Hyvin sanottu on Ylen ja Erätauko-säätiön vetämä viisivuotinen hanke, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä. Samalla vahvistetaan suomalaisten luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan.

Parasta Lapsille ry on mukana hankkeessa, koska haluamme omalta osaltamme edistää rakentavaa keskustelukulttuuria. Aikuiset toimivat esimerkkinä lapsille ja nuorille kuinka keskustella muita kunnioittavasti. Olemme järjestäneet vuodesta 2021 lähtien Sano ääneen! Parasta Lapsille -foorumeita, joissa olemme antaneet järjestömme vapaaehtoisille mahdollisuuden jakaa osaamistaan ja näkemyksiään sekä turvallisen tilan, jossa keskustella. Sano ääneen! Parasta Lapsille -foorumeissa olemme noudattaneet Hyvin sanottu -hankkeen rakentavan keskustelun pelisääntöjä. 

Kummit tukena

Hyvin sanottu -kummit toimivat hankkeeseen osallistumisen tukena. Kummeinamme toimivat ihanat liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti, tubettajakaksikko Elina ja Sofia ja vapaaehtoisemme Ruweyda. He ovat luvanneet omalla esimerkillään edistää hyvää keskustelukulttuuria. Jos olet kiinnostunut toimimaan kummina tai muutoin tekemään yhteistyötä hankkeessa, ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin Christinaan christina.nenonen@parastalapsille.fi

Koulutusta

Koulutamme vapaaehtoisiamme Hyvin sanottu -teemoista. Järjestämme yhteistyössä Yhteiset Lapsemme ry:n ja Nicehearts ry:n kanssa Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistäminen vapaaehtoistyössä -koulutuksen 18.5.2022. Koulutuksessa tarjoamme vapaaehtoisille välineitä toimia antirasistisesti ja sukupuolisensitiivisesti leiritoiminnassamme. Tulemme tulevaisuudessakin innostamaan vapaaehtoisiamme sekä kausityöntekijöitämme toisia kunnioittavaan, erilaisia näkemyksiä arvostavaan keskusteluun.

Olemme suunnitelleet tuovamme Hyvin sanottu -hanketta myös leiritoimintaan, esimerkiksi järjestämällä lasten dialogeja. 

Seuraa blogia

Tuomme esille hankkeen teemoja Parasta Lapsille ry:n sosiaalisen median kanavissa sekä olemme aktiivisesti mukana hankkeen eri vaiheissa. Myös blogistamme löytyy aiheeseen liittyviä kirjoituksia, esimerkiksi: 

Sano ääneen! 

10 + 1 pointtia kiusaamisesta – Sano ääneen! Parasta Lapsille -foorumin antia

Sano ääneen -foorumista vinkkejä kuulluksi tulemiseen leirillä