Parasta Lapsille Lappeenrannan osasto ry tukee lapsia ja lapsiperheitä Lappeenrannassa.

Lappeenrannan yhdistyksellä on monenlaista toimintaa. Kiinnostaisiko PerheKerho, käsityöillat, myyjäiset tai Leikkipäivä?

Kerhot peruttu toistaiseksi koronaviruksen takia. Pahoittelemme tilannetta.

PerheKerhot

Me-talo

Yhdistyksemme on mukana PerheKerho-toiminnassa. Kerho toimii Me-talolla, ja meillä on vetovastuu joka toinen tiistai ja joka toisella taas Me-talon väki suunnittelee ja toteuttaa toiminnan.

PerheKerhossa on kahvittelun lomassa yhteistä toimintaa lapsille ja aikuisille. Kerho on tarkoitettu alle kouluikäisten lasten perheille ja teemat vaihtelevat vuodenkierron mukaan. Kerhoon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.Teemat vaihtuvat joka kerta, mutta tarjolla on ainakin yhdessäoloa, askartelua ja mahdollisesti alustaja keskusteluihin. 

Tervetuloa mukaan Me-talon (Kauppakeskus Opri, 2. krs, Valtakatu 30) perhekahvilaan tiistaisin klo 10–12!

Konnunsuon vastanottokeskus

Konnunsuolla käymme kerran kuussa syys-, loka-, marras- ja joulukuussa. Vapaaehtoisia ollut paikalla 4–6 (Parasta Lapsille- ja Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistyksestä). Perheitä on ollut 5–6, joissa aikuisia 6–7 ja lapsia noin 10. Syksyn teemoina ovat olleet

  • tutustuminen (teimme nimikortit ja muovailimme muovailuvahaa yhdessä)
  • pikkuautojen formulakisat, teimme kangaspussit 
  • Teimme kynttiläkyhdyt
  • pikkujoulut eli jouluisia leikkejä ja lauluja, pipareiden koristelua, askartelimme lumihiutaleita ja roikkuvan ikkunakoristeen

Joka kerta leikimme!

Keväällä jatkamme käyntejä Konnunsuolla edelleen kerran kuukaudessa ja Me talolla jatkuvat päiväkerhot.

Kerho palkittiin järjestökilpailussa sarjassa Hauskin juttu ikinä, täynnä eteläkarjalaista iloa!

Käsityöillat

Kokoonnumme työilloissa joka kuukauden 1. ja 3. maanantai klo 18–20 Tirilän työväentalolla, Onninkatu 6. 

Syksyn aikana olemme tehneet myyjäisiin mm. lapsille virkattuja villaliivejä isoäidinneliöistä, laudeliinoja, purkinkannen avaamista helpottavia liinoja, muutaman yksisarviskeppihevosen. Olemme myös pohtineet tekemistä PerheKerhoihin ja valmistellet ja kokeilleet niihin tulevia askarteluja.

Käsitöiden myynnistä saatavat varat käytetään vähävaraisten perheiden lasten harrastustoimintaan. Kesällä olimme myymässä käsitöitämme ja kertomassa osaston toiminnasta Savitaipaleen Pettilän kylän kesätapahtumassa.

  •  Joulukuussa meidät löytää ainakin kolmista Joulumyyjäisistä.

Leikkipäivä

Toukokuussa Leikkipäivä järjestettiin ensimmäistä kertaa yhdessä Lappeenrannan Kaupunkikeskusta Ry LAKESin kanssa. Paikkana oli aivan kaupungin keskusta ja ohjelmaa lapsille ja perheille todella paljon. Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistys ja me järjestimme perinteisesti toimintapisteet: Jättisaippuakuplille, Saappaanheitolle, pallonheitolle ja reikäpallo-pelille sekä kasvomaalaukselle.

Lapsen oikeuksien päivä

Lapsen Oikeuksien Päivän kunniaksi olimme la 16.11. kauppakeskus Iso-Kristiinassa yhdessä Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistyksen ja Mll.n kanssa esittelemässä toimintaamme. Paikalla oli myös muuta ohjelmaa, mutta yhdistyksillä toimintapisteet.Meidän pöydällä sai maalata tai piirtää itselleen kangasliinan ja mukaan sai kepin päässä olevan Parasta Lapsille -ilmapallon. Jaoimme yhdessä perheille myös heijastimia.

Tonttupolku

Lauantaina 23.11. osallistuimme LAKESIN järjestämään jouluiseen Tonttupolkuun. Olemme yhteistyökumppanimme Etelä-Karjalan perhetyön toimipisteessä ja osallistujat saavat koristella pipareita ja tehdä joulukoristeen ikkunaan. Mahdollisuus on myös kuunnella mummon tai vaarin lukemia satuja.

Vuoden 2020 vuosikokouspäivä on 17. helmikuuta

Suunnittelukokouksissamme toimimme tasa-arvoisesti ja etsimme yhdessä uusia toimintamuotoja. Työskentelymme lasten ja lapsiperheiden parissa Parasta Lapsille ry:n arvoja noudattaen on antoisaa ja palkitsevaa. Järjestömme arvot ovat lapsuuden kunnioittaminen, luotettavuus, avoimuus ja suvaitsevaisuus.

Lue uutisia toiminnastamme tai seuraa meitä Facebookissa!

Yhteystiedot

Anne Mäki, puheenjohtaja, 050 492 0198

Marja-Liisa Reinikainen, sihteeri, 0400 257 985