Järjestöuutiset
7.11.2016
Perheiden kolmas yhteinen viikonloppu Kisakeskuksessa oli jälleen ohjelmaa täynnä!

Kolmanteen viikonloppuun lähdettiin taas iloisissa merkeissä. Bussimatkalla pidettiin tietovisaa, jonka yhteydessä lapset halusivat kertoa vitsejä.

Miksi äiti ja isä nukkuvat samassa sängyssä?

Koska ne on hulluja.

Lauantai oli taas täynnä ohjelmaa, ja sää oli ihanteellinen ulkona olemiseen. Aamupäivän vietimme geokätköillessä. Ryhmillä oli apuna GPS-laite, joka opasti ja kertoi vinkin seuraavan kätkön löytämiseksi. Kätkönä oli metallilaatta, jossa oleva sana piti kirjoittaa mukana olevaan ristikkoon. Kaikki olivat innoissaan kätköilystä, ja pienemmät kulkivat rattaissa haastavassakin maastossa.

Lounaan jälkeen pienimmät lapset menivät päivälevolle, ja isommat jäivät askartelemaan ja pelailemaan liikuntasaliin. Pienien herätessä suuntasimme kodalle paistamaan tikkupullaa ja laulamaan tuttuja lastenlauluja. Musiikkiteema jatkui perheiden omien esitysten muodossa sisätiloissa, jossa perheet valitsivat oman maansa musiikkia ja tanssivat sen mukana. 

Pitkän päivän iltana tietysti saunaan

Iltapäivällä oli lasten ja vanhempien oma hetki. Lapset jakautuivat kolmeen eri ryhmään, jotta kaikille olisi mielekästä toimintaa. Vanhempien hetkessä käytiin hiljaisella metsäkävelyllä. Teemana oli omien unelmien ja toiveiden pohtiminen; mitkä ovat toteutuneet, mitkä eivät vielä ole? 

Pitkän päivän päätteeksi suuntasimme taas tuttuun tapaan rantasaunalle. Iltaa vietettiin uiden, saunoen, piirrellen, kuunnellen iltasatua ja syöden iltapalaa.

Veden lämpötila oli viiden asteen tienoilla, mutta silti monet lapset, vanhemmat ja ohjaajat kastautuivat kokonaan!

Sunnuntaina päästiin ratkomaan tehtäviä rastiradalle

Sunnuntain ohjelmassa oli rastirata, jonka rastit olivat ympäri Kisakeskuksen aluetta. Rastit sisälsivät erilaisia tehtäviä ja kilpailuja joiden suorittamiseksi tarvittiin yhteistyötä ja kaikkien perheenjäsenten panostusta.

Yhtenä rastina oli voimauttava valokuvaus, jossa valokuvaaja tutustui perheeseen ja otti heistä heidän perhettään kuvaavia otoksia.

Kiitos taas kaikille viikonlopusta!

Teksti: Paula Niemi, kuvat: Elina Tuusa