Tervetuloa leireille Riihimäen, Hämeenlinnan, Tampereen ja Oulun lapset, tästä tulee kiva kevät!

Riihimäkeläiset lapset Hauhon lomakeskuksessa

Sami Teikko

Sami TeikkoMoi kaikille. Olen Sami ja olen leirinjohtajana Hauhon leirikeskuksessa; Riihimäen Näe hyvä mussa -leireillä kevään 2020 aikana. Minulle tällainen leirielämä on uusi asia ja juuri siitä syystä halusin lähteä mukaan toimintaan. Ulkoilua ja retkeilyä olen kyllä harrastanut pienen ikäni, luonnossa liikkuminen on loistavaa rentoutumista.

Vapaa-ajalla mökkeilen paljon, mutta osaan  myös ottaa rennosti sisällä ja kaupunkioloissa. Elokuvat ja kirjat ovat talvikauden rauhoittumisharrastuksiani ja odotan hyviä keskusteluja leiriläisten, niin lasten kuin aikuistenkin kanssa vaikka Harry Potterista tai uusimmista elokuvista (ikärajat soveltuen tietty, minä katson kaikkea).

Taustaltani olen luokanopettaja ja vaikka viime vuodet onkin mennyt järjestömaailmassa on touchi lasten ja nuorten kanssa tekemiseen kyllä säilynyt.

Teemu Aimia 

Teemu AimiaMoikka! Olen Teemu Aimia ja kotoisin Porista. Viime vuodet olen vaikuttanut Päijät-Hämeen ja Vantaan välisellä alueella eri liikunta-alan tehtävissä. Toimin Hämeenlinnan Näe hyvä mussa- viikonloppuleirien leiripedagogina kevätkaudella 2020. Koulutustaustaani sisältyy liikunnanohjaaja (AMK), terveysliikunnanohjaaja ja kasvatustieteen perusopinnot (Jyväskylä). Vapaa-ajallani käyn kuntosalilla ja pelaan erilaisia pallopelejä ystävieni kanssa. Kuuntelen mielelläni äänikirjoja ja erilaisia podcasteja, samalla kun touhuan muita arkisia asioita elämässäni. Haluan tarjota lapsille onnistumisen riemua ja seurata heidän onnistumisiaan sekä olla tukena heidän päätöksissään.

 • Pidän kaikista pallopeleistä, varsinkin jalkapallosta
 • Lempiruokani on kanapasta
 • Lempielokuvani ovat toiminta- ja seikkailuelokuvat
 • Olen todella sosiaalinen persoona, tulen kaikkien kanssa toimeen
 • Lempivärini ovat sininen, punainen ja oranssi
 • Tykkään liikkua luonnossa ja metsissä, kävin armeijassa sissikoulutuksen
 • Kotona on kaunis avovaimo, lemmikkejä meillä ei ole. Tykkään kuitenkin kissoista ja koirista.

 

Hämeenlinnalaiset lapset Lomakeskus Pukkilassa

Satu Prittinen

Satu PrittinenHeippa kaikki, olen Satu Prittinen ja toimin tänä keväänä Hämeenlinnan leireillä Pukkilassa leirijohtajana. Olen koultukseltani kasvatustieteen maisteri ja tehnyt valtaosan työurastani lasten parissa erilaisissa rooleissa. Leirikokemusta minulla on vain vähän, mutta odotan innolla Näe hyvä mussa -leirejä ja lapsiin tutustumista. Tällä hetkellä opiskelen sosiaalipsykologian maisteriohjelmassa ja suoritan tarinateatteriohjaajan koulutusta. Teatteri ja draama ovat minulle lähellä sydäntä ja tarkoitus olisikin tuoda myös tätä osaamistani osaksi leirejä.

Vapaa-ajalla vietän aikaa perheeni kanssa, luen aina kun voin ja käyn mielelläni teatterissa. Tanssi ja laulu ovat minulle myös mieluisaa puuhaa.

Leireillä uskon nauttivani eniten lasten kohtaamisesta, ryhmähengen rakentamisesta ja kehujen antamisesta. Me luomme raamit toiminnalle, jossa jokaisella lapsella on tärkeä paikka ja tunne nähdyksi ja kuulluksi tulemisesta.

Minulla on monta lempiväriä, ainakin keltainen, vaaleanpunainen ja sininen. Lempieläimeni voisi olla tiikeri, suosikkiruoka sienirisotto ja lempikirjani Veljeni Leijonamieli. 

Ihailen rohkeutta puuttua epäoikeudenmukaisuuteen vaikeissa tilanteissa. Ilahdun lasten onnistumisista ja toisten huomioimisesta.

Tavoitteemme on, että jokaisella lapsella on palatessaan leirirepussa pussillinen onnistumisia! 

Tamperelaiset lapset Lomakeskus Pukkilassa

Sonja Savolainen

Sonja SavolainenHeippa! Olen Sonja ja olen leirinjohtajana Pukkilan leirikeskuksessa; Tampereen Näe hyvä mussa -leireillä kevään 2020 aikana. Olen harrastanut leireilyä lapsena partiossa ja aikuisena olen kiertänyt Lapin tuntureita rinkka selässä. Tykkään tehdä ruokaa ja istuskella nuotiolla ja katsella tulta. Tykkään myös tehdä käsitöitä ja sukkapuikot kulkeekin aina mukanani. Vapaa-ajalla myös mökkeilemme paljon. Toimin perhetyöntekijänä ja jälkihuollon ohjaajana työssäni. Odotan kovasti yhteisiä leirejämme ja sitä, että pääsen tutustumaan jokaiseen leiriläiseen ja hänen perheeseensä! Uskon, että meillä tulee olemaan kivaa!

 • Lempiväri: vihreä
 • Lempieläin: etana
 • Lempiruoka: itse ongittu ahven ja uudet perunat
 • Lempikirja: Neropatin päiväkirja
 • Ihailen: Rohkeita, oman tiensä kulkijoita
 • Ilahdun: Hauskasta yllätyksestä tai jäynästä, jonka jälkeen naurattaa makeasti

Jenna Koivisto

Jenna KoivistoHei kaikille, olen Jenna Koivisto Tampereelta ja toimin Näe hyvä mussa-leirillä Tampereen porukan leiripedagogina. Erikoistun lastensuojeluun ja nuorisotyöhön ja voisi sanoa, että olen sellainen ”joka paikan höylä” ammatillisestikin. Kokemusta löytyy moneltakin erialalta, mutta sosiaaliala on itselle se sydäntä lähinnä oleva.

Vapaa-aika menee harrastuksissa, perheen ja ystävien kanssa. Matkustelu ja mökillä oleminen kuuluvat myös olennaisesti vapaa-ajanviettooni. Rauhalliset kävelylenkit perheen papparaisen (Ranskanbuldoggi) kanssa antavat omaa aikaa arjen kiireiden keskellä.

 • Lempivärini on sinisen eri sävyt. Varsinkin turkoosia löytyy kodin sisustuksesta.
 • Minulla ei ole lempieläintä vaan tykkään kaikista eläimistä. Jokainen eläin on upea omana itsenään, mutta tottakai oma koira on maailman paras koira.
 • Lempiruokani on pizza.
 • Lempparielokuvia ovat komediat.
 • Telkkarista katson jääkiekkoa ja jalkapalloa.

Parasta lasten kanssa on pitää hauskaa yhdessä ja oppia uutta. Huumori on tärkeä osa omaa elämääni ja vitsailen paljon lastenkin kanssa. Nauru tekee hyvää itse kullekin

Oululaiset lapset Leirikeskus Koivuhaassa

Taru Hautala 

Taru Hautala

Minun nimeni on Taru Hautala. Toimin Leirikeskus Koivuhaassa Näe hyvä mussa –lasten viikonlopputoiminnan johtajana. Olen koulutukseltani sosionomi YAMK ja työskentelen lähiesimiehenä nuorten sijaishuoltoyksikössä.

Olen kolmen ihanan lapsen äiti. Vapaa-ajallani vietän aikaa perheeni ja ystävieni kanssa, hoidan puutarhaa ja kotia sekä sienestän ja oleskelen muutenkin luonnossa. 
Käyn myös nauttimassa erilaisista kulttuurielämyksistä, minut voi bongata esimerkiksi rokkikeikalta ja teatterista.  

Minulla on pitempi yhteinen historia Parasta Lapsille ry:n kanssa. Lähdin aikoinani nuorena sosionomiopiskelijana mukaan perheprojektiin, 
jossa roolinani oli toimia vapaaehtoisena kerhonohjaajana projetiperheiden lapsille sekä osallistua perheille järjestettävään viikonlopputoimintaan. 
Järjestön toiminta, ihmiset, arvot ja ilmapiiri kolahtivat minuun heti. Toiminnoissa pulppuileva ilo ja nauru vetivät minua puoleensa. 
Toiminkin useiden vuosien ajan Parasta Lapsille -vapaaehtoisena monenlaisissa rooleissa. 

Parasta Lapsille -toiminnalla on ollut minuun vahva vaikutus jäsentäessäni sosiaalialan osaamistani, ammatti-identiteettiäni ja arvomaailmaani. Sanoin aikoinaan eräässä haastattelussa, että toimiminen Parasta Lapsille ry:ssä on minulle konkreettinen tapa parantaa maailmaa. 

Nyt tuntuu erittäin hyvältä palata taas Parasta Lapsille -porukan pariin Näe hyvä mussa -toiminnan merkeissä. Odotan innolla ihania hetkiä ihanien ihmisten kanssa. 

 • Lempivärini on vihreä. Tämä johtuu varmaan siitä, että rakastan kasveja ja puutarhanhoitoa. 
 • Lempiruokiani ovat kavisruuat. Kestosuosikkejani ovat sopivan tulinen linssikeitto ja kikhernecurry. Pidän todella paljon ruuanlaitosta. 
 • Olen aivan hirveän perso makealle. 
 • Minulla on monia lempikirjoja ja luen monenlaista kirjallisuutta. Jos yksi ihana kirja pitää mainita, se on varmaan Pikku prinssi. 
 • Lempielokuvani on Braveheart. 
 • Ihailen viisaita, rohkeita ja lempeitä ihmisiä. 

Meri Hirvonen 

Meri HirvonenHei! Olen Oulun Näe hyvä mussa-leirin leiripedagogi Meri  Hirvonen. Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja teen työtä nuorten parissa. Kannatan vahvasti positiivista pedagogiikkaa ja haluan olla mukana auttamassa lapsia ja nuoria löytämään omia vahvuuksiaan sekä myös huomaamaan hyvää toisissa ihmisissä. Se mihin kiinnitämme huomiota, kasvaa ja vahvistuu. Harrastan lenkkeilyä ja suunnistusta ja talvisin käyn hiihtämässä. Tykkään paljon myös lukemisesta ja ruoanlaitosta.

Olen aina viihtynyt leireillä. Nuorempana osallistuin leireille itse leiriläisenä ja myöhemmin olen toiminut leireillä ohjaajana. Iloitsen siitä, että pääsin mukaan Näe hyvä mussa -toimintaan.

 • Lempiväri: vihreä
 • Lempieläin: koira
 • Lempiruoka: intialainen ruoka
 • Lempikirja: lastenkirjoista tykkään eniten Onnelista ja Annelista sekä Astrid Lindgrenin kirjoista, aikuisten kirjoista suosikkia on vaikea sanoa.
 • Lempileffa: Kirjava huntu
 • Mitä ihailen: kykyä nähdä hyvää ympärillään
 • Mistä ilahdun: ystävieni ja läheisteni seurasta, luonnossa liikkumisesta, toisen ihmisen huomioimisesta, lapsista ja nuorista, hyvistä hetkistä