Järjestöuutiset
31.7.2017
Parasta Lapsille ry on aloittanut yhteistyön Rintamaveteraaniliiton kanssa, ensimmäiset veteraanit vierailivat leirillä.

Rintamaveteraaniliiton kanssa tehtävän yhteistyön ideana on yhdistää lapset ja veteraanit leirivierailuiden merkeissä. Lasten kesäleireille voi tulla vierailemaan rintamaveteraaniliiton paikallisjäseniä, veteraaneja tai leskipuolisoita. Tavoitteena on tuottaa veteraaneille mielenvirkistystä ja lapsille mahdollisuus tavata sotiemme veteraaneja. Yhteistyö mahdollistaa ylisukupolvista kohtaamista – kaikilla lapsilla ei ole enää elossa olevia isovanhempia tai isovanhemmat asuvat kaukana.

Viime viikolla Parasta Lapsille Karhulan osasto ry:n lasten leiri sai arvovierailta Kymenlaakson Rintamaveteraanit ry:stä. Leirille lapsia tapaamaan saapuivat Rafael Teppana, 94 v, Kotkasta, Oiva Virtanen, 92 v sekä Jorma Kajasranta, 90 v, Haminasta. Heidän saattajinaan toimivat Rintamaveteraanien Kymenlaakson osaston puheenjohtaja Heikki J. Oksanen ja osaston varapuheenjohtaja Pentti M. Hämäläinen.Lapset pääsivät kysymään veteraaneilta kysymyksiä Karhulan leirillä.Veteraanit pääsivät tutustumaan tämän päivän lasten leiritoimintaan leirikeskus Lintukodossa Turkialla. Päivän ohjelmassa oli kankaan painantaa, mustikan poimintaa sekä uintia. Lapset saivat myös haastatella veteraaneja. Lapsia kiinnostivat mm. missä sodissa veteraanit olivat palvelleet ja olivatko he päässeet linnan juhliin.