Tauko arjesta, kiireetön ja huoleton viikko. Aikaa olla yhdessä. Toisten perheiden leppoisaa seuraa ja mukavaa ohjelmaa kaikenikäisille.

Löytyi kivoja kavereita, joiden kanssa sai leikkiä ja tehdä eri juttuja.

Mitä perheleirillä tehdään?

Leireillä tehdään yhdessä kivoja asioita: pelataan ja leikitään ulkona, askarrellaan, tutustutaan uusiin ihmiisin, ollaan yhdessä ja nautitaan kesästä. Perheleirit järjestetään Lomakeskus Pukkilassa Virroilla ja Urheiluopisto Kisakeskuksessa Fiskarsissa. Lomakeskukset sijaitsevat keskellä kaunista luontoa ja tarjoavat hyvät tilat leiripäivien viettämiseen sekä ulkona että sisällä. Voit tutustua perheleiriin myös "Tervetuloa perheleirille" -oppaan kautta.

Leirin ohjelmasta huolehtivat Parasta Lapsille järjestön vapaaehtoiset yhdessä leirin johtajan kanssa. Perheleirillä vanhemmat huolehtivat omista lapsistaan. Vapaaehtoiset eivät ole lastenhoitajia, vaan he vastaavat leiripäivien ohjelmasta. 

Leirillä oli mukavaa yhteiset järjestetyt leikit, pelit yms. toiminta. Uinti ja sauna. Samoin luonto ja valmis ruoka. Sai keskittyä yhdessä olemiseen ja tekemiseen lasten kanssa, kun ei tarvinnut jokapäiväisiä arkirutiineja miettiä. 

Lue yhden perheen kokemuksia perheleiristä Lomakeskus Pukkilassa ja Urheiluopisto Kisakeskuksessa.
Lue kahden maahanmuuttajäidin kokemuksia perheleiristä Urheiluopisto Kisakeskuksessa.

Ruokailu leirillä

Keittiöhenkilökunta valmistaa leiripäivien ruuat viisi kertaa päivässä ja huomioi perheen leirihakemuksessa ilmoitetut ruokavaliot. Leirillä ei ole mahdollisuutta säilyttää tai valmistaa omia ruokia, siksi ei ole mahdollista noudattaa esimerkiksi Ramadanin mukaista paastoa. 

Lomakeskuksissa ei ole kauppaa tai kioskia.

Huom!

Lomakeskukset sijaitsevat järven rannalla luonnon keskellä. Leirillä ollaan paljon ulkona säästä riippumatta, joten varaathan lämmintä ja sateenkestävää vaatetta mukaan.

Lemmikkieläimiä ei valitettavasti voi tuoda leirikeskuksiin.

Kuka voi hakea?

  • kaikki perheet, joissa lapset ovat 0–16-vuotiaita

Perheleirille hakee perheitä ympäri Suomea. Perheleirit ovat kohtaamisen paikkoja, joissa erilaisilla perheillä on mahdollisuus tutustua toisiinsa. Parasta Lapsille -järjestön perheleireillä on ihmisiä erilaisista kulttuuritaustoista: on kantasuomalaisia, maahanmuuttajia sekä kahden kulttuurin perheitä. Kaikille perheleireille ovat tervetulleita myös yhden aikuisen perheet, vaikkei sitä erikseen ole mainittu.

Leirit järjestetään Veikkauksen tuella, joten perheet valitaan leireille hakemuksien perusteella. Perheen valintaan vaikuttavat sosiaaliset, taloudelliset ja terveydelliset syyt. Etusijalla ovat uudet hakijat ja ne perheet, joille ei ole myönnetty Veikkauksen lomatukea edellisenä vuonna.

 

Kesän 2019 leirit

Hakuajan päätyttyä kaikille hakijoille ilmoitetaan huhtikuussa, onko perhe saanut leiripaikan. Leirille valittu perhe saa leirikirjeen, jossa kerrotaan leirin kannalta tärkeimmät asiat. Mukana on lasku, jonka maksamalla perhe vahvistaa leiripaikkansa.

Lomakeskus Pukkila, Virrat

Kalastusta perheleirillä Lomakeskus Pukkilassa.

Perheleirit (5 vrk)

 3.- 8.6.      Täytä hakemus tästä

9. - 14.6.   Täytä hakemus tästä

15. - 20.6. Täytä hakemus tästä

1. - 6.7.     Täytä hakemus tästä

8. - 13.7.   Täytä hakemus tästä

15. - 20.7. Täytä hakemus tästä

29.7. - 3.8. Täytä hakemus tästä

Hinnat:

Aikuinen 100 €
Lapsi 6–16 v 50 €
Lapsi 2–5 v 20 €

Leirille tulevat maksavat oman matkansa Tampereen rautatieasemalle. Tampereelta on hintaan sisältyvä yhteiskuljetus leiripaikkaan. Hinnat sisältävät myös täysihoidon, ohjelman ja tapaturmavakuutuksen.

Tutustu Lomakeskus Pukkilaan.

 

Urheiluopisto Kisakeskus, Fiskars

Perheleiri Urheiluopisto Kisakeskuksessa.

Kisakeskuksen leirit ovat tarkoitettu perheille, joissa lapset ovat 5 - 16 vuotta.
Tutustu Kisakeskukseen yhden isän kuvaaman videon kautta.

Perheleirit  (4 vrk)

24. - 28.6.  Täytä hakemus tästä

29.7. - 2.8. Täytä hakemus tästä

Hinnat:
Aikuinen 80 €
Lapsi 6–16 v 40 €
Lapsi 2–5 v 20 €

Leirille tulevat maksavat oman matkansa Helsingin rautatieasemalle. Helsingistä on hintaan sisältyvä yhteiskuljetus leiripaikkaan. Hinnat sisältävät myös täysihoidon, ohjelman ja tapaturmavakuutuksen.

Kysyttävää? Ota yhteyttä Parasta Lapsille ry:n toimistoon!