla ja muistipeli piilotetuilla paloilla. 

Kiitos yhteisestä syksystä!

Bussimatkalla takaisin Helsinkiin oli hiljaista, tekemistäyteisen viikonlopun jäljiltä bussissa nukkui niin lapset kuin aikuisetkin. Bussilta lähtiessä hyvästeltiin haikeasti, mutta oli ilo nähdä kuinka kaikki perheet lähtivät rupatellen keskenään samaa matkaa kotia kohti!

Teksti: Paula Niemi, kuvat: Elina Tuusa