Järjestöuutiset
6.11.2014
Maailma kylässä -festivaaleilla toukokuussa puhuttiin yhteistyöstä Parasta Lapsille ry:n ja UFF:n kanssa. Nyt on siirrytty sanoista tekoihin!

UFF mukana Parasta Lapsille -leireillä ja -viikonlopuissa

Heinäkuussa UFF veti ensimmäisen työpajansa Kotorannan lasten leirillä, lokakuussa oli lasten viikonloppuryhmän vuoro. Tänä syksynä edessä on vielä vierailu perheiden viikonloppuryhmässä.

Ensi vuodelle on kaavailtu jopa kahdeksaa työpajaa leireillä ja viikonlopuissa. Kyseessä on siis merkittävä yhteistyömuoto järjestöjen välillä!

UFF tunnetaan vaatekierrätyksestä

Yhteistyöstä UFF:n päässä vastaa Heidi Heinonen. Hän toimii UFF:lla viestinnän ja varainhankinnan koordinaattorina. Heidi kertoo, että hänen työnsä on monipuolista ja ihmisläheistä.

– Työhöni kuuluu mm. kansainvälisyyskasvatushankkeen pajojen koordinointia ja ohjaajana toimimista, UFF:n viestintätehtäviä, varainhankinnan käytännön toimien organisointia sekä vierailujen ja tapahtumien järjestämistä.

UFF:lla on toiminnassaan kolme osa-aluetta: ympäristöpalvelu, kehitysyhteistyö ja kehitysyhteistyöasioista tiedottaminen kotimaassa. Heidi toteaa, että on hyvä asia, että UFF tunnetaan vaatekierrätyksestään.

– Juuri kotimaan kierrätystoiminta on perusta kaikelle muulle.

Työpajatoiminta on osa UFF:n tiedotustyötä

– UFF:n kansainvälisyyskasvatuksen työpajat ovat osa yhdistyksen tekemää tiedotustyötä, jossa pyritään tuomaan kehittyvien maiden asioita suomalaisten tietoisuuteen, Heidi kertoo.

Juuri tällaisia kansainvälisyyskasvatuksen työpajoja UFF järjestää Parasta Lapsille -leireillä ja viikonlopuissa.

– UFF:n pajatoiminta on suunnattu lapsille, nuorille ja heidän parissaan kasvatustyössä toimiville henkilöille. Pajoissa käsitellään jotain globaalisti ajankohtaista aihetta kohderyhmälle sopivasta näkökulmasta ja yhdistetään sitten käsitellyt asiat käsillä tekemiseen, Heidi kertoo.

Pajatoiminta käynnistyi vuonna 2007. Tänä vuonna UFF:n pajoissa on puhuttu mm. ihmisoikeuksista ja painettu kierrätyspaitoihin aiheeseen liittyviä kuvia tai sloganeita. UFF:lla on myös käsinukkepaja, jossa askarrellaan kierrätysmateriaaleista hahmoja, jotka perustuvat afrikkalaisten lasten kertomiin satuihin.

Mitä tämä sitten maksaa Parasta Lapsille?

UFF:n työpajojen järjestämisestä ei aiheudu Parasta Lapsille ry:lle kuluja, koska UFF:n kansainvälisyyskasvatuksen pajatoiminta on Suomen ulkoasianministeriön tukemaa.

Pajoissa vetäjinä toimivat UFF:n viestintähenkilöstö ja pajaohjaajat, joilla on taustaa lapsiryhmien ohjaamisesta sekä käsiteltävistä aiheista. Pajoissa käytetään UFF:lle lahjoitettuja kierrätysmateriaaleja ja askartelumallitkin on suunniteltu siten, että ne onnistuvat helposti kaikilta.

Heidi sanoo, että UFF tekee mielellään yhteistyötä kaikkien tahojen kanssa, joiden arvomaailma kohtaa yhdistyksen omien arvojen kanssa.

– UFF:n toimintaa ohjaavia arvoja ovat ekologinen kestävyys, vastuullisuus, sukupuolten välinen tasa-arvo, suvaitsevaisuus ja monimuotoisuus. Kuluneen vuoden aikana UFF on vieraillut T-paitapajojen ja käsinukkepajojen kanssa mm.  nuorisotaloilla, kouluilla, leireillä, nuorten työllistämiskeskuksissa, eläintarhassa sekä erilaisissa yleisötapahtumissa, kuten Maailma kylässä -festivaaleilla.

Yhteistyö järjestöjen välillä hieno mahdollisuus!

Lopuksi Heidi sanoo, että Parasta Lapsille on myös heille uudenlainen yhteistyökumppani:

– Parasta Lapsille on ensimmäinen järjestö, jonka kanssa UFF on sopinut useamman pajakokonaisuuden käsittävästä yhteistyöstä. UFF:lla ollaan asiasta innoissaan!

Innoissamme ollaan myös Parasta Lapsille -järjestössä ja toiminnassa. Lapsilta saadun palautteen perusteella UFF:n pajat ovat tervetullut lisä toimintaamme:

Mikä oli parasta viikonlopussa? “Kun teimme UFF:n kanssa käsinukkeja” – Lapsen palaute lokakuun viikonlopulta